راهنمای بهداشت غذا و نوشیدنی در زمان کرونا

  • توسط شبنم بهروز
  • ۱۸ روز قبل
  • 0

نخستین اولویت تیم شب در روزهای همه گیری کرونا، امنیت میزبانان و مسافران است. به این منظور در این مقاله به نکات ایمنی تهیه غذا و نوشیدنی در زمان سفر اشاره میکنیم. این نکات برای کمک به میزبانان و شرایط ایمنی مسافران گردآوری شده است.

علاوه بر این دستورالعمل های ایمنی غذایی، هرگونه قانون یا تجارب میزبانان که در جهت کاهش انتقال ویروس کرونا باشد ملزم به رعایت است. فراموش نکنید که نکات این مطلب جایگزین قوانین عمومی و کلی نیست و تنها برای تکمیل قوانین فعلی بیان شده است.

 

اگر میزبان هستید

  • میزبانان و مسافران باید طبق دستور مسئولان بهداشت، از پوشش محافظ صورت استفاده کنند. آنها همچنین باید بر اساس توصیه مقامات بهداشت فاصله خود با یکدیگر را حفظ نمایند.
  • پیش از آوردن هر نوع غذا و نوشیدنی و پس از آن، دستان خود را بشویید و ضد عفونی کننده های لازم را همراه داشته باشید.
  • از تماس مستقیم با مسافران بپرهیزید و آنها را تشویق کنید تا آنها هم از این موضوع خودداری کنند. به جای دست دادن یا در آغوش گرفتن، یک روش خوشامدگویی دیگر که بدون تماس باشد انتخاب کنید.
  • از قوانین محلی وضع شده درباره رستوران ها و کافی شاپها پیروی کنید. یکی از این قوانین رعایت حداقل ۲ متر فاصله از مسافران است.
  • تمام سطوحی که ممکن است مسافران به آن دسترسی داشته باشند را تمیز و ضد عفونی کنید. این موضوع شامل تمیز کردن مکرر سطوح آشپزخانه و غذاخوری، تجهیزات خانه، حمام و سایر نقاط کوچکتر مانند دستگیره درها و پنجره ها میشود.

 

 نحوه مصرف غذا و نوشیدنی

  • در صورت امکان مسافران باید غذا و نوشیدنی را در فضای باز مصرف کنند یا از گزینه های دلیوری استفاده نمایند. مصرف مواد غذایی در محیط داخلی و رستورانها تنها زمانی مجاز است که قوانینِ محلی اجازه این موضوع را داده باشد.
  • از به اشتراک گذاشتن ظروفی مانند قاشق و بشقاب با مسافران خودداری کنید. همچنین از مسافران بخواهید تا از ظروف و وسایل یکدیگر استفاده نکنند. به جای غذاخوردن به سبک خانوادگی و بوفه، از سرویس غذای شخصی استفاده کنید یا اجازه دهید تا تنها یک فرد مشخص، غذا را برای مسافران سرو کند.
  • از وسایل یکبار مصرف برای سرو و خوردن غذا استفاده کنید. اگر استفاده از وسایل یکبار مصرف غیرممکن است، مطمئن شوید که هنگام پخت و پز و سرو غذا از دستکش استفاده میشود و بعد از آن تمام وسایل با صابون و آب گرم یا ماشین ظرفشویی شسته خواهد شد.

 

رعایت فاصله و تهویه مناسب

  • میزبانان باید مطابق با دستورالعمل های موجود، بخش های مرکزی اقامتگاه و صندلی ها را با فاصله های مناسب تنظیم کنند. میزبانان ممکن است مجبور شوند مسافران کمتری برای پذیرش بگیرند یا چیدمان فضای اقامتگاه را تغییر دهند.
  • اگر میزبان هستید باید مطمئن شوید که سیستم های تهویه به درستی کار می کنند و با باز کردن پنجره و درها هوا در گردش خواهد بود.

 

رعایت پروتکلهای بهداشتی

برای بهداشت مواد غذایی این اصول را رعایت کنید :

  • دستان خود را قبل و هنگام تهیه غذا بشویید.
  • تمام سطوح و تجهیزات مورد استفاده برای تهیه غذا را تمیز کنید.
  • از آشپزخانه و غذا در برابر حشرات، آفات و سایر حیوانات محافظت کنید.
  • گوشت خام، مرغ و غذاهای دریایی را از سایر غذاها جدا کنید.
  • برای دست زدن به غذاهای خام از تجهیزات و ظروف جداگانه مانند چاقو و تخته های برش استفاده کنید.
  • غذاهای خام و آماده را در ظروف جداگانه غذایی نگهداری کنید تا در تماس با دیگر مواد غذایی نباشند.
  • مواد غذایی بخصوص گوشت، مرغ، تخم مرغ و خوراک دریایی را کاملاً بپزید.
  • غذاهایی مانند سوپ و خورشت را به جوش آورید تا مطمئن شوید به ۱۵۸ درجه فارنهایت یا ۷۰ درجه سانتیگراد رسیده اند.
  • غذایی که یکبار پخته شده را کاملا گرم کنید.
  • مواد غذاییِ پخته شده را بیش از دو ساعت در دمای اتاق رها نکنید.
  • تمام غذاهای پخته شده و فاسدشدنی را به سرعت در یخچال قرار دهید (ترجیحاً در دمایی زیر ۴۱ درجه فارنهایت / ۵ درجه سانتیگراد).
  • غذا را برای مدت خیلی طولانی نگه ندارید، حتی در یخچال و فریزر.
  • مواد خوراکی منجمد را در دمای اتاق گرم نکنید.
  • حتما از آب لوله کشی و سالم استفاده کنید.
  • میوه ها و سبزیجات را بشویید، به خصوص اگر به صورت خام مصرف می شود.
  • بعد از تاریخ انقضای مواد خوراکی آنها را دور بیندازید.
  • برای مطمئن شدن از بهداشت مسافران، در اقامتگاه خود از صابون، دستمال مرطوب،ضدعفونی کننده های ضد الکلی مبتنی بر الکل (حوله های کاغذی و دستمال های بهداشتی) و دیگر لوازم بهداشتی استفاده کنید.

 

بهداشت فردی

  • در زمان خوردن غذا شستشوی بهداشتی و مکرر دستها را فراموش نکنید.
  • دستکش می تواند در کاهش شیوع ویروس ها و بیماری ها موثر باشد، اما فقط در صورت استفاده درست. شستن دست تاثیر بیشتری در برابر عفونت دارد. با این حال میتوانید برای فعالیت های زیر از دستکش استفاده کنید:
  1. هنگام دست زدن به کیسه های زباله.
  2. هنگام استفاده از پاک کننده ها یا ضد عفونی کننده ها (مطابق دستورالعمل محصول).
  3. هنگام دست زدن به پارچه های کثیف.
  4. هنگام دست زدن به موارد آلوده به مایعات بدن.
  5. دستکشها باید مرتبا مورد تعویض قرار بگیرند. همچنین دستها باید بین تعویض و برداشتن دستکش جدید شسته شوند.

 

غذاهای خیابانی و کوچه بازار

  • خود را در محیطهای کم جمعیت تطبیق دهید. یعنی اگر قرار است به ملاقات فردی بروید یا میخواهید از شهری بازدید کنید، مکانهای خلوت را انتخاب کنید. مناطق شلوغ، پر رفت آمد و روشهای مختلف حمل و نقل را در نظر بگیرید.
  • برای بازدید از بازارهای غذا در گروههای کوچک (حداکثر ۲تا۳ نفر) بمانید و در همه حال فاصله فیزیکی را حفظ کنید.
  • از تماس با حیوانات زنده در بازار و قصابی ها خودداری کنید و هیچ حیوان زنده ای را خریداری نکنید.
  • از دست زدن بی مورد به غذا و خوردنی هایی که در ویترین مغازه ها وجود دارد اجتناب کنید.
  • مکانهایی را برای دیدن انتخاب کنید که زیرساختهای اساسی برای بهداشت داشته باشند. مکانهایی که به توالت، امکانات شستشوی دست، آب سالم و زه کشی دسترسی دارد.
  • غذاهای خام را نچشید و اطمینان حاصل کنید که غذا کاملاً پخته شده است، مخصوصاً گوشت، مرغ، تخم مرغ و خوراک دریایی.

 

 

برگردان از

https://blog.atairbnb.com/health-and-safety-guidelines-for-food-and-drink-experiences/

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*