روستای کندلوس کجاست؟ سرزمین مه‌آلود و پر از افسانه!

0

اگر می‌خواهید به جایی سفر کنید که به اندازه چند کتاب قطور تاریخچه دارد و کوچه‌های زیبای آن پر از قصه و افسانه است، حتماً روستای کندلوس نوشهر را در فهرست مقاصد سفر خود بگذارید. تازه این‌هایی که گفتیم نیمی از جذابیت‌های کندلوس است؛ چون این روستای کوهستانی طبیعت بی‌نظیری دارد و هوای مه‌آلود آن، هر کسی را به وجد می‌آورد. اگر به عکس‌هایی هر کسی که به این روستا سفر کرده نگاه کنید، حتماً شادی و شعف را در چهره او می‌بینید.

در این مقاله می‌خواهیم روستای کندلوس مازندران را تمام‌وکمال به شما معرفی کنیم، در کوچه‌ها و صفحات تاریخ آن گشتی بزنیم و ببینیم که چگونه و چه زمانی باید به این روستا سفر کرد.

برای اجاره ویلا و سوئیت در چالوس کلیک کنید

روستای کندلوس کجاست؟

روستای کندلوس نوشهر کجاست
کندلوس روستایی است از توابع کجور که در 75 کیلومتری جنوب نوشهر قرار دارد.

اگر بخواهیم متن را شاعرانه ادامه بدهیم، باید بگوییم روستای کندلوس همان جایی است که در وصف کوچه‌هایش شعرها گفته‌اند و این کوچه‌ها آن‌قدر زیبا هستند که کندلوس را کاندیدای ثبت در فهرست روستاهای جهانی کرده‌اند.

اگر بخواهیم به سؤال بالا پاسخ درست‌تری بدهیم، باید بگوییم کندلوس روستایی است از توابع کجور که در 75 کیلومتری جنوب نوشهر قرار دارد. این روستای قدیمی و مردم مهمان نواز و با فرهنگش، از چند دهه پیش تاکنون میزبان گردشگرانی هستند که از نقاط مختلف کشور عازم آنجا می‌شوند. شهرت زیبایی‌های کندلوس و شگفتی‌های آن باعث شده تا بسیاری از هنرمندان برجسته، سیاستمداران و … هم این روستا را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنند.

کندلوس در دامنه‌های البرز شمالی قرار دارد و از محله‌هایی با نام‌های درزی کلاً، ملاکلا، جورسری، جیرسری، بنیم سری و سری دله تشکیل شده است. بیشتر کوچه‌های این محله‌ها سنگ‌فرش شده و این موضوع در کنار دیوارهای کاهگلی و معماری سنتی خانه‌ها، قدم زدن در کوچه‌های کندلوس را جذاب و خاطره‌انگیز می‌کند.

آدرس روستای کندلوس: استان مازندران، شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوس رستاق، روستای کندلوس

بخوانید از: راهنمای سفر به چالوس معرفی جاهای دیدنی، رستوران‌ها 

آب‌وهوای کندلوس

آب و هوای روستای کندلوس
بهار و تابستان این روستا هوای مطبوع و دلپذیری دارد.

این روستا 1650 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و به همین دلیل آب‌وهوای آن کوهستانی است. بهار و تابستان آن هوای مطبوع و دلپذیری دارد و مثل شهرهای ساحلی شمال شرجی نمی‌شود. در اواسط پاییز، آب‌وهوای کندلوس رفته رفته سرد، بارانی و برفی می‌شود و اگر در اواخر سال به این روستا سفر کنید، احتمالاً باید بیشتر زمان خود را در داخل اقامتگاه بگذرانید. البته تماشای هوای مه‌آلود و برفی از پشت پنجره و کنار شومینه، لذت خاص خود را دارد.

بخوانید از: بهترین ساحل چالوس کجاست؟ ۰ تا ۱۰۰ بهترین سواحل چالوس

بهترین زمان برای بازدید از روستای کندلوس

با وجود آب‌وهوای کوهستانی، نزدیکی کندلوس به دره باعث شده که آب‌وهوای آن برای بخشی بزرگی از سال دلپذیر باشد. از فروردین تا آبان، بهترین زمان سفر به روستای کندلوس محسوب می‌شود و بنا به سلیقه آب‌وهوایی خود، می‌توانید یکی از فصل‌های بهار، تابستان یا پاییز را برای سفر به کندلوس انتخاب کنید.

مسیر دسترسی به کندلوس نوشهر

بهترین مسیر دسترسی به روستای کندلوس
خود جاده زیبای کندلوس یک جاذبه گردشگری است.

بهترین مسیر دسترسی به کندلوس، جاده چالوس یا آزادراه تهران-شمال است. بعد از رد کردن مرزن‌آباد، باید در دوراهی دوآب مسیر کجور را در پیش بگیرید. بعد باید از پل رودخانه چالوس عبور کنید و به جاده آسفالته کجور برسید. بعد از 18 کیلومتر به یک دوراهی می‌رسید و در آن باید مسیر جنوبی را انتخاب کنید که به روستای کندلوس ختم می‌شود. این جاده خود یکی از جاذبه‌های گردشگری است و مناظر زیبایی دارد.

بخوانید از: جاده چالوس و پیچ و خم های پاییزاش خاطره سازترینند 

تاریخچه روستای کندلوس

تاریخچه روستای کندلوس
این روستا بیش از 4000 سال قدمت دارد.

یافته‌های تاریخی نشان می‌دهد که این روستا بیش از 4000 سال قدمت دارد و تمدن‌های مختلفی را از دوران قبل از میلاد تاکنون به خود دیده است. قرار داشتن این دهکده در نزدیکی دره زانوس و آب‌وهوای مطلوب آن باعث شده بود که برای کشاورزی ایده آل باشد و انسان‌ها به عنوان یکی از نخستین مکان‌ها برای یکجا نشینی آن را انتخاب کنند.

اهالی این روستا از زمان‌های دور علاوه بر کشاورزی به تولید الوار و چوب از درختان جنگلی هم اشتغال داشتند. قانون حفاظت از جنگل‌های هیرکانی در سال‌های اخیر باعث شده که خیاطی، نجاری و ساخت صنایع‌دستی جایگزین تولید الوار و زغال شود.

در موزه مردم‌شناسی کندلوس می‌توانید اطلاعات جالبی در مورد تاریخ و تمدن این روستای شگفت‌انگیز کسب کنید.

بخوانید از: دریاچه ولشت کجاست؟ دختر زیبای کلاردشت 

جاهای دیدنی روستای کندلوس

برخی از آن‌هایی که به کندلوس سفر می‌کنند، ترجیح می‌دهند زمان خود را با قدم زدن در کوچه‌ها و تماشای زندگی ساده مردم روستا بگذرانند و از آب‌وهوا طبیعت روستا لذت ببرند. با این حال بازدید از جاذبه‌های زیر هم خالی‌ازلطف نیست:

موزه مردم‌شناسی کندلوس

موزه مردم‌شناسی کندلوس با آن نمای عجیب و باشکوه و مجسمه‌ها و تزیینات زیبایش، جاذبه اصلی این روستا محسوب می‌شود. در این موزه که دکوراسیونی سنتی و کلاسیک دارد، می‌توانید اشیای کشف شده مربوط به دوره‌های مختلف تاریخ کندلوس (از هزاره دوم قبل از میلاد تا دوران قاجار)، کتاب‌های خطی و نقاشی‌های سنتی و قهوه‌خانه‌ای را ببینید و با فرهنگ، پیشه و پوشش مردم کندلوس بیشتر آشنا شوید.

موزه گیاهان دارویی کندلوس

در موزه گیاهان دارویی کندلوس می‌توانید انواع گیاهان دارویی بومی و ارزشمند را پیدا کنید که در زمینی به مساحت 10 هکتار کشت می‌شوند. این موزه در سال 1365 تاسیس شد و هدف از تاسیس این موزه، کشت، پروش و حفظ گونه‌های گیاهی مفید بود. در حال حاضر در موزه گیاهان دارویی کندلوس بیش از 250 نوع گیاه کشت و به بیشتر کشورهای جهان صادر می‌شود.

بخوانید از: روستای زوات چالوس کجاست؟ مروارید پنهان چالوس

آبشار کندلوس

آبشار کندلوس
برای دسترسی به این آبشار باید حدود یک ساعت پیاده‌روی کنید.

آبشار کندلوس یا زانوس یکی از زیباترین آبشارهای مازندران است که در 5 کیلومتری جنوب غربی روستای کندلوس قرار دارد. برای دسترسی به این آبشار باید حدود یک ساعت پیاده‌روی کنید؛ اما دیدن زیبایی‌های این آبشار که از میان سنگ‌های خزه بسته به پایین می‌ریزد و در فصل بارندگی پر آب است، به خستگی راه می‌ارزد. آبشار زانوس 10 متر ارتفاع دارد و در اواخر پاییز و کل زمستان یخ می‌زند.

دیو چشمه

دیو چشمه در شمال روستا و در نزدیکی دوراهی کجور-کندلوس قرار دارد. آب این چشمه از دل زمین می‌جوشد و از مهم‌ترین چشمه‌های آب‌معدنی سرد در مازندران محسوب می‌شود. اگر در تابستان به کندلوس سفر کردید، از خوردن آب این چشمه غافل نشوید.

حمام کندلوس

کندلوس یک حمام خزینه‌ای سنتی دارد که قدمت آن به دوران قاجار بازمی‌گردد. این حمام در فهرست آثار ملی ثبت شده و در سفر به کندلوس می‌توانید از آن بازدید کنید.

دریاچه خضر نبی

دریاچه خضر کجور
به عقیده مردم محلی، این دریاچه محل عبور حضرت خضر بوده است.

دریاچه خضر نبی در 30 کیلومتری روستای کندلوس و نزدیک کجور قرار دارد. این دریاچه زیبا در میان کوه‌ها احاطه شده و به عقیده مردم محلی، محل عبور حضرت خضر بوده است. برای دیدن زیبایی‌های این دریاچه، باید حدود 40 دقیقه به سمت کجور رانندگی کنید.

خانه مینا و پلنگ

خانه مینا و پلنگ روستای کندلوس
حدود 100 سال پیش داستانی مشابه دیو و دلبر در خانه مینا و پلنگ رخ می‌دهد.

یکی از جذاب‌ترین افسانه‌های محلی مازندران، در همین خانه رخ داده است. حدود 100 سال پیش داستانی مشابه دیو و دلبر در کندلوس رخ می‌دهد و یک پلنگ عاشق دختری روستایی با نام مینا می‌شود. کار مینا جمع کردن هیزم از جنگل بوده و هنگام این کار، آواز می‌خوانده است. پلنگی که در جنگل بوده، عاشق صدای مینا می‌شود و این عشق زمانی که چشم‌های گرگی مینا را می‌بیند، بیشتر هم می‌شود.

بعد از آن پلنگ هر شب به خانه مینا رفت‌وآمد می‌کند و علاقه آن‌ها به یکدیگر بیشتر می‌شود. یکی از روزها مینا به همراه پلنگ به عروسی یکی از اهالی می‌رود؛ اما زن‌ها از پلنگ می‌ترسند و مردها با تفنگ‌هایشان به او شلیک می‌کنند. خواستگار سابق مینا، یکی از آن مردها بوده و به گفته اهالی، تیر کشنده را او به پلنگ می‌زند.

بعد از این که مینا از کشته شدن پلنگ مطمئن می‌شود، یک روز به دل جنگل می‌زند و دیگر برنمی‌گردد. خانه مینا همچنان سرپاست و می‌توانید سراغ آن را از اهالی روستا بگیرید.

بخوانید از: 16 مورد از جاهای دیدنی چالوس که حتما باید ببینید + آدرس 

امامزاده فضل و فاضل

مثل بسیاری از روستاهای مازندران، در کندلوس هم یک امامزاده کوچک با ساختمانی سنتی و زیبا وجود دارد. امامزاده فضل و فاضل بین مردم روستا محبوبیت زیادی دارد و برای بازدید از آن باید به بخش شرقی روستا بروید. این امامزاده ایوانی با نرده‌های چوبی و کنده‌کاری شده زیبا دارد و در داخل آن کتیبه‌ای قدیمی با آیات قرآن دیده می‌شود.

برای آشنایی با سایر جاهای دیدنی نوشهر و کجور، می‌توانید راهنمای سفر به نوشهر را بخوانید.

صنایع‌دستی و سوغات کندلوس

مهم‌ترین صنایع‌دستی روستای کندلوس شامل جاجیم، ابزار (نوعی پارچه پشمی چهارخانه و دستباف)، جوراب، دستکش، بلوز پشمی و نمد می‌شود که می‌توانید هنگام بازگشت بخرید و با این کار به اقتصاد روستا و رونق گردشگری آن کمک کنید. اگر دوستدار موسیقی نواحی هستید، می‌توانید نی هفت‌بند و سرنا را هم به عنوان سوغات بخرید.

رسوم قدیمی در سفر به کندلوس

آداب و رسوم روستای کندلوس
قدمت برخی از رسوم روستا مثل مج و تیرماه سیزده شو به دوران باستان می‌رسد.

مردم کندلوس هنوز به آداب‌ورسوم قدیمی خود پایبند هستند و قدمت برخی از رسوم آن‌ها مثل مج و تیرماه سیزده شو به دوران باستان می‌رسد. جشن تیرماه سیزده شو که مصادف با 12 تیر در تقویم طبری و 12 آبان در تقویم شمسی است، به مناسب پیروزی کاوه بر ضحاک در این تاریخ برگزار می‌شود.

بخوانید از: روستای فلکده در دل طبیعت چالوس ، چشمتان به جاده باشد 

رسم مج در روستای کندلوس

رسم مج یا در فارسی «خوش‌قدم» از آداب ویژه نوروز در کندلوس است که برای خوشامدگویی به سال نو برگزار می‌شود. طی این مراسم، چند کودک یا نوجوان خانواده انتخاب می‌شوند و بعد از طریق استخاره با قرآن، یکی از آن‌ها را به عنوان سال مج انتخاب می‌کنند. سال مج باید هنگام تحویل سال با یک سینی که روی آن قرآن، شیرینی، سبزه و ظرف آب قرار دارد، وارد خانه شود و در گوشه خانه آب بریزد تا برکت در سال جدید وارد آن شود.

اقامت در روستای کندلوس با شب

در این مقاله گشتی در کوچه‌های زیبا و خاطره‌انگیز کندلوس زدیم و از زیبایی‌های آن برای شما گفتیم. همچنین به بهترین جاهای دیدنی، مسیر دسترسی و بهترین زمان سفر به آن اشاره کردیم. برای یک سفر خاطره‌انگیز به این روستا، می‌توانید وارد صفحه اجاره ویلا، سوئیت و کلبه در کندلوس شوید و یکی از اقامتگاه‌های باکیفیت شب در کندلوس را رزرو کنید.

سؤالات متداول درباره روستای کندلوس نوشهر

روستای کندلوس کجاست؟

استان مازندران، شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوس رستاق، روستای کندلوس

آبشار کندلوس کجاست؟

آبشار زانوس یا کندلوس در 5 کیلومتری جنوب غربی کندلوس قرار دارد و برای دسترسی به آن باید حدود یک ساعت پیاده‌روی کنید.

فاصله نوشهر تا روستای کندلوس چقدر است؟

روستای کندلوس در 75 کیلومتری جنوب نوشهر واقع شده و از توابع کجور محسوب می‌شود.

نظرتان را ثبت کنید

ایمیل شما با ثبت نظر نمایش داده نمی‌شود

*