گشتی در روستای مهران طالقان؛ عروس طالقان کجاست؟

0

بر اساس آمار، طالقان نزدیک به 88 روستای ریز و درشت دارد که در صدف هر کدام مرواریدی پنهان است و چیز زیبایی برای عرضه دارند. وقتی به سمت بالاطالقان می‌روید و دریاچه سد را رد می‌کنید، این زیبایی‌ها بیشتر می‌شوند و دل کندن از هر کدام از روستاهای مسیر هم سخت‌تر خواهد شد. روستای مهران طالقان یکی از همین روستاهای زیبای این بخش است که به دلیل زیبایی‌هایش به عروس طالقان مشهور شده است.

در این مقاله قصد داریم گشتی در عروس طالقان بزنیم، با زیبایی‌ها و جاذبه‌های آن آشنا شویم و ببینیم که بهترین زمان سفر و مسیر دسترسی به این روستا چیست.

برای اجاره ویلا و سوئیت در طالقان کلیک کنید

روستای مهران طالقان کجاست؟

روستای مهران طالقان کجاست؟
روستای مهران کمی بالاتر از دریاچه سد طالقان و بعد از روستاهای گلیرد و جوستان قرار دارد.

روستای مهران طالقان یکی از توابع شهرستان طالقان است که در بخشی با نام بالاطالقان قرار دارد. این بخش ما را به البرز شمالی و مازندران نزدیک می‌کند و با توجه به آنچه از مازندران سراغ داریم، زیبایی بالا طالقان دورازذهن نیست.

روستای مهران کمی بالاتر از دریاچه سد طالقان و بعد از روستاهای گلیرد و جوستان قرار دارد. روستا و آبشار کرکبود در شمال غربی این روستا و روستای دیزان و دشت چاکسر در شمال آن قرار دارند. کوه‌های کندوان، غرب و شمال این روستا را احاطه کرده‌اند.

این روستا به دلیل آب‌وهوای خنک، چشمه‌های پر آب متعدد و باغ‌ها و دشت‌های سرسبز خود شهرت پیدا کرده و در فصل بهار و پاییز، طبیعت آن به یک تابلوی نقاشی زیبا تبدیل می‌شود. البته روستای مهران به دلیل همسایگی با ارتفاعات میلین و نزدیکی به کوه‌های کندوان و گچسر، یکی از مقاصد محبوب کوهنوردان و صخره‌نوردان هم هست.

اگر اهل تهران یا کرج هستید، شانستان زده و می‌توانید در سفر یک‌روزه به طالقان از روستای مهران و سایر روستاها و دیدنی‌های این منطقه خوش‌آب‌وهوا دیدن کنید.

تاریخچه روستای مهران

قدیمی‌ترین اسناد تاریخی به‌دست‌آمده در مورد منطقه طالقان حاکی از این است که روستای مهران و 2 روستای همسایه آن یعنی دیزان و جوستان بخشی از قلمرو حکومت علویان (قرن نهم و دهم هجری قمری) بوده‌اند.

گفته می‌شود علویانی که به دلیل بسته شدن گردنه‌های برف‌گیر علم‌کوه و هزارچم در پاییز و زمستان منطقه بالاطالقان را برای اقامت و فرار از بهمن و حیوانات وحشی انتخاب کردند، به دلیل آب‌وهوای خوش این منطقه و در دسترس بودن منابع طبیعی و آب، تصمیم به سکونت دائم گرفتند و اهالی مهران از نوادگان آن‌ها محسوب می‌شوند. به همین دلیل تعداد سادات در این روستا و مناطق اطراف زیاد است و اهالی آن‌ها مذهبی و معتقد هستند.

یکی از مشاهیر تاریخی این روستا، درویش عبدالمجید مهرانی (طالقانی) است که در قرن دوازدهم هجری زندگی می‌کرد. او را به عنوان بزرگ‌ترین هنرمند خط شکسته نستعلیق می‌شناسند و علاوه بر این شاعر و عارف هم بود. تأثیر عبدالمجید طالقانی روی مردم مهران همچنان ادامه دارد و در این روستا می‌توانید پیرمردها و پیرزن‌هایی را پیدا کنید که با وجود داشتن سواد ناچیز، قادر به خطاطی به سبک شکسته نستعلیق هستند.

بخوانید از:‌ گردش یک روزه به منطقه ییلاقی طالقان

بهترین مسیر دسترسی به روستای مهران

بهترین مسیر دسترسی به روستای مهران طالقان
می توانید از طریق آزادراه تهران شمال یا جاده کرج-قزوین خودتان را به این روستا برسانید.

برای دسترسی به روستای مهران طالقان از تهران، 2 راه پیش رو دارید:

  • وارد بزرگراه همت غرب و بعد آزادراه تهران شمال شوید و بعد در گچسر وارد خروجی طالقان شوید. بعد از رسیدن به روستای جوستان، باید به سمت راست بپیچید و در جاده دیزان، وارد مسیر دسترسی به روستای مهران شوید.
  • جاده کرج قزوین را در پیش بگیرید و بعد از رد کردن کردان، ساوجبلاغ کرج و آبیک، وارد خروجی زیاران و طالقان شوید. بعد از رد کردن زیدشت، گلیرد و جوستان به یک دوراهی می‌رسید که مسیر آسفالته آن شما را به روستای مهران می‌رساند.

بهترین زمان سفر به روستای مهران طالقان

بهترین زمان سفر به روستای مهران طالقان
بهار و اوایل پاییز، بهترین زمان سفر به این روستا است.

اصولاً بهار و اوایل پاییز بهترین زمان سفر به طالقان و روستاهای اطراف آن است. در بهار باغ‌ها و دشت‌های اطراف روستای مهران سرسبز و چشمه‌هایش خروشان می‌شود و هوا دلپذیر است. در پاییز هم می‌توانید از دیدن طبیعت رنگارنگ روستا لذت ببرید.

برای اجاره ویلا در اطراف تهران کلیک کنید

جاذبه‌های روستای مهران طالقان

روستای مهران طالقان مقصدی ایده‌آل برای سفری یک‌روزه است و در این یک روز می‌توانید از قدم زدن در کوچه‌باغ‌های روستا، استشمام هوای تازه و پاک و تماشای زندگی ساده و آرام روستایی لذت ببرید. برای این که لذت سفر را بیشتر کنید، می‌توانید سری به دشت‌ها و دیدنی‌های اطراف روستا هم بزنید که در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

یادبود درویش عبدالمجید طالقانی، استاد خط شکسته نستعلیق

بنای یادبود عبدالمجید طالقانی در روستای مهران طالفان
یادبود درویش عبدالمجید طالقانی در سمت راست جاده دسترسی به روستا قرار دارد.

در سمت راست جاده دسترسی به روستای مهران و بر بالای یک تپه، بنای خشتی چهارگوش و ساده‌ای وجود دارد که با عنوان یادبود درویش عبدالمجید طالقانی شناخته می‌شود. این بنا در سال‌های اخیر بازسازی شده و ظاهر مرتب‌تر و به‌روزتری پیدا کرده است. همان‌طور که گفتیم، عبدالمجید طالقانی بزرگ‌ترین شخصیت تاریخی روستای مهران است.

این عارف بزرگ تنها 35 سال عمر کرد؛ اما در همان فرصت کوتاهی که در اختیار داشت، خط شکسته نستعلیق را به شدت متحول کرد و به کمال رساند. درجه هنر او را معادل میرعماد در خط نستعلیق کلاسیک می‌دانند. پیکر درویش عبدالمجید طالقانی در تخت فولاد اصفهان دفن شده و این محل را با نام تکیه درویش عبدالمجید می‌شناسند.

بخوانید از:‌ سفری یک روزه به جاذبه‌های شگفت انگیز اطراف تهران 

آبشار کرکبود

آبشار کرکبود روستای مهران طالقان
این آبشار در شمال غربی روستای مهران قرار دارد.

آبشار کرکبود در شمال غربی روستای مهران و در نزدیکی روستایی با همین نام قرار دارد. برای دسترسی به این آبشار، باید از روستای مهران به سمت دریاچه سد طالقان حرکت کنید و بعد از روستای منگلان و حصیران وارد خروجی روستای کرکبود شوید.

این آبشار از میان 2 صخره بزرگ عبور می کند و به همین دلیل از دور دید خوبی ندارد؛ اما هنگامی که به این 2 صخره نزدیک می‌شوید، صدای برخورد آب به شما علامت می‌دهد که به آبشار نزدیک شده‌اید. اگر در فصل تابستان به روستای مهران و منطقه طالقان سفر کردید، حتماً در حوضچه کوچک این آبشار شنا کنید؛ چون آب خنکی دارد و گرمای تابستان را از یادتان می‌برد.

دشت چاکسر

دشت چاک سر روستای مهران طالقان
این دشت در شمال‌شرق روستای مهران و در نزدیکی روستای دیزان قرار دارد.

دشت چاکسر در شمال شرقی روستای مهران و در مجاورت روستای دیزان قرار دارد. فاصله این دشت تا روستا مهران چندان زیاد نیست و با کمتر از یک ساعت پیاده‌روی، می‌توانید خودتان را به این دشت زیبا برسانید. منظره این دشت در بهار و پاییز به شدت زیبا و دل‌فریب است و باد خنکی که از میان علفزارهای آن می‌وزد، هوش از سرتان خواهد برد.

بخوانید از:‌ معرفی و سیر تا پیاز ۱۸ تا از روستاهای اطراف تهران 

آداب‌ و رسوم مردم روستای مهران

آداب و رسوم مردم روستای مهران طالقان
مراسم عاشورای قدیم، مهم‌ترین رسم این روستا است.

همان‌طور که گفتیم مردم مهران مذهبی هستند و آداب‌ورسوم مذهبی را با جدیت برگزار می‌کنند. یکی از رسوم مذهبی و خاص این روستا، مراسم عاشورای قدیم است که بر اساس تقویم خورشیدی و در آخرین جمعه تیرماه برگزار می‌شود. مردم روستا در این روز تعزیه‌خوانی برگزار می‌کنند و نذری می‌دهند. جذابیت این مراسم به حدی است که گردشگران متعددی را از نقاط مختلف ایران به مهران می‌کشاند.

اقامت در روستای مهران با شب

در این مقاله روستای مهران طالقان را معرفی کردیم، گشتی در کوچه‌باغ‌ها و دشت‌های آن زدیم و از زیبایی‌های آن گفتیم. همچنین به بهترین فصل سفر و مسیر دسترسی به آن پرداختیم. برای این که دسترسی بهتری به روستای مهران و سایر دیدنی‌های طالقان داشته باشید و آن‌ها را سر فرصت ببینید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه اجاره ویلا و سوئیت در طالقان شوید و بعد از رزرو اقامتگاه دلخواهتان، بار سفر را ببندید.

سؤالات متداول درباره روستای مهران طالقان

روستای مهران طالقان کجاست؟

استان البرز، شهرستان طالقان، بخش بالاطالقان، دهستان مهران

کدام یک از روستاهای طالقان در نزدیکی مهران قرار دارند؟

روستاهای دیزان و جوستان در همسایگی روستای مهران قرار دارند.

بهترین مسیر دسترسی به روستای مهران کدام است؟

برای دسترسی از تهران، باید وارد آزادراه تهران شمال و سپس جاده چالوس شوید و در گچسر داخل خروجی طالقان بپیچید. بعد از رسیدن به جوستان، باید وارد مسیر فرعی سمت راست شوید تا به روستای مهران برسید.

نظرتان را ثبت کنید

ایمیل شما با ثبت نظر نمایش داده نمی‌شود

*