راهنمای جامع سفر به ناخدای خلیجفارس، شهر بوشهر
فهرست مطالب
- بوشهر کجاست؟
- تاریخچه شهر بوشهر
- شهرها و روستاهای اطراف بوشهر
- بهترین زمان سفر به بوشهر و آبوهوای آن
- فرهنگ و مراسم آیینی شهر بوشهر
- جاهای دیدنی و گردشگری بوشهر
- غذاهای محلی بوشهر
- رستورانهای بوشهر
- مراکز خرید و بازارهای بوشهر
- سوغات و صنایعدستی بوشهر
- روش دسترسی و نحوه سفر به بوشهر
- اقامت در شهر بوشهر
- اطلاعات شهری مورد نیاز بوشهر
- کلام آخر؛ سفر به بوشهر؛ شهر عشق و موسیقی
- سؤالات متداول در مورد سفر به بوشهر
سفر به شهرهای جنوبی در پاییز و زمستان، میتواند شما را از هوای آلوده و سرد دور کند و مناظری را پیش چشمتان قرار دهد که در کمتر جاذبه مشهور ایران میبینید. بهویژه سفر به بوشهر که از دیرباز به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری پرطرفدار شناخته میشده است. سواحل دیدنی بوشهر کدامند؟ ساحل دلارام، بنود و هلیله از زیباترین و محبوبترین سواحل بوشهر محسوب میشوند. سفر با اتوبوس تهران بوشهر چند ساعت طول میکشد؟ فاصله تهران تا بوشهر حدود 1041 کیلومتر است که پیمودن این مسیر با اتوبوس حدود 13 تا 14 ساعت طول میکشد. بهترین جاهای دیدنی بوشهر در عید کدامند؟ بافت قدیم بوشهر، بندر قدیم سیراف و موزه دریانوردی خلیجفارس از بهترین جاهای دیدنی بوشهر در عید محسوب میشوند.
در این مطلب سری به این شهر و بندر شرجی و گرم میزنیم و با شما درباره آبوهوا، نحوه دسترسی و دیدنیهایی که باید در سفر به بوشهر از آنها بازدید کنید، صحبت میکنیم.
بوشهر کجاست؟

بوشهر شهری است در جنوب غربی ایران که به شکل شبهجزیره در بخش مرکزی شهرستان بوشهر واقع شده است. این شهر فقط از سمت شرق با خشکی در ارتباط است و از غرب، شمال و جنوب به خلیجفارس میرسد.
بوشهر، بزرگترین شهر و مرکز استان بوشهر است و به دلیل وجود نیروگاههای اتمی و منابع نفت و گاز، به عنوان پایتخت انرژی ایران شناخته میشود. در این بندر فعالیتهای اقتصادی و صادرات کالاهای متنوع نیز رونق فراوانی دارد. این خطه ساحلی به دلیل داشتن جاذبههای بکر و دیدنی، یکی از مقاصد جذاب گردشگری به حساب میآید و در سالهای اخیر هم فستیوال موسیقی کوچه جذابیتها سفر به بوشهر را بیشتر کرده است.
بوشهر از دیرباز، با موسیقی متفاوت و محلیاش شناخته میشده است. در این شهر پویا و زنده، نوازندگان و خوانندگان محلی در مراسم گوناگون به نواختن موسیقی بوشهری و خواندن اشعار محلی میپردازند. این موسیقی از دل مردم خونگرم شهر بر میآید و روحتان را جلا خواهد داد. رونق موسیقی در این شهر باعث شده که برخی از نوازندگان و خوانندگان بوشهری در سطح ملی و جهانی به شهرت برسند.
مردم بومی بوشهر به زبان فارسی و با لهجه محلی صحبت میکنند. بر اساس آخرین آمارها، این شهر بیش از 200 هزار نفر جمعیت دارد و مساحت آن چیزی در حدود 5000 هکتار است. علاوه بر این بیشتر مردم شهر به صنایعی همچون کشتیسازی، تجارت و شیلات مشغولند که در سفر به بوشهر میتوانید از تمام آنها دیدن کنید.
جهت اجاره سوئیت در بوشهر کلیک کنید.
تاریخچه شهر بوشهر
بد نیست که پیش از سفر به بوشهر و چرخیدن در کوچههای قدیمی این شهر، نگاهی کوتاه به تاریخچه آن بیندازیم. بوشهر از جمله شهرهای پر قدمت ایران به حساب میآید که در طول سالیان مختلف، دستخوش اتفاقات و حوادث مختلفی بوده است. قدیمیترین اسناد تاریخی بهدستآمده در مورد بوشهر، مربوط به دوره عیلامی و شهری به نام لیان است که در کنار بوشهر فعلی وجود داشته و یکی از بزرگترین شهرهای ایران بوده است.
این شهر ساحلی در سال 1736 میلادی و در زمان نادرشاه، به رونق رسید. این پادشاه سلسله افشاری، تصمیم داشت تا بندری در جنوب ایران احداث کند و از این طریق، فعالیتهای اقتصادی را بیشتر کرده و نیروهای دریایی ارتش را آماده نماید.
با ساخت این بندر در زمان نادرشاه، بوشهر رونق فراوانی گرفت تا جایی که با بنادر مهم و نزدیک اطراف، شروع به رقابت کرد. پس از آن و در دوران قاجار اجازه چاپ سنگی در بوشهر صادر شد و نشریات و مجلاتی از جمله روزنامه مظفری، خلیج ایران و ندای جنوب در این شهر به چاپ رسیدند.
به دلیل رونق و موقعیت خاص بوشهر، اولین نمایندگی شرکتهای تجاری و کنسولگریهای خارجی از جمله بریتانیا، آلمان، روسیه و امپراطوری عثمانی در آن دایر شد. با این حال در زمان قاجار، بوشهر به تصرف انگلستان درآمد و تا مدتها این شهر به محل کشمکشها و اعتراضات مردم برای بیرون راندن استبداد بیگانگان تبدیل شده بود.
بعد از پذیرفتن معاهده پاریس توسط دولت قاجار، انگلیسیها بوشهر را تخلیه کردند و این سرزمین جنوبی، با رشادتهای شجاعانه مردم خود به آزادی دست یافت.
شهرها و روستاهای اطراف بوشهر
شهرستان بوشهر از شمال به شهرستان گناوه، از شرق به اهرم و از جنوب و غرب به خلیجفارس میرسد. علاوه بر این در حوالی بوشهر شهرها و روستاهای زیبای دیگری نیز قرار دارند که هرکدام بهتنهایی یک جاذبه گردشگری به حساب میآیند. از جمله روستاهای اطراف بوشهر میتوان به روستای بندو و آبطویل اشاره کرد که بد نیست در سفر به بوشهر سری به این روستاهای زیبا هم بزنید.
بهترین زمان سفر به بوشهر و آبوهوای آن

بوشهر به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی مدار رأسالسرطان، آبوهوای گرم و شرجی دارد. میانگین دمای بوشهر در تابستان 33 درجه و در زمستان 14 درجه سانتیگراد است. به طور کلی هوای بوشهر در تابستان گرم و شرجی میشود، تا جایی که اهالی بومی شهر از این گرما و دما با عنوان خرماپزان یاد میکنند.
با این حال هوای بوشهر در پاییز، زمستان و اوایل بهار، مطبوع و مناسب است و رطوبت به کمترین میزان خود میرسد؛ بنابراین اگر توانایی تحمل هوای بسیار گرم و شرجی را ندارید، بهترین فصل سفر به بوشهر برای شما، پاییز و زمستان خواهد بود.
فرهنگ و مراسم آیینی شهر بوشهر

مانند هر شهر و دیار قدیمی، بوشهر نیز مراسم آیینی و جشنهای منحصربهفرد خود را دارد که بهویژه با موسیقی سنتی و محلی عجین است. بد نیست که با برخی از این آداب و جشنهای باستانی آشنا شوید:
مراسم گره گشو یا گرهگشای
مراسم گره گشو یا گرهگشای که در اصطلاح عام به معنی گشوده شدن گره و آسانتر شدن کارهاست، از جمله آداب مردم بوشهر به حساب میآید که در شب 15 ماه رمضان برگزار میشود. در این مراسم، دختران و پسران خردسال بعد از افطار، با کیسههای کوچک، راهی خیابانهای محله میشوند و ضمن خواندن شعر، به درِ منازل مختلف سر میزنند.
در این زمان خانوادهها، گندمهایی را که چند روز پیش از مراسم خیس کردهاند، تفت و یا بهاصطلاح بو میدهند و آن را به عنوان پیشکش به بچهها تقدیم میکنند. بچههایی که توانستهاند با دست پر از خانهها بیرون بیایند، شعر دیگری میخوانند و راهی خانههای بعدی میشوند.
خیام خوانی در بوشهر
بدون اغراق یکی از زیباترین مراسم مردم بوشهر، خیام خوانی است که اکثر گردشگران را در سفر به بوشهر جذب میکند و یکی از برنامههای ثابت تور بوشهر است. این مراسم بهویژه در جشنهای عروسی برگزار میشود و در آن، گروههای موسیقی با خواندن رباعیات خیام و نواختن نی و فلوت، محفلی بینظیر و گرم را ایجاد میکنند. همچنین در برخی از کافهها و رستورانهای بوشهر هم میتوانید خیام خوانی هنرمندان بوشهری را بشنوید.
مراسم دمدم سحری بوشهر
مانند دیگر مراسم بوشهر، دمدم سحری از دیگر آداب سنتی این شهر است که موسیقی در آن نقش بزرگی بازی میکند. دمدم در حقیقت یک ریتم آهنگ است که بر روی دمام، ساز سنتی بوشهر، نواخته میشود. در ماه رمضان و هنگام سحر، برخی افراد با در دست داشتن فانوسی کوچک و ساز دمام، راهی خیابانها میشوند و با کوبیدن ضربه روی ساز و خواندن دعا و شعر، مردم را بیدار میکنند.
گرچه این مراسم در سالهای اخیر رو به فراموشی رفته است؛ اما همچنان در برخی محلههای سنتی و حاشیهای شهر، دمدم سحری بوشهری در سحرگاهان رمضان برگزار میگردد.
فستیوال موسیقی کوچه
سال ۹۶ همزمان با روز ملی بوشهر برای اولین بار جشنواره موسیقی کوچه در کافه حاج رئیس بوشهر برگزار شد. البته اشتباه نکنید، این فستیوال فقط مخصوص موسیقی محلی بوشهر نیست و گروههای موسیقی از استانهایی مانند لرستان و کردستان هم در آن حضور دارند. در سالهای اخیر، این فستیوال با حاشیههایی همراه بود و قرار شد محل برگزاری آن تغییر کند. با این وجود در سال 1404 هم این فستیوال همچنان در بوشهر برگزار میشود.
موسیقی بوشهری متأثر از موسیقی بومیان آفریقا (بردههای مهاجر)، عربی و سنتی لری است و جایگاه ویژهای در مرایم جشن و عزای بوشهریها دارد.
یزله
یزله خوانی یا هوسه در دیگر نقاط جنوب ایران هم خوانده میشود؛ اما ریشه آن به شهر بوشهر میرسد. این مراسم هم در جشن (عروسی) و هم عزا (محرم) خوانده میشود. روش اجرای یزله در جشن و عزا با یکدیگر تفاوت دارد؛ اما در هر دو مراسم به صورت گروهی و همراه با حرکات هماهنگ و مشترک انجام میشود.
در مراسم عروسی، یزله با کفزنی و ریتم تند (هلل یوس) انجام میشود و ممکن است اجراکنندگان آن شمشیر یا تفنگ به دست بگیرند؛ اما در مراسم عزا، اجراکنندگان حلقه میزنند و هر فرد کمر نفر بعدی را میگیرد. این حلقه به چرخش در میآید و افراد حاضر در آن با دست آزاد خود و هماهنگ با نوحه، سینه میزنند. شروهخوانی هم یکی دیگر از سبکهای موسیقی سنتی بوشهری است که تنها در عزا کاربرد دارد و شامل خوانده آوازهای عاشقانه پرسوزوگداز میشود.
ریتم و موسیقی در یزله خوانی بر محتوا مقدم است و متناسب با نوع مراسم عوض میشود. در نواختن موسیقی هم بوشهریها از آلاتی مثل دمام، عود، دهل، نیانبان، سنج و تنبک استفاده میکنند.
مراسم دفع اهریمن یا زار
مراسم زار فقط مختص بوشهر نیست و در بیشتر نواحی حاشیه خلیجفارس برگزار میشود. زار موجودی است ماورایی که وارد بدن قربانی میشود و او را از نظر روحی یا جسمی بیمار میکند. برای دفع این موجود یا همان اهل هوا، مراسم ویژهای برگزار میشود که موسیقی، رقص و آداب خاص خود را دارد و ممکن است شامل قربانی کردن حیوانات هم بشود.
فردی با تجربه که بابا زار یا مامان زار نامیده میشود، مدیریت این مراسم را بر عهده میگیرد و با روشن کردن بخور مخصوص زار و هدایت حرکات، اهل هوا را از بدن قربانی خارج میکند. اگر دلوجرئت مواجهه با آیینهای ماورایی ترسناک را دارید، در سفر به بوشهر حتماً از مراسم زار بازدید کنید.
جاهای دیدنی و گردشگری بوشهر
به شما قول میدهیم که هنگام سفر به بوشهر، حتی لحظهای هم فرصت سر خاراندن پیدا نخواهید کرد؛ چون این شهر قدیمی مانند بسیاری دیگر از نقاط تاریخی ایران، جاذبههای گردشگری فراوانی دارد. در ادامه برخی از جاهای دیدنی بوشهر را به شما معرفی میکنیم:
بافت سنتی شهر بوشهر

اولین و بهترین جاذبه گردشگری بوشهر، بافت قدیمی شهر است که بعد از گذشت سالیان دراز، همچنان با معماری سنتی و عناصر تاریخیاش دیده میشود. بافت قدیمی بوشهر بیشتر از هر چیز در بخشهای شمالی و مناطق ساحلی شهر وجود دارد. در این مناطق، خانهها با تلفیقی از معماری ایرانی و هندی به چشم میآیند.
بناهای عمارتهای قدیمی با رنگهای سفید و زرد و با استفاده از سنگهای مرجانی و گچ ساخته شدهاند و در معماری خانههای کوچک این منطقه، بوریا و چوب حرف اول را میزنند. سقف بسیاری از این خانهها با نی و بوریا پوشیده شده است و درها و پنجرهها نیز از چوب ساج ساخته شدهاند. معماران بیشتر بناهای سنتی بوشهر تلاش کردهاند تا از جریان باد به نفع خنک کردن خانه نهایت استفاده را ببرند.
برای دیدن این خانهها، هنگام سفر به بوشهر میتوانید به محلههای بهبهانی، دهدشتی و کوتی سر بزنید و از دیدن شناشیرها (بالکنهای سنتی چوبی و کرکرهای جلوی پنجرهها) لذت ببرید.
عمارت گلشن بوشهر

عمارت گلشن یک ساختمان قدیمی و جذاب است که قدمت آن به 120 سال پیش و دوران قاجار میرسد. این خانه دیدنی در محله بهبهانی بوشهر قرار دارد و از جمله معروفترین جاذبههای شهر به حساب میآید که نباید در سفر به بوشهر آن را از قلم بیندازید.
عمارت گلشن، در 3 طبقه ساخته شده و در آن بخشهایی از جمله آبانبار، حمام، دستشویی، آشپزخانه، اتاق خدمه، محل اصلی استقرار صاحبان خانه و اتاق پذیرایی مهمانان دیده میشود. در گذشته این مجموعه علاوه بر کاربری مسکونی، کاربری تجاری نیز داشته است و در آن مهمانان خارجی و تجار به رفتوآمد مشغول بودند.
معماری عمارت گلشن بوشهر از شیوه «بیت هیلانی» الهام گرفته شده است. در این سبک، به دلیل چیدمان متفاوت پنجرهها، باد از قسمتهای مختلف خانه به گردش در میآید و هوای گرم و شرجی، از پنجرهها بیرون رانده میشود. بدین ترتیب حتی در هوای داغ تابستان، نسیم خنکی که از دریا وزیده میشود، در گوشهوکنار خانه به پرواز در میآید.
در سالهای اخیر، بازسازیها و مرمتهای گوناگونی در بنای این مجموعه انجام شده است. جدا از تاریخی بودن این عمارت، نزدیک بودن آن به دریا باعث شده است تا مسافران بهراحتی از این بنای گردشگری دیدن کنند. عمارت گلشن در فاصله 10 متری از دریا قرار دارد.
سواحل بوشهر

برای هر شهر و خطهای که در نزدیکی دریا قرار دارد، سر زدن به ساحل آن از واجبات است. استان بوشهر با داشتن حدود 900 کیلومتر خط ساحلی، یکی از طولانیترین نوارهای ساحلی کشور را در اختیار دارد و به همین دلیل هدف بسیاری از گردشگران در سفر به بوشهر، آبتنی و استفاده از تفریحات دریایی است.
ساحل بوشهر در 8 کیلومتری این شهر واقع شده و در آن بنادر کوچک و بزرگی برای ماهیگیری و قایقرانی ساخته شده است. بندر قدیمی سیراف، بندر دیلم، بندر امام حسن، بندر تاریخی حماد و بندر دیر از جمله بنادر این منطقه به حساب میآیند که سر زدن به آنها و تماشای لنجهای سرگردانشان، بدون شک خستگیها را از تنتان میزداید و انرژی دو چندانی به شما خواهد داد.
اگر مدتزمان سفر شما محدود است یا میخواهید از دیگر جاذبههای بوشهر هم سر فرصت بازدید کنید، نیازی نیست برای بازدید از سواحل دیدنی بوشهر تا بندر دیلم و گناوه بروید. ساحل دلارام، بنود و هلیله از زیباترین سواحل بوشهر هستند که هر کدام زیباییهای خاص خود را دارند و در تمامی آنها آلاچیق، زمین بازی کودکان، پارکینگ و تفریحات آبی وجود دارد.
روستای بندو بوشهر
در جنوبیترین نقطه بوشهر و در 300 کیلومتری این شهر، روستایی با مردمان خونگرم و مهماننواز وجود دارد که با نام بندو شناخته میشود. گرچه بخشهای زیادی از خانههای این روستا در اثر گذر زمان، مخروبه شدهاند اما بافت جدید بندو همچنان به زیبایی مردم محلی را در دل خود جا داده است.
در بخشهای شمالی روستا، آسیابهای قدیمی به چشم میخورند که از سنگ و ساروج ساخته شدهاند و با کمک آب چشمههای کوههای اطراف، گندمها را به آرد تبدیل میکنند. این روستا قدمت تاریخی زیادی دارد و در سالهای گذشته، فیلمهای متعددی از جمله محمد رسولالله در آن ساخته شده است.
درختهای نخل، باغهای لیمو و انجیر، آبگیر ساسانی، سد بندو و چشمه نهیر از دیگر دیدنیهای این روستای جذاب و تاریخی به شمار میروند.
روستای آبطویل بوشهر
روستای آب طویل به دلیل طبیعت بکر، جنگلهای انبوه و درختان بیشمارش، به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری بوشهر شناخته میشود. در گوشهوکنار این روستا همچنین گونههای فراوانی از گیاهان کمیاب در فصلهای مختلف سال از خاک سر بیرون میآورند.
به دلیل فضای سبز پهناور آبطویل، در بخشهایی از این منطقه وسایل بازی کودکان، سرویس بهداشتی و آلاچیقهای کوچکی برای استراحت مسافران احداث شده است. ضمن اینکه در این روستا، مکانهایی برای اسکان شبانه نیز دیده میشوند که در سفر به بوشهر میتوانید با چادر زدن در آنها، از زیبایی ستارگان و آسمان بوشهر در شب بهرهمند شوید.
بازار بوشهر
مثل سایر شهرهای ایران بازار قدیم بوشهر نیز مرکز دادوستد، تهیه ضروریات زندگی و رونق شهر است. بازار سنتی بوشهر با معماری زیبا و دیدنی زمان قاجار ساخته شده است و به نحوی طراحی شده که از روشنایی روز حداکثر بهره را میبرد؛ اما باران به درون بازار وارد نمیشود. چنانچه میخواهید برای دوستان و یا خانواده سوغاتی بخرید پیشنهاد میکنیم به بازار قدیم بوشهر حتماً سر بزنید.
بازار قدیمی بوشهر در بافت سنتی این شهر و محله دهدشتی واقع شده و بیش از 250 باب مغازه دارد.
گنبد نمک دشتی

یکی از بزرگترین و زیباترین گنبدهای نمکی ایران و خاورمیانه، گنبد نمکی جاشک است که در نزدیکـی روستای گنخک در۱۴۴ کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان واقع شده است. قسمتهای زیبا و شگفتآور گنبد نمکی جاشک شامل آبشارهای نمکی، چشمههای نمکی و دره گلکلم میشود که باعث شدهاند بسیاری از گردشگران در سفر به بوشهر حتماً از آن بازدید کنند.
قلعه خورموج دشتی
در فاصله ۸۷ کیلومتری شهر بوشهر، قلعه خورموج یا قلعه محمدخان دشتی واقع شده است که اگر بخواهید با خودروی شخصی به قلعه بروید، حدود یک ساعت طول میکشد. این قلعه به سبک قلعههای سلجوقیان و ساسانیان و در دوران قاجاریان طراحی شده است. متأسفانه در حال حاضر بخشهای زیادی از قلعه تخریب شده و فقط یکی از ساختمانهای بلند آن باقی مانده است.
قلعه محمدخان دشتی که زمان زیادی به عنوان بلندترین بنای شهر خورموج شناخته میشد و از تمام نقاط شهر نمایان بود، اکنون در ساختمانهای بزرگ شهر گم شده است. متأسفانه احتمال تخریب این اثر منحصربهفرد را تهدید میکند.
قبر ژنرال و گورستان سربازان انگلیسی

قبر ژنرال متعلق به یکی از فرماندهان ارتش انگلستان است که یادگار زمان حمله انگلیسیها و دیگر استعمارگران به شهر بوشهر محسوب میشود. این ژنرال انگلیسی در جنگ هرات و در سال 1856 توسط نیروهای ایرانی (به رهبری باقرخان تنگستانی) کشته شده است. تا سال ۱۳۹۰ قبر ژنرال در کنار 35 سرباز انگلیسی کشته شده در جنگ هرات با عنوان گورستان انگلیسیها شناخته میشد و در این سال شهرداری بوشهر این گورستان را به پارک تبدیل کرد.
نخلستانهای بوشهر
یکی از مهمترین و زیباترین جاذبههای دیدنی شهر و استان بوشهر، نخلستانهای سرسبز آن است که بیشتر در شهر دشتستان و آب پخش واقع شدهاند. استان بوشهر یکی از قطبهای تولید و صادرات خرما در ایران است که طبق آخرین آمار، 39 هزار هکتار نخلستان و 6 میلیون اصله درخت نخل دارد.
ورودی شهر آب پخش با توجه به نخلستانهای سرسبز و سربهفلککشیده جلوهای دیدنی دارد و بیشتر مسافران در این مکان توقف میکنند و از تماشای آن لذت میبرند. کانالهای پر آب دو طرف شهر آب پخش هم به آن طراوت خاصی میبخشند تا مسافران بتوانند از آب و طبیعت در کنار هم لذت ببرند. همچنین در این ناحیه علاوه بر خرما، مرکبات، لیمو، انار و… هم کشت میشود.
مدرسه سعادت

از دیگر جاذبههای شهر بوشهر میتوان به مدرسه سعادت مظفری اشاره نمود که از زمان قاجار به جا مانده است و اگر دوستدار خانههای تاریخی هستید، حتماً در سفر به بوشهر از این جاذبه بازدید کنید.
مدرسه سعادت اولین مدرسه مدرن بوشهر است که توسط احمدخان دریابیگی حاکم بوشهر در سال ۱۲۷۸ تأسیس شد. افراد و شخصیتهای بزرگ زیادی در این مدرسه تحصیل کردهاند و مردم بوشهر روز ساخت این مدرسه را روز بوشهر نامگذاری کردهاند.
عمارت ملک

در زمان قاجاریه به فرمان یکی از تاجران بزرگ به نام ملکالتجار، عمارت بزرگی در 8 کیلومتری بوشهر و توسط معماران فرانسوی و با استفاده از مصالح محلی ساخته شد. داستان این عمارت از آنجا شروع شد ملکالتجار در سفر به پاریس به خانه یک فرانسوی میرود و از معماری خانه آن شخص فرانسوی خوشش میآید. در نتیجه تصمیم میگیرد با به کار گیری معمار آن خانه و با افزودن خواستههای خود، این عمارت زیبا را در بوشهر بسازد.
در حال حاضر این عمارت مالک خصوصی دارد و فقط با هماهنگی مالک آن میتوانید از آن بازدید کنید.
کلیسای گئورگ مقدس
بوشهر روزگاری محل سکونت اقلیتهای مذهبی مسیحی و یهودی بوده و از این اقلیتها در این شهر یادگارهای متعددی برجای مانده است. کلیسای گئورگ مقدس یکی از این یادگاریها است که با همت انگلیسیها و ارامنه بوشهر ساخته شده و معماری آن تلفیقی از معماری کلاسیک اروپایی و معماری کویری (استفاده زیاد از رنگهای روشن و سفید) است.
این کلیسا تا دهه 20 شمسی فعالیت معمول خود را داشت و پس از چند دهه بی توجهی و تعطیلی، به تازگی مرمت و بازسازی شده است.
موزه دریانوردی خلیجفارس
محل سابق کنسولگری انگلیس در بوشهر، در حال حاضر تبدیل به موزه شده و در آن میتوانید انواع تجهیزات دریایی قدیمی که مربوط به ماهیگیران، دریانوردان و سیاحان قدیمی میشود را ببینید. علاوه بر این تجهیزات، تعدادی ادوات جنگی نیز در محوطه موزه دریانوردی خلیجفارس به چشم میخورد. همچنین عمارت زیبای کلاهفرنگی بوشهر هم در این موزه قرار دارد و اگر میخواهید با فرهنگ مردم قدیم بوشهر بیشتر آشنا شوید، حتماً در سفر به بوشهر سری به این موزه بزنید.
برای اجاره اقامتگاه بومگردی در بوشهر کلیک کنید.
غذاهای محلی بوشهر

غذاهای بوشهر به دلیل قرار گرفتن این شهر در نزدیکی دریا، شامل انواع خوردنیهای خوشمزه دریایی میشوند. قلیهماهی، میگوپلو، گمنه و دمی لخلاخ از جمله خوراکهای سنتی و خوشمزه بوشهری به حساب میآیند که چشیدن آنها هنگام سفر به بوشهر به هر گردشگری توصیه میشود.
در کنار غذاهای رنگارنگ، مردم خونگرم بوشهر با درست کردن انواع دسرهای سنتی مانند رنگینک، حلوا خرمایی، حلوا انگشتپیچ، لگیمات و حلوای مسقطی، کامشان را شیرین میکنند. در بوشهر همچنین نانهای محلی مانند کماچ، بل بل، نان شیرین، نان زرد و نان تیری پخته میشوند و با پنیر و سبزیهای معطر جنوب سرو میگردند.
در ادامه برخی از محبوبترین غذاهای بوشهر را معرفی میکنیم:
قلیهماهی بوشهری
قلیهماهی از جمله غذاهای مشهور جنوبی است که در بوشهر همراه با تمبر هندی و انواع ادویه پخته میشود. قلیهماهی معمولاً با پلوی ساده یا زعفرانی یا در کنار رشتهپلو سرو میگردد.
قیمه بوشهری
برخلاف خورشهای قیمه متداول که با گوشت تکهای درست میشوند، در قیمه بوشهری گوشت را کاملاً با گوشتکوب له میکنند؛ بهنحویکه بافت آن کش میآید. ادویههای جنوبی استفاده شده در این خورشت باعث میشوند تا مزهای متفاوت با قیمههای عادی داشته باشد.
این غذای خوشمزه در بوشهر معمولاً با شکر پلو سرو میشود و توصیه میکنیم که در سفر به بوشهر حتماً آن را امتحان کنید.
تهانداز ماهی بوشهری
تهانداز ماهی غذایی مشابه با تهچین است که به جای گوشت، ماهی در لابهلای برنج قرار میگیرد. در برخی مناطق از گوشت قرمز نیز در کنار گوشت ماهی استفاده میشود.
رستورانهای بوشهر
برای چشیدن غذاهای بوشهری، بهترین کار سر زدن به رستورانهای محلی و سنتی شهر است. خوشبختانه در این شهر ساحلی، رستورانهای فراوانی وجود دارند که انواع خوراک لذیذ و اصیل جنوبی را سرو میکنند.
رستوران قوام، رستوران گرگور، رستوران میداف و رافائل از جمله بهترین رستورانهای بوشهر هستند که در آنها تمام غذاها و دسرهای محلی، از قلیهماهی گرفته تا حلوای بوشهری پخته میشود و توصیه میکنیم که در سفر به بوشهر، حتماً چند وعدهای را مهمان آنها باشید.
مراکز خرید و بازارهای بوشهر

بوشهر به دلیل داشتن بنادر گوناگون و رفتوآمد کشتیها و قایقهای آن به سایر کشورهای حاشیه خلیجفارس، مغازهها و بازارهای متنوعی دارد که در آنها جدیدترین و باکیفیتترین اقلام به فروش میرسند. علاوه بر مراکز خرید مدرن، بازارهای قدیمی بوشهر از جمله دیدنیهای این شهر به حساب میآیند که انواع مواد غذایی محلی، ادویهها و صنایعدستی در آنها عرضه میشود.
بازار قدیم بوشهر، پاساژ توحید، هوم کورت آدیداس و مجتمع تجاری آزادگان از جمله مراکز خرید مشهور این شهر هستند. همچنین برای تهیه ماهی و میگوی تازه هم میتوانید سری به بازار مایه فروشان بوشهر بزنید که در خیابان شهدای این شهر قرار دارد. بندر گناوه هم یکی از مراکز تجاری مهم استان بوشهر است که تا شهر بوشهر فاصله کمی دارد و اگر میخواهید اجناس خارجی را با قیمت مناسب تهیه کنید، حتماً سری به بازارهای این شهر بزنید.
سوغات و صنایعدستی بوشهر

بوشهر از آن دسته شهرهایی است که خرید سوغاتی در آن هیجان زیادی دارد. در این شهر گرم و دوستداشتنی، همه چیز، از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد پیدا میشود. انواع خرما، پنیر نخل، حلوا، مسقطی، ماهی و میگو و ارده از جمله خوشمزههای بوشهری هستند که با قیمتهای مناسب در مغازههای کوچک و بزرگ شهر به فروش میرسند.
مردم بوشهر همچنین با عبابافی، حصیربافی، سوزندوزی، گبهبافی، گیوهدوزی و گلیمبافی، سوغاتیهای رنگارنگ فراوانی را برای مردم شهر و گردشگران تولید میکنند. عبابافی یکی از صنایعدستی معروف بوشهر است که برای درست کردن آن از پشم شتر یا گوسفند استفاده میشود. برای تولید هر عبا زمان زیادی صرف میگردد و به همین دلیل عباهای بوشهری از جمله سوغات نسبتاً گران شهر به حساب میآیند.
حصیربافی از دیگر هنرهای دستی بوشهر است که در آن از برگهای درخت خرما و نی در بافت ظروف تزیینی استفاده میشود. توصیه میکنیم در سفر به بوشهر، حتماً سری به بازار سنتی این شهر بزنید و یکی از خوراکیها یا صنایعدستی بوشهر را به یادگار برای خود بخرید.
روش دسترسی و نحوه سفر به بوشهر
کوتاهترین و متداولترین راه سفر به بوشهر سفر هوایی است که معمولاً از فرودگاههای تمامی شهرهای بزرگ ایران به مقصد بوشهر پرواز وجود دارد. نرخ بلیط هواپیما بوشهر با توجه به فصل متفاوت است؛ با این حال سفر هوایی به بوشهر در فصلهای پاییز و زمستان گرانتر از دیگر فصول سال خواهد بود.
گردشگران علاقهمند به سفر در جادهها، میتوانند از مسیرهای زمینی و با خودروی شخصی یا اتوبوس، راهی این بندر جنوبی شوند. اگر از پایتخت تصمیم به سفر به بوشهر را دارید، به خاطر داشته باشید که اتوبوسهای تهران به بوشهر از پایانههای جنوب، غرب و بیهقی حرکت میکنند.
سفر به بوشهر از طریق قطارهای مستقر در تهران امکانپذیر نیست. با این حال میتوانید از قطارهای شیراز یا بندرعباس استفاده کنید و سپس از این شهرها خود را به بوشهر برسانید.
برای حملونقل درونشهری و جابهجایی در بوشهر نیز میتوانید از تاکسیهای خطی، تاکسیتلفنی، اتوبوسهای درونشهری و سرویسهای حملونقل آنلاین کمک بگیرید.
اقامت در شهر بوشهر
گرچه در بوشهر هتلهای متعددی وجود دارد؛ اما هیچچیز به اندازه اقامت در خانههای بومی و سازههای محلی شهر لذتبخش نخواهد بود.
به شما توصیه میکنیم در سفر به بوشهر در اقامتگاهها و خانههای بومی بوشهر اقامت کنید. برای اقامت مقرونبهصرفه، میتوانید از تخفیفهای ارائه شده در سایت شب استفاده نمایید. همچنین میتوانید در صورت هرگونه سؤال با تیم پشتیبانی شب تماس گرفته و سؤالات و خواستههای خود را در میان بگذارید.
اطلاعات شهری مورد نیاز بوشهر
برخی از اطلاعات شهری مورد نیاز هنگام سفر بوشهر به شرح زیر است:
کد تلفن بوشهر: ۰۷۷
فاصله بوشهر از تهران: ۱۰۵۰ کیلومتر
مدت سفر زمینی: حدود ۱۲ ساعت
مدت سفر هوایی: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
پایانه اتوبوسرانی بوشهر
آدرس: بوشهر، خیابان طالقانی
شماره تماس: 0773357024
مسیرها: شیراز، عسلویه، تهران، کازرون، اصفهان، کرمانشاه
بیمارستانهای بوشهر
مهمترین بیمارستانهای بوشهر را در فهرست زیر میبینید:
- فاطمة زهرا (س) بوشهر
- بیمارستان بنتالهدی
- بیمارستان پایگاه هوایی
- بیمارستان نیروگاه اتمی
- بیمارستان تأمین اجتماعی بوشهر
- بیمارستان کودکان حضرت علیاصغر
- بیمارستان امیرالمؤمنین
- بیمارستان دی
- بیمارستان ۲۴۰ تختخوابی بوشهر
کلام آخر؛ سفر به بوشهر؛ شهر عشق و موسیقی
بندر بوشهر از جمله جاذبههای دیدنی ایران است که با مردمی خونگرم، تاریخی غنی، غذاهایی خوشمزه و موسیقی روحنواز شناخته میشود. لذت سفر به این شهر پرجنبوجوش خلیجفارس، آنقدر زیاد است که هر سال مسافران فراوانی از نقاط مختلف کشور به سمت آن روانه میشوند. بدون اغراق هر ایرانی باید برای یک بار هم که شده سفر به بوشهر و سر زدن به جاهای دیدنی این شهر را تجربه کند.
برای اجاره ویلا، اجاره روزانه خانه و تجربه سفری ایمن و راحت میتوانید به سایت شب مراجعه کنید.
سؤالات متداول در مورد سفر به بوشهر
بهترین زمان سفر به بوشهر کدام فصل است؟
بهترین زمان سفر به بوشهر، از پاییز تا اوایل بهار است.
بهترین غذاهای محلی بوشهر کدامند؟
میگوپلو، گمنه، دمی لخلاخ، قلیهماهی، قیمه بوشهری و ته انداز ماهی از جمله غذاهای محلی و محبوب بوشهر به حساب میآیند.
بهترین رستورانهای بوشهر کدامند؟
رستوران قوام، رستوران گرگور، رستوران میداف و رافائل از جمله بهترین رستورانهای بوشهر به شمار میآیند.