معرفی 9 تا از معروف ترین غذاهای محلی کاشان
فهرست مطالب
- آبگوشت لوبیا سفید یا گوشت لوبیا، از معروفترین غذاهای محلی کاشان
- آبگوشت به، ترکیبی عجیب اما خوشمزه
- شفته انار، از خوشمزهترین غذاهای سنتی کاشان
- شفته بادمجان، لذیذ و خوش عطر و طعم
- خورشت نخودآله، یک جور قیمه کاشانی
- چلو دیزی، پای ثابت سفره افطار و سحری
- جوجویی تاس کباب یا تاس کباب کاشانی، سالم و مقوی
- سخن نهایی، سفرهای اصیل و رنگارنگ با غذاهای محلی کاشانی
اگر از یک کاشانی بپرسید که به جز آثار تاریخی و بناهای باستانی، به چه چیز دیگر شهرش افتخار میکند، بدون شک به شما غذاهای خوش عطر و طعم کاشان را میگوید! غذاهای محلی کاشان آنقدر خوش آب و رنگ و خوشمزه هستند که مردم شهرهای دیگر هم آوازه آنها را شنیدهاند و میدانند در سفر به این خطه تاریخی، جدا از عطر گلاب و گشت و گذار در کوچههای قدیمی، قرار است خاطرات هیجان انگیزی را در رستورانها و کافهها ثبت کنند.
اگر دوست دارید با برخی از بهترین و خوشمزهترین غذاهای سنتی کاشان آشنا شوید، تا ادامه این مطلب همراهمان باشید.
جهت اجاره اقامتگاه کاشان کلیک کنید.
آبگوشت لوبیا سفید یا گوشت لوبیا، از معروفترین غذاهای محلی کاشان
اجازه بدهید تا پیش از هر چیز شما را با یکی از معروفترین و خوشمزهترین غذاهای محلی کاشان آشنا کنیم! البته بعید میدانیم که تا پیش از خواندن این مقاله، چیزی درباره این غذا نشنیده باشید! آبگوشت لوبیا سفید یا گوشت لوبیا اصلیترین غذای کاشان است و پای ثابت سفرههای اغلب مردم شهر به حساب میآید. غذایی نسبتا ساده که با لوبیا سفید، گوشت، پیاز و ادویهجاتی مانند زردچوبه و دارچین درست میشود و شباهت زیادی به آبگوشت عادی دارد.
محبوبیت این غذا آنقدر زیاد است که کاشانیها آن را برای نذری و غذاهای هیئتی در محرم درست میکنند. کاشانیها همچنین در بسیاری از موارد این غذا را مثل خورشت غلیظ و خشک بار میگذارند. و گاهی هم آب آن را زیادتر میکنند و مثل آبگوشت آن را با نان میخورند.
گرچه آبگوشت لوبیا سفید یکی از محبوبترین غذاهای سنتی کاشان است اما بسیاری از رستورانهای جدید و مدرن شهر آن را در لیست غذاهایشان قرار ندادهاند. بنابراین اگر هوس خوردن این غذا به سرتان زد، بهتر است که به رستورانهای محلی و قدیمی شهر سر بزنید.
بخوانید از: بهترین رستوران های سنتی کاشان
آبگوشت به، ترکیبی عجیب اما خوشمزه
احتمالا با شنیدن اسم این غذا تعجب کردهاید و با خودتان فکر کردهاید که اصلا مگر میشود در آبگوشت چیزی به اسم به وجود داشته باشد؟ برخلاف تصورتان آبگوشت به یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی کاشان است که مزه ترش و نسبتا ملسی دارد و به یک بار امتحان کردنش میارزد.
همانطور که از اسمش پیداست، در ترکیب این غذا از به استفاده میشود. پیش از هر چیز باید به، به چهار قسمت تقسیم شده و بعد از بیرون آوردن هستههایش، با گوشت و حبوبات پخته شود. رب انار یا آب انار و عدس از دیگر ترکیبات این غذای خوشمزه هستند. بعد از درست شدن غذا، مثل تمام آبگوشتهای سنتی مخلوط گوشت بعد از کوبیدن با گوشتکوب، با نان سرو میشود.
بخوانید از: راهنمای سفر به کاشان
شفته انار، از خوشمزهترین غذاهای سنتی کاشان
اگر از دسته افرادی هستید که به گوشت چرخ کرده و کوفته علاقه دارند، چشیدن شفته انار را در سفر به کاشان از دست ندهید! غذایی که در آن گوشت چرخ کرده را با پیاز، آرد نخودچی، ترخون و مرزه مخلوط و قلقلی میکنند و بعد آنها را در پیاز داغ و رب انار تفت میدهند. مزه شفته انار بسته به میزان ترشی رب، ترش یا ملس است و کاملا به سلیقه خودتان بستگی دارد. البته که خود کاشانیها معمولا این غذا را به صورت ملس درست میکنند.
بخوانید از: آبشار نیاسر کاشان کجاست؟
شفته بادمجان، لذیذ و خوش عطر و طعم
مگر میشود ایرانی باشید و به غذاهایی که با بادمجان درست شدهاند، علاقهای نداشته باشید؟ حساب آن دسته از اشخاصی که به بادمجان حساسیت دارند جداست اما اغلب افراد به این صیفیجات خوشمزه و غذاهایی که با آن درست میشوند علاقه زیادی دارند! کاشانیهای خوش سلیقه و خوش ذوق هم در بسیاری از غذاهایشان از این خوردنی خوشمزه استفاده میکنند! نمونهاش همین شفته بادمجان که از محبوبترین غذاهای محلی کاشانی است و دستور پختش شباهت فراوانی به شفته انار دارد.
مثل شفته انار، شفته بادمجان هم با ترکیب گوشت چرخ کرده، پیاز، آرد نخودچی و ترخون درست میشود. با این تفاوت که گوشت قلقلی در مخلوط رب انار، پیاز و بادمجان سرخشده تفت داده میشود. بعضی از کاشانیها در این مرحله رب انار را حذف کرده و بدون ترش یا ملس کردن غذا، شفته بادمجان را طبخ و آماده میکنند.
جهت مشاهده و اجاره سوئیت در اصفهان کلیک کنید.
خورشت نخودآله، یک جور قیمه کاشانی
یکی دیگر از غذاهای سنتی کاشان، خورشت نخودآله است که شباهت بسیاری به قیمه خودمان دارد. تفاوت اصلی این خورشت با قیمه در حبوبات آن است. در واقع خورش نخودآله به جای طبخ با لپه، با نخود درست میشود. دیگر مواد تشکیل دهنده این خورشت خوشمزه شامل پیاز، گوشت، رب یا پوره گوجه فرنگی و ادویههای دلخواه میشوند.
اغلب کاشانیها برای درست کردن این خورشت از شب قبل نخودها را با آب خیس کرده و صبح روز بعد پوستهایشان را جدا میکنند. بد نیست که بدانید یزدیها هم خورشتی مشابه نخودآله دارند که به آن قیمه یزدی میگویند.
بخوانید از: بهترین زمان گلاب گیری کاشان چه تاریخی است؟
چلو دیزی، پای ثابت سفره افطار و سحری
کاملا درست حدس زدهاید! این غذا ترکیبی از همان دیزی و پلو است که معمولا با گوشت سردست یا ران پخته میشود. کاشانیها برای درست کردن چلو دیزی، گوشت، پیاز و لوبیا چشم بلبلی را روی شعله ملایم میگذارند تا به خوبی پخته شود. بعد از پخت کامل این مواد با هم، برنج به آنها اضافه میشود تا مثل کته به همراه گوشت و لوبیا پخته شود. پس حتما متوجه شدهاید که چلو دیزی پخت نسبتا سادهای دارد و با کمی صبر و حوصله آماده میشود.
جالب است که بدانید این غذا به جز وعدههای عادی، اغلب برای افطار یا سحری در ماه رمضان آماده و سرو میگردد. بسیاری چلودیزی را در رده لذیذترین غذاهای محلی کاشان قرار میدهند.
بخوانید از: خانههای تاریخی کاشان
جوجویی تاس کباب یا تاس کباب کاشانی، سالم و مقوی
لطفا کاری به اسم این غذا نداشته باشید و هنگام سفارش آن به دنبال جوجه کبابی یا مرغ پخته شده نگردید! برخلاف اسمی که این غذا دارد، تاس کباب کاشانی با گوشت، بادمجان، گوجه، رب انار و پیاز درست میشود و در آن خبری از مرغ و جوجه نیست! تمام مواد بکار رفته در این غذا مانند تاس کباب عادی، روی یکدیگر چیده میشوند و برای پختی چند ساعته روی شعله ملایم گاز قرار میگیرند. کاشانیها اغلب این غذا را به شکل ملس طبخ کرده و آن با نان ساده نوش جان میکنند.
این خوراک خوش عطر و طعم به دلیل وجود پروتئین و مواد مغذی، طرفداران زیادی در بین مردم محلی دارد و توانسته است به عنوان یکی از محبوبترین غذاهای سنتی کاشان شناخته شود.
سخن نهایی، سفرهای اصیل و رنگارنگ با غذاهای محلی کاشانی
امیدواریم که اگر تا امروز با غذاهای سنتی کاشان آشنا نبودهاید، با خواندن این مقاله در جریان سفرههای رنگارنگ و خوش عطر و طعم مردم این شهر قرار گرفته باشید. درست است که بسیاری کاشان را با عطر گلاب و گلهای محمدی و خانههای قدیمی میشناسند، اما فراموش نکنید که غذاهای محلی این شهر آنقدر جذاب و هیجان انگیزند که خاطره سفر شما را به یاد ماندنیتر خواهند کرد.
اگر تصمیم گرفتهاید تا در این روزهای خوش آب و هوای بهار سری به کاشان بزنید و از این شهر تاریخی دیدن کنید، چشیدن غذاهای سنتی آن را به یاد داشته باشید. شما همچنین میتوانید برای اجاره ویلا، اقامتگاه در کاشان از سایت شب نیز کمک بگیرید.
سوالات متداول درباره غذاهای محلی کاشان
معروفترین غذاهای سنتی کاشان شامل چه چیزهایی میشوند؟
گوشت و لوبیا، شفته انار، شفته بادمجان و خورشت نخودآله بعضی از خوشمزهترین غذاهای محلی کاشان به شمار میروند.
کدام غذای کاشان را برای سحری و افطار سرو میکنند؟
اغلب مردم کاشان برای افطار یا سحری در ماه رمضان، چلودیزی را آماده و سرو میکنند.
سالمترین و مقویترین غذای کاشان چیست؟
اغلب غذاهای کاشان سالم و مقوی هستند اما تاس کباب کاشانی به دلیل وجود پروتئین و ترکیبات مغذی در میان مردم محلی شهر طرفداران بسیاری دارد.