معرفی دریاچه چورت؛ فرزند زیبای زلزله، سمفونی رنگها
فهرست مطالب
- دریاچه چورت کجاست؟
- تاریخچه دریاچه چورت از گذشته تاکنون
- همه نامهای دریاچه چورت ساری
- بهترین مسیر دسترسی به دریاچه چورت مازندران
- آبوهوای دریاچه چگونه است؟
- بهترین زمان بازدید از دریاچه چورت
- پوشش گیاهی و جانوری دریاچه چورت ساری
- تفریحات رایج دریاچه چورت
- آیا میتوان در دریاچه چورت شنا کرد؟
- امکانات دریاچه چورت
- خطرات احتمالی و نکات مهم در بازدید از دریاچه چورت
- جاهای دیدنی اطراف دریاچه چورت
- اقامت حوالی دریاچه چورت با شب
- سؤالات متداول درباره دریاچه چورت ساری
اگر پای صحبت هر کسی که به دریاچه چورت سفر کرده بنشینید، حتماً به شما میگوید که در نگاه اول فکر کرده وارد بهشت شده است. این دریاچه زیبا با مهارت خاصی خود را در میان جنگلهای هیرکانی پنهان کرده و مثل گنجی است که دیدن آن جویندگان طلا را از خود بیخود میکند. چورت یکی از زیباترین دریاچههای مازندران است که در هر فصل زیبایی وصفناپذیری دارد و در سالهای اخیر با دلبریهای خود در بهار و پاییز، نام خود را بر سر زبانهای انداخته است.
در این مقاله قصد داریم به معرفی دریاچه چورت ساری بپردازیم و شما را با تفریحات، خطرات، مسیر دسترسی و بهترین زمان سفر به آن آشنا کنیم. همچنین در انتها به شما میگوییم که چگونه میتوانید در نزدیکی این دریاچه اقامت کنید.
برای اجاره ویلا و سوئیت در ساری کلیک کنید
دریاچه چورت کجاست؟
دریاچه چورت ساری یکی از زیباترین جاهای دیدنی مازندران است که در فاصله بین 2 شهر ساری و کیاسر قرار دارد. این دریاچه در 50 کیلومتری ساری و 36 کیلومتری کیاسر واقع شده است. در 10 کیلومتری غرب دریاچه، روستایی با نام مشابه قرار دارد.
این دریاچه توسط درختان انبوه و تنومند جنگلی احاطه شده و قرار داشتن آن در شکاف دره، به پنهان شدن آن بیشتر کمک کرده است. همه این عوامل باعث شده تا دریاچه چورت مازندران برای عاشقان طبیعتگردی و ماجراجویان بسیار جذاب باشد. این دریاچه بیضیشکل، 380 متر طول دارد و عرض آن به 140 متر میرسد.
به جز تصاویر طبیعی بکر و زیبا، این دریاچه آبوهوای دلپذیری دارد که باعث میشود سفر به آن در تابستان هم جذابیت داشته باشد. کمپینگ، آفرود، ماهیگیری و جنگل نوردی از جمله تفریحات محبوب در این دریاچه است. آنهایی که سحر خیر هستند، با دیدن مه صبحگاهی دریاچه لذت بیشتری از سفر به آن میبرند.
تاریخچه دریاچه چورت از گذشته تاکنون
شاید تصور کنید قدمت این دریاچه مثل جنگلهای هیرکانی است؛ اما بد نیست بدانید که عمر آن به 100 سال هم نمیرسد. این دریاچه نتیجه زلزله شدیدی است که در سال 1318 جنگلهای کیاسر را لرزاند و باعث زمین رانش زمین شد. بعد از این اتفاق، مسیر چشمه مجاور دریاچه بسته شد و دریاچه چورت به وجود آمد. در حال حاضر آب این دریاچه از چشمه مجاور و بارشهای فصلی تامین میشود و به همین دلیل عمق آن در فصول کم باران (بهار و تابستان) کمتر است.
هنگامی که آب دریاچه پایین میآید، میتوانید درختان شکستهای را ببینید که در زمان رانش زمین در آب چشمه گرفتار شدهاند و چند ماه در سال فرصت عرضاندام پیدا میکنند.
بخوانید از: 0 تا 100 زیباترین آبشارهای مازندران
همه نامهای دریاچه چورت ساری
دریاچه چورت با نام دریاچه میانشه هم شناخته میشود. در ادامه به فلسفه هر 2 نام اشاره میکنیم:
- چورت در اصل «شولت» به معنای برکه و باتلاق بوده که به مرور به چورت تبدیل شده است.
- میانشه هم از ترکیب دو کلمه «میان» و «شه» به وجود آمده که کلمه دوم به معنای قطرات آب و شبنم است و به همین دلیل، میانشه یعنی جایی که در مه قرار دارد. با توجه به مهآلود بودن دریاچه در فصول سرد، این نامگذاری منطقی به نظر میرسد.
بهترین مسیر دسترسی به دریاچه چورت مازندران
در این بخش نحوه دسترسی به این دریاچه با خودروی شخصی، اتوبوس و قطار را توضیح میدهیم:
مسیر دریاچه چورت با ماشین
از شهرهای ساری، سمنان و تهران میتوانید با خودروی شخصی خودتان را به دریاچه میانشه برسانید. در ادامه نحوه دسترسی از هر 3 شهر را میخوانید:
- برای دسترسی از ساری، باید وارد جاده ساری-کیاسر شوید که از بلوار کشاورز ساری شروع میشود. بعد از رد کردن پل تاجان و خال خیل، باید وارد خروجی چورت شوید. این مسیر 66 کیلومتر است و پیمودن آن حدود 2 ساعت طول میکشد.
- برای دسترسی از تهران، باید وارد جاده فیروزکوه شوید. بعد از رسیدن به پل سفید، باید مسیر ریگ چشمه را در پیش بگیرید و از ریگ چشمه وارد جاده ساری-کیاسر شوید. مسیر تهران تا چورت 315 کیلومتر است و طی کردن آن با خودروی شخصی حدود 6 ساعت و نیم طول میکشد.
- برای دسترسی از سمنان، باید خودتان را به شهمیرزاد برسانید و از آنجا مسیر لنگر و کیاسر را در پیش بگیرید. بعد از رد کردن کیاسر، باید وارد خروجی روستای چورت شوید. سمنان تا چورت 163 کیلومتر فاصله دارد و پیمودن این مسیر 3 ساعت زمان میبرد.
مسیر چورت با اتوبوس
برای دسترسی با اتوبوس، باید خودتان را اول به ساری یا سمنان برسانید که از ترمینال تمامی شهرهای بزرگ به این 2 شهر اتوبوس وجود دارد. در ساری باید سوار اتوبوسهای کیاسر و در سمنان باید وارد اتوبوسهای ساری شوید. بعد از پیاده شدن در ابتدای خروجی چورت، باید با خودروهای شخصی یا محلی تا روستا و دریاچه بروید.
مسیر چورت با قطار
بهترین مسیر دسترسی به این دریاچه با قطار، از ساری میگذرد. بعد از پیاده شدن در ایستگاه ساری، سوار اتوبوسها یا تاکسیهای کیاسر شوید و خودتان را به خروجی چورت برسانید.
آبوهوای دریاچه چگونه است؟
ارتفاع این دریاچه از سطح دریا حدود 1000 متر است و احاطه شدن آن توسط درختان انبوه جنگل، باعث شده که آبوهوای آن معتدل و مطبوع باشد. آبوهوای این دریاچه برخلاف بیشتر بخشهای شمال در فصول گرم شرجی نمیشود و به همین دلیل بسیاری فصول بهار و تابستان را برای بازدید از آن انتخاب میکنند. در زمستان و پاییز بارشهای شدید فصلی باعث میشود که مسیر دسترسی به دریاچه بسته شود.
بهترین زمان بازدید از دریاچه چورت
بهترین زمان سفر به این دریاچه، به طبع خودتان بستگی دارد. اگر زیاد با بارندگی و سرما میانه خوبی ندارید، بهار و اوایل تابستان به این دریاچه سفر کنید. اگر هم یکی از طرفداران پروپاقرص رنگهای جذاب طبیعت در فصل پاییز هستید و میانهتان با باران خوب است، پاییز میانشه را از دست ندهید.
پوشش گیاهی و جانوری دریاچه چورت ساری
دورتادور دریاچه توسط درختان توسکا و راش احاطه شده و در فاصلهای کمتر، درختان ازگیل و برخی گیاهان دارویی مثل آویشن و پونه دیده میشوند. محیط اطراف دریاچه خانه جانورانی مثل روباه، قرقاول، کبک، مارال، خرس، گرگ و گربه وحشی است که اگر خوششانس باشید، میتوانید آنها را ببینید. البته توصیه میکنیم که اگر خرس دیدید، احتیاط کنید و زیاد نزدیک نشوید.
در خود دریاچه هم آبزیان مختلفی مثل ماهی گلی و قزلآلا زندگی میکنند. این دریاچه در ابتدا ماهی نداشته و تخم ماهیها را پرندگان مهاجر به آنجا آوردهاند. همچنین گفته میشود که خود مردم محلی هم تعدادی ماهی به دریاچه انداختهاند.
تفریحات رایج دریاچه چورت
شاید پیش خودتان بگویید که چرا باید تا دریاچه چورت بروید. تا اینجا دلایل طبیعی، آبوهوایی و زیباییشناسی برایتان آوردیم. در ادامه به تفریحات رایج آن میپردازیم تا با خواندن آن بیشتر برای سفر به این دریاچه قانع شوید.
کمپینگ
اگر اهل کمپینگ و شبزندهداری در طبیعت هستید، دریاچه میانشه یک مکان ایدهآل برای این کار است. البته برای این کار باید تجهیزات لازم و ضروری را داشته باشید و از کمپ زدن در نزدیکی بستر دریاچه خودداری کنید. همچنین شبها باید حواستان به حیوانات شب زی جنگل باشد.
جنگل نوردی
آنهایی که سرشان برای ماجراجویی درد میکند، با دیدن مه دریاچه و احاطه شدن آن توسط درختان تنومند، هوس گشتوگذار میکنند. جنگل نوردی در اطراف این دریاچه با بوی مدهوشکننده پونه و نعناع همراه است و در مهرماه هم میتوانید ازگیل بچینید.
عکاسی
مگر میشود این دریاچه زیبا و طبیعت زیبای آن را دید و عکس نگرفت؟ توصیه میکنیم قبل از سفر حافظه گوشی خود را خالی کنید و اگر دوربین عکاسی با خود میبرید، حتماً با آن یک کارت حافظه خالی بردارید. بهترین زمان برای عکاسی از این دریاچه صبح و در زمان پایین آمدن مه است.
ماهیگیری
با توجه به این که دریاچه چورت محل زندگی ماهیهای مختلفی است، ماهیگیری در آن میتواند لذتبخش باشد. سکوت طبیعت و آبوهوای عالی دریاچه، لذت ماهیگیری در آن را بیشتر میکند و باعث میشود تا زمان گرفتار شدن اولین ماهی، یک مدیتیشن بینقص داشته باشید.
آفرود
اگر خودروی 2 دیفرانسیل و شاسی بلند دارید، هیجان آفرود سواری در جنگلهای پر فراز و نشیب اطراف دریاچه را اصلاً از دست ندهید. داشتن خودروی آفرود، دسترسی به خود دریاچه را هم برایتان آسان میکند.
قایقسواری
یکی از تفریحات محبوب دریاچه، قایقسواری است. با این تفریح میتوانید تمام اطراف دریاچه را ببینید و هیچکدام از زیباییهای آن را از قلم نیندازید. اگر میخواهید فضای شخصی داشته باشید و با سرعت پایینتری از مناظر اطراف لذت ببرید، از قایقهای پدالی استفاده کنید.
آیا میتوان در دریاچه چورت شنا کرد؟
شاید عمق کم دریاچه در فصول گرم شما را وسوسه کند که در آن شیرجه بزنید؛ اما با توجه به بافت خزهای کف رودخانه و درختان شکسته آن، توصیه میکنیم که اصلاً به این وسوسه گوش نکنید. همچنین معمولاً در اطراف دریاچه غریق نجات هم وجود ندارد و این موضوع ریسک شنا در آن را بیشتر میکند.
امکانات دریاچه چورت
دریاچه چورت یکی از بکرترین جاذبههای طبیعی مازندران است و به همین دلیل در اطراف آن امکانات خاصی وجود ندارد. البته در روستای چورت میتوانید به امکاناتی مثل سرویس بهداشتی، اقامتگاههای سنتی، رستوران، سوپرمارکت و … دسترسی داشته باشید.
خطرات احتمالی و نکات مهم در بازدید از دریاچه چورت
اگر در سفر به این دریاچه از شنا صرفنظر کنید، حواستان به حیوانات وحشی باشد و تنها و پای پیاده به دل جنگل نزنید، خطر چندانی شما را تهدید نخواهد کرد. علاوه بر این توصیه میکنیم برای داشتن یک سفر دلپذیر، حواستان به نکات زیر هم باشد:
- مسیر دسترسی به دریاچه از روستای چورت خاکی است و شیبهای تند و پستی و بلندیهای زیادی دارد. به همین دلیل توصیه میکنیم از محلیها بخواهید شما را با نیسانهای آبی خود تا دریاچه برسانند یا خودتان با بار سبک و پای پیاده مسیر 10 کیلومتری روستای چورت تا دریاچه را طی کنید.
- برای دسترسی به محل دقیق دریاچه، از افراد محلی کمک بگیرید. در محدوده اطراف دریاچه موبایل آنتن نمیدهد و ممکن است راه را گم کنید.
- حتماً کفش مناسب، آبمعدنی و خوراکی سبک داشته باشید.
- سعی کنید به جز رد پا، هیچچیز دیگری از خود به جا نگذارید.
جاهای دیدنی اطراف دریاچه چورت
تعدادی از زیباترین و بهترین جاذبههای طبیعی مازندران در اطراف دریاچه میانشه قرار دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- چشمههای پلکانی باداب سورت
- جنگلهای کیاسر
- سد سلیمان تنگه
- دریاچه الندان
اقامت حوالی دریاچه چورت با شب
در این مقاله در مورد دریاچه چورت مازندران صحبت کردیم که یکی از زیباترین دریاچههای کشور است و طبیعتی رؤیایی دارد. علاوه بر پرداختن به معرفی دریاچه، به تفریحات، خطرات، مسیر دسترسی و بهترین زمان سفر به آن هم پرداختیم. برای دسترسی بهتر به این دریاچه و اقامت در نزدیکی آن، میتوانید وارد صفحه اجاره ویلا و سوئیت در ساری شوید و یکی از اقامتگاههای باکیفیت شب در نزدیکی آن را رزرو کنید.
سؤالات متداول درباره دریاچه چورت ساری
دریاچه چورت کجاست؟
استان مازندران، شهرستان ساری، بخش چهاردانگه، جاده کیاسر- ساری، ۱۰ کیلومتری روستای چورت
فاصله دریاچه چورت تا ساری چقدر است؟
این دریاچه تا ساری حدود 70 کیلومتر فاصله دارد و پیمودن این مسیر با خودروی شخصی، حدود 2 ساعت طول میکشد.
فاصله مشهد تا دریاچه چورت چقدر است؟
فاصله مشهد تا این دریاچه حدود 700 کیلومتر است که طی کردن آن به 9 ساعت زمان نیاز دارد.