بندر سیراف مرواریدی در صدف
بندر باستانی سیراف که در بخش مرکزی شهرستان کنگان در استان بوشهر واقع شده است یکی از قدیمی ترین و زیبا ترین بنادر تجاری – تفریحی ایران بشمار میآید که در دوره ساسانی از رونق بسیار بالایی برخوردار بود. معماری بسیار خاص و منحصر بفرد این بندر در میان بنادر دیگر ایران زبانزد خاص و عام است . نمایی که شما را بیاد روستای تاریخی ماسوله در استان گیلان میاندازد و همین موضوع سفر به سیراف را جز سفرهای خاص و پر ماجرا میکند.
بندر سیراف دروازه تجارت
اقامت در بندر سیراف برمیگردد به قرن دوم تا پنجم هجری قمری . آنروزها سیراف یکی از بزرگترین و پررونقترین بنادر خلیجفارس بوده و تاجران و مسافران زیادی را در خود پناه میداد. تجارتی که محدود به بنادر خیج نمیشد و سر از آفریقا و هندوستانو حتی چین درمیآورد. مردمی ثرونمند که خانه های چند طبقه با چوبی که از راه دریا از هندوستان میآمد میساختند. حتی بندر سیراف دارای بیمارستانی بسیار مجهز بود و شبکه فاظلاب سفالی داشت.
ریشه هنر در سیراف
هنر مروارید یکی از قدیمیترین و جذاب ترین هنرهای ایرانیست که مختص هنرمندان سیرافی بوده و برای همین سفر به بندر سیراف در آن زمان برای دیدن این هنر از چین و هند بسیار رواج داشته و از اهمیت خاصی برخوردار بوده.
گچ بری نیز یکی از قدیمیترین هنرهای این مردمان بوده که وقتی کسی قصد سفر به بندرسیراف را داشته با دیدن این حجم هنر در آن منطقه قصد اقامت در بندر سیراف میکرد تا بیشتر با این هنر ها آشنا شود.
بازماندههای سیراف تاریخی
بازماندههای این شهر باستانی در نزدیکی بندر سیراف کنونی دیده میشود. سیراف زمانی از بندرهای اصلی ایران و خاورمیانه و محل پهلوگیری کشتیهای بزرگ بود. بازرگانان سیرافی به دوردستهای آسیا و آفریقا سفر دریایی میکردند. آنچه از سیراف بازمانده، حفرههای سنگی کنده شده بر شیب تپههای سنگی است که گویا بعد از اسلام بهعنوان قبر نیز استفاده شدهاند. همینطور سنگچینها، چاهها، سنگفرشها و غارهایی شبیه آتشگاه در دل کوهها بجا ماندهاست. بدون شک سفر به بندر سیراف سفر در دل تاریخ سرزمین کهن و باستانی میباشد که میتواند سالها در ذهن ما بماند.
شما میتوانید با رزرو و اجاره آنلاین اقامتگاه خود را در این بندر زیبا و تاریخی و همچنین سایر شهرهای ایران قبل از سفر انتخاب کرده و پیگر نگران محل اقامت در شهرهای ایران نباشید.
حوضچههای آب باران
آنچه که امروزه در ارتفاعات مشرف بر دامنه کوههای شمالی سیراف میبینیم، و محققان از آن به عنوان قبور سنگی یاد میکنند، در ابتدا به منظور ایجاد قبر و مدفن مردگان خلق نشدهاند بلکه حوضچههای آب باران بودهاند که بر روی کوههای مشرف به دریا و شهر برای استفاده از آب باران و نیز تزریق به درون زمین و پیوستن به سطح سفرههای آب زیرزمینی جهت تقویت آبخوانهای آن منطقه و به منظور برداشت در پائین دست از طریق چاههای حفره شده در طبقات سنگی بودهاند.
به منظور تأمین آب شرب از طریق باران، که تنهاترین، مهمترین و مؤثرترین روش در استحصال آب باران به شمار میآید جمع آوری مستقیم آب بر روی سطوح نازله میباشد. به منظور بهره وری از آبهای نازله و جلوگیری از هدر رفتن آنها و نیز تغذیه سفرههای آب زیرزمینی چاههای مذکور پیشینیان سیراف به این نتیجه میرسند که هر آنچه آب نازله را بر سطح کوه مذکور در بالادست چاههای حفر شده، استحصال و ذخیره نمایند و بدین طریق به آبهای جمع آوری شده فرصت بیشتری جهت نفوذ به درون زمین دهند. در حال حاضر با سفر به بندرسیراف از نواحی نزدیک به خط الرأس کوه با ایجاد مخازن با مقطع چهارگوش به ابعاد متفاوت حوضچههایی را در سرتاسر یال جنوبی کوه تعبیه نمودهاند که قادر به جمع آوری مجموعه آبهای نازله بر سطح اراضی مذکور باشد. چاههای حفر شده درون طبقات سنگی نیز درست در پائین دست هر مجموعه مخازن ذخیره آب تعبیه شده به طوریکه با نفوذ آب و رسیدن به سطح ایستابی منطقه بلافاصله سطح آب چاههای مذکور را مورد تأثیر قرار میدهد. و این ها همه گواه بر قدمتی بسیار با کهن میباشد که اقامت در بندر سیراف را در آن زمانها آرزویی بسیاری از تجار و مردم بوده است.
همان طور که دیدید بندر سیراف با تاریخی بسیار کهن و پیشینهای عجیب مقصد مناسبیست برای سفر در ایران و بدون شک اقامت در بندرسیراف میتواند در ذهن شما سالیان داز همچون خاطرهای به شیرینی عسل بماند .
و شما میتوانید با رزرو و اجاره آنلاین اقامتگاه خود را در این بندر زیبا انتخاب کرده و دیگر نگران محل اقامت در شهرهای ایران نباشید.
[…] از مقاصد بی نظیر سفر در جنوب ایران بندرسیراف […]