خانه شیرنگی گرگان کجاست؟

0

بازدید از خانه‌های تاریخی، فرصت ناب شنیدن صدای خاموش تاریخ است. در و دیوار این خانه‌ها شاهد فراز و نشیب تاریخ بودند و اگر می‌توانستند صحبت کنند، حتماً از شادی‌های اهالی خانه یا غم‌های پنهان و گریه‌های شبانه آن‌ها به ما می‌گفتند. خانه شیرنگی گرگان یکی از همین خانه‌های تاریخی است که به گفته اکثر منابع، قدمت آن به دوران پهلوی اول می‌رسد. البته برخی می‌گویند که عمر این خانه بیشتر است و در اواخر دوران قاجار ساخته شده است. آدرس خانه شیرنگی گرگان چیست؟ این خانه در بافت تاریخی و قدیمی شهر و محل سرچشمه، جنب امامزاده نور قرار دارد. شرایط بازدید از خانه شیرنگی در گرگان چیست؟ طبق آخرین اطلاعات، این خانه در حال مرمت و بازسازی است و گویا در بخش قاجاری خانه، هنوز خانواده شیرنگی زندگی می‌کنند. فاصله خانه شیرنگی با خانه تقوی گرگان چقدر است؟ فاصله این دو خانه از یکدیگر، تقریباً 2.4 کیلومتر است که با ماشین در مدت‌زمان حدودی 7 دقیقه طی می‌شود.

در این مقاله از شب به بررسی خانه شیرنگی در گرگان می‌پردازیم؛ خانه‌ای با شاخصه‌های معماری دوران پهلوی که بازدید از آن شما را با حال و هوای زندگی افراد متمول در آن زمان آشنا می‌کند.

برای اجاره ویلا و سوئیت در گرگان کلیک کنید

تاریخچه خانه شیرنگی گرگان

تاریخچه خانه شیرنگی گرگان
قدمت خانه شیرنگی گرگانه به دوران پهلوی می‌رسد.

با توجه به المان‌های معماری این بنا، قدمت آن به دوران پهلوی می‌رسد؛ المان‌هایی مانند اندود سیمان، گچ‌بری‌ها، شکل پنجره‌ها و تراس ساختمان که از نمادهای معماری دوران پهلوی است. تنها نماد معماری قاجاری در این ساختمان، شیرسرهایی است که در سقف خانه قرار دارد. همین نماد باعث شده است که برخی منابع بگویند که قدمت بنا به دوران قاجار می‌رسد.

این خانه متعلق به خانواده شیرنگی بود؛ خانواده‌ای تاجر و متمول که با توجه به قرار گرفتن خانه در بافت قدیمی و نزدیکی خیابان اصلی، از طبقه اجتماعی مرفه این خانواده خبر می‌دهد. نام خانه شیرنگی‌های گرگان در سال 1379 به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد. این خانه در کنار چند خانه دیگر توسط اداره میراث فرهنگی گلستان خریداری، مرمت، بازسازی و در یک مجموعه برای بازدید آماده شده است.

آدرس خانه شیرنگی‌ها گرگان: گلستان، گرگان، کوی سرچشمه، جنب امامزاده نور

بخوانید از: راهنمای سفر به گرگان، بهشت هزار رنگ استان گلستان 

بررسی معماری خانه شیرنگی گرگان

معماری خانه شیرنگی گرگان
المان‌هایی مانند اندود سیمان، گچ‌بری‌ها، شکل پنجره‌ها و تراس ساختمان از مهم‌ترین نشانه‌های معماری پهلوی خانه شیرنگی گرگان است.

با وجود این‌که خانه شیرنگی بنایی نسبتاً ساده است، اما جزئیات به‌کاررفته در بنای خانه ما را با شیوه زندگی و سبک معماری آن دوران آشنا می‌کند و یکی از خاص‌ترین جاهای دیدنی شمال به حساب می‌آید. این خانه دوطبقه است و هر طبقه هم دو اتاق دارد. اندودهای سیمانی که در تزیینات نمای بیرونی ساختمان است، پنجره‌های چوبی، تراس کوچک ساختمان و گچ‌بری‌های بنا، مهم‌ترین بخش‌های دیدنی خانه به حساب می‌آیند.

درب و پنجره‌های چوبی این بنا نیز با قاب‌های گچ‌کاری‌شده، تزیین شده است. گویا در گذشته شیشه‌های خانه رنگی بوده است و همین موضوع باعث می‌شد که تماشای انعکاس رنگارنگ نور خورشید در خانه، فضایی بسیار زیبا به وجود بیاورد.

این خانه در زمینی به مساحت 735 مترمربع با زیربنای 520 مترمربع و در مرکز حیاطی نسبتاً بزرگ و مستطیل شکل قرار دارد. طبق روایات در گذشته، کف حیاط با سنگ و آجر پوشانده شده بود که در مرمت‌های بعدی از موزاییک برای کف‌پوش حیاط استفاده کردند.

سقف خانه شیرنگی در گرگان نیز مانند سقف اکثر خانه‌های شمال کشور، به شکل شیب‌دار و شیروانی و از جنس سفال است. حوض آبی‌رنگ و کوچک در حیاط خانه نیز یکی از بخش‌های باصفای این مجموعه است؛ به‌خصوص برای کسانی که تجربه زندگی در خانه‌های قدیمی و با حوض آبی‌رنگ را داشتند. البته هنوز چند درخت نارنج و مرکبات نیز در اطراف حوض وجود دارد که زیبایی خانه را چندین برابر کرده است.

نکته بسیار مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که متأسفانه اکثر تصاویر منتشرشده از این خانه، تصاویر مربوط به خانه‌ای دیگر است؛ خانه‌ای مشابه خانه تقوی که از نظر وسعت بنا، قدمت، معماری و چندین مورد دیگر کاملاً با خانه شیرنگی متفاوت است.

شرایط بازدید از خانه شیرنگی گرگان

شرایط بازدید از خانه شیرنگی گرگان
آدرس خانه شیرنگی گرگان در محل سرچشمه و جنب امامزاده نور و بازدید از آن رایگان است.

متأسفانه در مورد شرایط و ساعت بازدید از این خانه اطلاعات موثقی وجود ندارد. برخی منابع ذکر کردند که خانه در حال مرمت است و برخی دیگر می‌گویند خانه در مجموعه‌ای خریداری‌شده توسط میراث فرهنگی استان گلستان قرار دارد و شرایط بازدید از آن برای هر روز هفته از ساعت 10 صبح تا 8 شب مهیاست. در ضمن به گفته منابع معتبر، بازدید از خانه رایگان است و کمتر از یک ساعت زمان می‌برد.

جاذبه‌های دیدنی و گردشگری اطراف خانه شیرنگی‌های گرگان

جاذبه‌های گردشگری اطراف خانه شیرنگی
خانه‌ تقوی‌ها یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری در فاصله 2 کیلومتری از خانه شیرنگی گرگان است.

یکی از بخش‌های لذت‌بخش سفر به هر شهری ازجمله سفر به گرگان، بازدید از جاذبه‌های آنجاست. البته اگر بخواهید سفری خاطره‌انگیز داشته باشید و بعداً پشیمان نشوید که چرا از چندین جاذبه نزدیک به یکدیگر دیدن نکردید، بهتر است برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید. ما در شب به شما کمک می‌کنیم تا موقع بازدید از خانه شیرنگی‌های گرگان، حواستان به زمان سفر باشد و بتوانید از جاذبه‌های نزدیک آن هم دیدن کنید. معروف‌ترین جاهای دیدنی نزدیک خانه شیرنگی در گرگان شامل موارد زیر است:

  • خانه تقوی‌ها
  • کاخ‌موزه گرگان
  • سرای باقری‌ها
  • خانه دارویی
  • خانه لطیفی یا موزه صنایع دستی فعلی گرگان
  • امامزاده نور

از آنجایی که بافت تاریخی گرگان، قدیمی‌ترین بافت تاریخی باقی‌مانده در شمال کشور است و فاصله اماکن قدیمی چندان زیاد نیست، حتماً موقع سفر از این جاذبه‌های نزدیک به یکدیگر دیدن کنید؛ چون هرکدام از آن‌ها قصه‌ای متفاوت دارند و بازدید از آن‌ها قطعاً بر داستان زندگی شما هم تأثیر می‌گذارد. در ضمن پیشنهاد می‌کنیم حتماً در سفر به گلستان، از زیباترین جاذبه طبیعی این منطقه یعنی جنگل نهارخوران گرگان هم دیدن کنید.

اقامت در گرگان را به شب بسپارید

در این مقاله از خانه شیرنگی یا خانه شیرنگی‌ها در گرگان گفتیم؛ بنایی دیدنی که تا چند سال دیگر، 100 ساله می‌شود. اگر قصد سفر به شمال کشور و استان گلستان را دارید، نگران اقامتگاه نباشید. شب کنار شماست تا با امکان اجاره ویلا و سوئیت در گرگان، هیچ دغدغه‌ای بابت واحد اقامتی نداشته باشید. کافی است وارد صفحه اقامتگاه‌ها شوید تا با توجه به برنامه سفر، بودجه و امکانات مد نظرتان، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

سؤالات متداول

خانه شیرنگی گرگان کجاست؟

این خانه در بافت قدیمی شهر، کوی سرچشمه و جنب امامزاده نور قرار دارد.

هزینه بازدید از خانه شیرنگی گرگان چقدر است؟

بازدید از خانه شیرنگی‌ها رایگان است.

آیا خانه شیرنگی گرگان همان خانه تقوی است؟

خیر؛ این دوخانه از نظر معماری، قدمت تاریخی، وسعت بنا و بسیاری موارد دیگر کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند.

نظرتان را ثبت کنید

ایمیل شما با ثبت نظر نمایش داده نمی‌شود

*