معرفی کاخ سعدآباد؛ بزرگ‌ترین مجموعه تاریخی تهران

0

برای این که بخواهید در مورد یک قرن اخیر تاریخ کشورمان مطالعه کنید، راه‌های زیادی وجود دارد. مثل اینکه با همان گوشی هوشمندتان در گوگل سرچ کنید و در دل مقاله‌ها و مستندها غرق شوید یا سری به کتابخانه محلتان بزنید. علاوه بر این، یک راه سریع‌تر مثل بازدید از کاخ سعدآباد تهران وجود دارد که هم فال است و هم تماشا و علاوه بر کسب اطلاعات مفید، به شما فرصت لذت بردن از هوای تمیز و قدم زدن در میان درختان انبوه و سر به فلک کشیده را می‌دهد.

در بازدید از این کاخ، شما پا در جای پای پادشاهان معاصر و اخیر ایران می‌گذارید و در کاخ‌هایی گشت‌وگذار می‌کنید که روزگاری محل زندگی آن‌ها بوده است.

در این مقاله شما را با کاخ سعدآباد تهران و مهم‌ترین موزه‌های آن آشنا می‌کنیم و به بهترین مسیر دسترسی به این کاخ، تاریخچه و بهترین زمان بازدید از آن می‌پردازیم.

برای اجاره روزانه خانه در تهران کلیک کنید

کاخ سعدآباد تهران کجاست؟

کاخ سعدآباد کجاست؟
این کاخ در دامنه‌های کوه توچال قرار دارد.

کاخ سعدآباد مجموعه‌ای با وسعت 300 هکتار در شمال تهران است و در دامنه‌های کوه توچال قرار دارد. این کاخ از شرق به نیاوران و دربند، از غرب به زعفرانیه و ولنجک و از جنوب به تجریش محدود می‌شود. این کاخ شامل چند هکتار جنگل طبیعی، چندین عمارت و کاخ، موزه، قنات، گلخانه و خیابان است.

این کاخ در ارتفاع 1800 متری از سطح دریا قرار دارد و به همین دلیل میانگین دمای سالانه آن حدود 13 درجه است. با وجود این که ساخت و سازها در دهه اخیر باعث شده این کاخ در داخل محدوده شهر تهران قرار بگیرد؛ اما هنوز آب و هوای ییلاقی و خوشی دارد.

بخوانید از: جواهری تاریخی در قلب تهران، راهنمای کامل بازدید از کاخ گلستان 

تاریخچه کاخ سعدآباد

تاریخچه کاخ سعدآباد
در اوایل سلطنت محمدرضا شاه پهلوی، مجموعه سعدآباد تکمیل و تعداد کاخ‌های آن به 18 عدد رسید.

این کاخ 4 دوره از تاریخ معاصر ایران یعنی اواخر دوران قاجار، پهلوی اول و دوم و پس از انقلاب را به چشم دیده است. در دوران قاجار، کاخ سعدآباد سکونتگاه ییلاقی آخرین پادشاهان قاجار بود و احمد شاه و تعدادی از بزرگان ایل قاجار چند ساختمان را در این مجموعه ساخته بودند.

زمانی که رضاشاه این کاخ را در اختیار گرفت، 7 هزار متر مربع وسعت داشت و به مرور زمان با در اختیار گرفتن زمین‌های اطراف گسترش پیدا کرد. در دوران پهلوی اول، این کاخ رفته رفته به محل سکونت دائمی شاه و مقر حکومت تبدیل شد و به همین دلیل تعداد عمارت‌ها و کاخ‌های آن افزایش یافت.

در اوایل سلطنت محمدرضا شاه پهلوی، مجموعه سعدآباد تکمیل و تعداد کاخ‌های آن به 18 عدد رسید. این کاخ‌ها تا پیش از انقلاب محل سکونت شاه، همسرش فرح، فرزندان آن‌ها و سایر اعضای خاندان پهلوی بودند.

بعد از انقلاب، کاخ سعدآباد با هدف ساخت موزه در اختیار دولت قرار گرفت. تعدادی از ساختمان‌های این کاخ به موزه تبدیل شدند و تعدادی دیگر هم به تشریفات دولتی و پذیرایی از مهمان‌های خارجی اختصاص پیدا کردند. هم اکنون این کاخ کاربری فرهنگی هم دارد و در آمفی‌تئاتر روباز یا ایوان عطار آن کنسرت‌ها و نمایش‌های مهم برگزار می‌شود.

بخوانید از: معرفی بهترین و معروف ترین موزه های تهران 

معماری کاخ سعدآباد

معماری کاخ سعدآباد
معماری این کاخ در طول دوره‌های تاریخی مختلف تغییر کرده است.

حدود 110 هکتار از 300 هکتار زیر مجموعه کاخ سعدآباد شامل عمارت‌ها، ساختمان‌ها و کاخ‌های مختلف می‌شود.

معماری این کاخ در طول دوره‌های تاریخی مختلف تغییر کرده است. در دوران قاجاریه، بناهای آن بیشتر با اصول معماری سنتی ایرانی تزیین شده بودند و در دوران پهلوی اول، سبک معماری آن‌ها به معماری نئوکلاسیک یا تلفیق معماری اروپایی و سنتی ایرانی نزدیک شد. در دوران محمدرضا شاه هم بیشتر بناهای جدید، با سبک معماری مدرن ساخته شدند.

برای ساخت تعدادی از مهم‌ترین کاخ‌های مجموعه سعدآباد، از هنر معماران ایرانی و خارجی استفاده شده است. در ادامه، به ویژگی‌های معماری این کاخ‌ها اشاره می‌کنیم:

  • کاخ سفید توسط مهندس خرسندی از ایران و مهندس بوریس روسی طراحی شده‌اند. گچ‌کاری‌ها و تزیینات داخلی زیبای این کاخ هم توسط معماران ایرانی انجام شده است. در مقابل این کاخ، مجسمه زیبای آرش کمانگیر قرار دارد که اثر استاد ارژنگ از مجسمه‌سازان به نام ایرانی است.
  • کاخ سبز توسط یک معمار ایرانی با نام میرزا جعفر کاشی طراحی شده و در ساخت آن از سنگ‌های مرمر سبز معدن خمسه زنجان و سنگ مرمر خراسان استفاده شده است. داخل این کاخ هم با هنر آینه‌کاری، گچ‌کاری، تذهیب و خاتم‌کاری تزیین شده است.
  • کاخ شمس ظاهر مدرن‌تری نسبت به سایر کاخ‌های مجموعه دارد و سبک معماری آن تلفیقی از معماری آلمانی و دوره ساسانیان است.

بخوانید از: معرفی موزه خودروهای تاریخی تهران؛ از جاذبه‌های خاص پایتخت 

ساعت کاری کاخ سعد آباد ۱۴۰۳

ساعت کاری کاخ سعد آباد در نیمه اول سال با نیمه دوم کمی متفاوت است:

  • در شش‌ماهه اول سال، زمان بازدید از کاخ 9 صبح تا 7 عصر است. در روزهای پنج شنبه و جمعه ساعت کاری کاخ تا 8 شب افزایش پیدا می‌کند.
  • در شش‌ماهه دوم سال، زمان بازدید از کاخ به 8 صبح تا 5 بعدازظهر تغییر می‌کند.

روزهای تعطیل موزه‌های سعدآباد

این مجموعه در روزهای زیر باز نیست:

  • 14 خرداد: رحلت امام خمینی
  • 21 ماه رمضان: شهادت امام علی
  • 25 شوال: شهادت امام جعفر صادق
  • 9 و 10 محرم: تاسوعا و عاشورای حسینی
  • 28 صفر: رحلت پیامبر و شهادت امام حسن

قیمت بلیط کاخ سعد آباد سال ۱۴۰۳

برای بازدید از هر کدام از موزه‌ها و کاخ‌های سعدآباد، باید بلیط جداگانه تهیه کنید که قیمت بلیط هر کدام از 15 هزار تا 30 هزار تومان متغیر است. برای خرید حضوری بلیط می‌توانید به باجه‌های بلیط فروشی درب‌های ورودی دربند و زعفرانیه مراجعه کنید که در نیمه اول سال تا ساعت 5 و در نیمه دوم تا ساعت 15:30 بعدازظهر فعالیت می‌کنند.

خرید اینترنتی بلیط کاخ سعد آباد

برای خرید اینترنتی بلیط کاخ سعد آباد می‌توانید به سایت این مجموعه (sadmu.ir) مراجعه کنید یا از اپلیکیشن‌هایی مثل آپ کمک بگیرید.

بهترین زمان بازدید از کاخ سعدآباد

بهترین زمان بازدید از کاخ سعدآباد
کاخ سعدآباد در پاییز هم دلبری‌های خاص خود را دارد.

کاخ سعدآباد در بیشتر روزهای سال آب‌وهوایی دلپذیر دارد و به همین دلیل بهترین زمان بازدید از آن را می‌توانید بر اساس روزهای فراغت خود انتخاب کنید. در تعطیلات نوروزی این مجموعه پر از گردشگر است و اگر می‌خواهید هم از هوای دلپذیر مجموعه سعدآباد و هم خلوتی آن بیشترین لذت را ببرید، توصیه می‌کنیم اواخر فروردین و اردیبهشت را برای بازدید از آن انتخاب کنید.

البته سعدآباد در پاییز هم دلبری‌های خاص خود را دارد و برگ‌ریزان چنارها فضایی شاعرانه و زیبا به آن می‌دهد.

مسیر دسترسی به کاخ سعدآباد

بهترین مسیر دسترسی به کاخ سعدآباد
برای دسترسی به این کاخ باید از خط یک مترو استفاده کنید و در ایستگاه تجریش پیاده شوید.

کاخ سعدآباد 8 در ورودی دارد که گردشگران تنها از 2 درب زعفرانیه و دربند می‌توانند به این کاخ دسترسی داشته باشند. درب زعفرانیه در جنوب این مجموعه قرار دارد و برای دسترسی با خودروی شخصی مناسب‌تر است؛ در حالی که درب میدان دربند بیشتر به درد افرادی می‌خورد که می‌خواهند با وسایل حمل و نقل عمومی خودشان را به این کاخ برسانند.

در ادامه به نحوه دسترسی به مجموعه سعدآباد با استفاده از خودروی شخصی، مترو و بی‌آرتی می‌پردازیم:

دسترسی با خودروی شخصی

برای دسترسی به کاخ سعدآباد با خودروی شخصی، باید در مسیر جنوب به شمال خیابان ولیعصر و نرسیده به باغ فردوس تهران، وارد خیابان زعفرانیه شوید. با ورود به خیابان زعفرانیه، باید در همان ابتدا وارد اولین خیابان در سمت چپ خود یعنی خیابان مقدس اردبیلی شوید؛ چون خیابان زعفرانیه تا سه‌راه آن یک‌طرفه است.

بعد از وارد شدن به خیابان مقدس اردبیلی، باید وارد خیابان پسیان و بعد خیابان پرزین بغدادی شوید. در انتهای خیابان پرزین بغدادی، باید سه‌راه را به سمت چپ بپیچید تا مجدداً وارد خیابان زعفرانیه شوید. بعد در اولین خیابان دست راست (طاهری) بپیچید و آن را تا انتها بروید. بعد از دیدن دیوارهای کاخ، یک جای پارک مناسب پیدا کنید و بقیه مسیر را پیاده بروید.

کاخ سعدآباد با مترو

بر اساس نقشه مترو تهران، برای دسترسی به این کاخ باید از خط یک مترو استفاده کنید و در ایستگاه تجریش پیاده شوید. بعد از پیاده شدن در این ایستگاه، می‌توانید تاکسی‌های میدان دربند را در نزدیکی میدان قدس پیدا کنید. بعد از پیاده شدن در میدان دربند، با 10 دقیقه پیاده‌روی به کاخ سعدآباد می‌رسید.

کاخ سعدآباد با بی‌آرتی

برای دسترسی با این روش، باید از بی‌آرتی‌های راه‌آهن-تجریش استفاده کنید و در ایستگاه میدان تجریش پیاده شوید. با کمی پیاده‌روی در خیابان شهرداری (سمت راست میدان تجریش) به میدان قدس می‌رسید. مابقی مسیر، مشابه دسترسی با مترو است.

نقشه کاخ سعدآباد

در ادامه، می‌توانید نقشه کاخ سعدآباد با جزئیات کامل را ببینید. در این نقشه تمامی کاخ‌ها و موزه‌ها، سرویس‌های بهداشتی، کافه‌ها، رستوران‌ها و نمازخانه‌ها مشخص شده است.

نقشه کاخ سعدآباد
در این نقشه تمامی کاخ‌ها و موزه‌ها، سرویس‌های بهداشتی، کافه‌ها، رستوران‌ها و نمازخانه‌ها مشخص شده است.

موزه‌ها و کاخ‌های مجموعه سعدآباد

در این بخش جذاب‌ترین زیرمجموعه‌های کاخ سعدآباد را معرفی می‌کنیم:

کاخ‌موزه ملت یا کاخ سفید

کاخ سفید مجموعه سعدآباد
در دوران پهلوی، این کاخ اقامتگاه تابستانی شاه و ملکه و دفتر کار شاه هم بود.

کاخ سفید یا کاخ‌موزه ملت بزرگ‌ترین زیرمجموعه کاخ سعدآباد است که در دوران پهلوی، اقامتگاه تابستانی شاه و ملکه، دفتر کار شاه و محل انجام امور اداری و تشریفاتی دربار هم بود. کاخ سفید در حال حاضر با عنوان کاخ‌موزه ملت فعالیت می‌کند و در آن آثار ارزشمندی مثل پرده‌های بزرگ رنگ‌روغن استاد بهزاد، فرش‌های نفیس ایرانی، لوسترها و چلچراغ‌های خارجی و میز تحریر متعلق به ملکه ماری آنتوانت (ملکه فرانسه) به نمایش درآمده است.

بخوانید از: صفر تا 100 تهرانگردی در سفر به تهران 

کاخ سبز یا شهوند

کاخ سبز مجموعه سعدآباد
در دوران پهلوی دوم، این کاخ کاربردی تشریفاتی داشت.

کاخ شهوند یکی از زیباترین زیرمجموعه‌های کاخ سعدآباد است که در دوران پهلوی اول محل زندگی و دفترکار رضاشاه بود. در دوران پهلوی دوم، این کاخ کاربردی تشریفاتی داشت و برخی از مهم‌ترین مهمانان خارجی محمدرضا شاه مثل ملک‌حسین (پادشاه سابق اردن) و کنستانتین، پادشاه یونان در آن اقامت کردند.

در این کاخ می‌توانید از وسایل ارزشمندی مثل سرویس مبلمان مربوط به دوران لویی شانزدهم فرانسه، ظروف چینی، سرامیک و نقره نفیس ایتالیایی، 2 میز کنسول مربوط به دوران ناپلئون و یک قالی نفیس 70 متری بازدید کنید.

بخوانید از: پارک ملت تهران کجاست؟ مشهورترین بوستان پایتخت 

کاخ اختصاصی سعدآباد یا نهاد ریاست‌جمهوری فعلی

کاخ اختصاصی سعدآباد یا همان نهاد ریاست‌جمهوری فعلی، در حال حاضر برای عموم قابل بازدید نیست. این کاخ در غرب موزه هنرهای زیبای سعدآباد قرار دارد و برای مدتی موزه تاریخ طبیعی بود.

کاخ سیاه یا اسود

موزه هنرهای زیبای کاخ سعدآباد
این کاخ طی سال‌های 1346 تا 1357 محل استقرار وزیر دربار بود.

کاخ سیاه هم یکی از زیباترین زیرمجموعه‌های کاخ سعدآباد است که نمایی با سنگ مرمر سیاه دارد و به همین دلیل با نام کاخ سیاه شناخته می‌شود. این کاخ طی سال‌های 1346 تا 1357 محل استقرار وزیر دربار بود و در سال 1361 به موزه هنرهای زیبا تبدیل شد. در این کاخ نقاشی‌ها و مجسمه‌های هنرمندان معاصر ایرانی و خارجی به نمایش درآمده است.

کاخ شمس یا موزه پوشاک سلطنتی

موزه پوشاک سلطنتی کاخ سعدآباد
در موزه پوشاک سلطنتی بیشتر عکس و لباس‌های فرح پهلوی به نمایش درآمده است.

این کاخ در دوره پهلوی محل زندگی شمس پهلوی خواهر بزرگ‌تر محمدرضا شاه بوده و در حال حاضر با نام موزه مردم‌شناسی و پوشاک سلطنتی فعالیت می‌کند. در موزه مردم‌شناسی می‌توانید سیر تکاملی راه و روش زندگی انسان از ابتدا تاکنون را ببینید. در موزه پوشاک پهلوی هم بیشتر عکس و لباس‌های فرح پهلوی به نمایش درآمده است.

بخوانید از: 20 مورد از جاهای دیدنی تهران که نمیدانید؛ گشت‌وگذاری کامل در پایتخت 

کاخ فرحناز و علیرضا پهلوی یا موزه خط و کتابت میرعماد

موزه خط و کتابت کاخ سعدآباد در مرکز این مجموعه واقع شده و دسترسی خوبی به هر 2 درب زعفرانیه و دربند دارد. این موزه در گذشته کاخ و محل زندگی فرحناز و علیرضا فرزندان محمدرضا شاه بود و در حال حاضر آثار خطاطی هنرمندان ایرانی در آن نمایش داده می‌شود. این کاخ 2 طبقه دارد و قدمت بنای آن به دوران قاجار می‌رسد.

کاخ اشرف یا موزه ظروف سلطنتی

موزه ظروف سلطنتی کاخ سعدآباد
در حال حاضر تعداد 503 قطعه ظروف نفیس متعلق به دوران قاجار و پهلوی در این موزه به نمایش درآمده است.

موزه ظروف سلطنتی در بخش شرقی کاخ سعدآباد قرار دارد و در دوران پهلوی محل زندگی اشرف، خواهر دوقلوی محمدرضا شاه بود. در حال حاضر تعداد 503 قطعه ظروف نفیس متعلق به دوران قاجار و پهلوی در 5 سالن و 2 طبقه این موزه به نمایش درآمده است که در میان آن‌ها ظروف اهدایی از کشورهای مختلف به محمدرضاشاه و فرح پهلوی هم دیده می‌شود.

بخوانید از: معرفی مهم ترین آثار قدیمی و بناهای تاریخی استان تهران 

کاخ ملکه مادر یا ساختمان جمهور

کاخ ملکه مادر در مجموعه سعدآباد
این کاخ برای گردشگران قابل بازدید نیست.

این کاخ تا قبل از انقلاب در اختیار مادر محمدرضا شاه یعنی تاج‌الملوک آیرملو قرار داشت و در حال حاضر به پذیرایی از مهمانان خارجی دولت اختصاص دارد. این کاخ هم برای گردشگران قابل بازدید نیست.

کاخ بهمن پهلوی

کاخ بهمن یکی از بناهای نسبتاً جدید کاخ سعدآباد است که در دوران محمدرضا شاه ساخته شده  و در آن دوران محل زندگی بهمن، پسر غلامرضا پهلوی (برادر شاه) بود. بعد از انقلاب این ساختمان مدتی دفتر یونسکو در تهران بود و در حال حاضر دفتر مدیریت مجموعه سعدآباد است.

کاخ شهرام یا موزه نظامی

موزه نظامی کاخ سعدآباد
ساختمان فعلی این کاخ توسط ارتش جمهوری اسلامی بازسازی شده است.

این کاخ در دوران پهلوی در اختیار شهرام فرزند ارشد اشرف پهلوی بود. بعد از انقلاب، ادوات نظامی موجود در موزه دانشکده افسری به این کاخ منتقل شد و موزه نظامی نام گرفت. ساختمان فعلی این کاخ توسط ارتش جمهوری اسلامی بازسازی شده است و در آن می‌توانید اولین هواپیماهای جت جنگی وارد شده به ایران، تانک‌های مربوط به زمان جنگ جهانی اول و دوم، توپ‌های قدیمی کوهستانی و … را ببینید.

بخوانید از: باغ ایرانی تهران کجاست؟ یادگار سبز مستوفی‌الممالک 

کاخ ملکه عصمت دولتشاهی یا موزه استاد فرشچیان

موزه فرشچیان کاخ سعدآباد
در این موزه بیش از 70 اثر از استاد فرشچیان به نمایش درآمده است.

ملکه عصمت دولتشاهی، سوگلی رضاشاه و آخرین همسر او بود و تا پیش از تبعید و برکناری رضاشاه در این کاخ زندگی می‌کرد. در دوران پهلوی دوم، این کاخ در اختیار برادر محمدرضا شاه قرار گرفت. پس از انقلاب این کاخ مدتی انبار بود و در سال 1380 با عنوان موزه استاد فرشچیان، حیاتی دوباره پیدا کرد. در این موزه بیش از 70 اثر از استاد فرشچیان در 5 سالن به نمایش درآمده است.

کاخ ولیعهد یا موزه استاد بهزاد

موزه استاد بهزاد کاخ سعدآباد
کاخ کرباس بعد از بازسازی و مرمت در سال 1373 با عنوان موزه آثار استاد بهزاد شروع به کار کرد.

ساختمان این کاخ متعلق به دوران قاجار است و در دوران پهلوی اول محل کار و استراحتگاه رضاشاه بود. این کاخ که با نام کاخ کرباس شناخته می‌شد، در دوران پهلوی دوم به محل زندگی ولیعهد در دوران کودکی و نوجوانی اختصاص پیدا کرد. کاخ کرباس بعد از بازسازی و مرمت در سال 1373 با عنوان موزه آثار استاد بهزاد (نقاش مینیاتور ایرانی) شروع به کار کرد.

بخوانید از: چرا باید از عمارت مسعودیه دیدن کنیم؟

کاخ فرح یا موزه نگارستان

این کاخ نزدیک‌ترین زیرمجموعه کاخ سعدآباد به دربند است و در شمالی‌ترین نقطه این مجموعه قرار دارد. این کاخ از سال 1385 تاکنون با عنوان موزه نگارستان فعالیت می‌کند و در آن لباس و پوشاک سنتی و همچنین نقاشی‌های آکریلیک و رنگ‌روغن از هنرمندان معاصر نمایش داده می‌شوند.

کاخ ملکه توران امیرسلیمانی یا موزه چهره‌های ماندگار

این کاخ در اصل بخش اندرونی کاخ ملکه عصمت دولتشاهی بوده و در شمال این کاخ قرار دارد. تزیینات این کاخ نسبت به کاخ ملکه عصمت دولتشاهی ساده‌تر است و در دوران پهلوی، محل سکونت ملکه توران امیرسلیمانی از همسران رضاشاه بود. در حال حاضر در کاخ ملکه توران امیرسلیمانی تعدادی مجسمه از مشاهیر ایرانی به نمایش درآمده است.

کاخ لیلا پهلوی یا موزه مینیاتور استاد آبکار

این کاخ از بناهای نسبتاً جدید کاخ سعدآباد است که در دوران پهلوی محل زندگی لیلا پهلوی آخرین فرزند شاه بود و در سال 1373 به موزه استاد آبکار تبدیل شد. در این موزه نقاشی‌های مینیاتور استاد آبکار نمایش داده می‌شود.

موزه برادران امیدوار یا کالسکه خانه قاجار

موزه برادران امیدوار کاخ سعدآباد
برادران امیدوار از نخستین جهانگردان ایرانی بودند که سفر خود به دور دنیا را با یک موتور آغاز کردند.

این ساختمان هم از یادگاری‌های دوران قاجار است و در بخش شمال غربی کاخ سعدآباد قرار دارد. برادران امیدوار از نخستین جهانگردان ایرانی بودند که سفر خود به دور دنیا را با یک موتور آغاز کردند. در سال 1382 موزه برادران امیدوار در محل سابق کالسکه خانه قاجار افتتاح شد و در آن رهاوردها و عکس‌های سفر این 2 جهانگرد به نمایش در آمده است.

موزه آب

موزه آب کاخ سعدآباد
در این ساختمان اسناد، ابزار و جوایز مربوط به دانشمندان آب‌شناس نمایش داده می‌شود.

موزه آب در دوران پهلوی دفترکار مخصوص محمدرضا شاه بود و مدتی هم به تیمسار کسرایی، مسئول حفاظت ارتش و رئیس‌دفتر تشریفات کاخ سعدآباد اختصاص داشت. در حال حاضر در این ساختمان اسناد، ابزار و جوایز مربوط به دانشمندان آب‌شناس نمایش داده می‌شود.

بخوانید از: معرفی باغ نگارستان؛ قتلگاهی که عاقبت‌به‌خیر شد!

موزه خودروهای سلطنتی

موزه خودروهای سلطنتی کاخ سعدآباد
از جمله آثار به نمایش درآمده در این موزه می‌توان به رولزرویس، کادیلاک، بنز 600 و … اشاره کرد.

موزه خودروهای سلطنتی در بخش جنوب غربی کاخ سعدآباد قرار دارد و از بعد از انقلاب تا حدود 30 سال پیش، خودروهای موجود در آن به دست فراموشی سپرده شده بودند. بعد از آن ترمیم این خودروها آغاز شد و از جمله آثار به نمایش درآمده در آن می‌توانیم به رولزرویس، کادیلاک، بنز 600 و دیگر خودروهای کلاسیک مورد استفاده شاه و درباریان اشاره کنیم.

دیگر کاخ‌های مجموعه سعدآباد

فهرست زیرمجموعه‌های کاخ سعدآباد طولانی و تمام‌نشدنی است و دیگر موزه‌ها و مجموعه‌هایی که می‌توانید در سعدآباد از آن‌ها بازدید کنید، شامل فهرست زیر می‌شود:

  • موزه اسناد و تصاویر سلطنتی در جنوب مجموعه
  • آشپزخانه سلطنتی در مرکز مجموعه
  • موزه سلاح‌های دربار در شمال مجموعه
  • موزه هنر ملل در کاخ سفید
  • کاخ احمدشاهی (فعلاً در دست بازسازی)

قنات‌های کاخ سعدآباد

قنات‌های کاخ سعدآباد
در دوران پهلوی دوم بخشی از آب رودخانه دربند برای تأمین آب شرب شمال تهران اختصاص داده شد.

در دوران پهلوی اول، رودخانه دربند کل آب موردنیاز کاخ سعدآباد را تأمین می‌کرد؛ اما در دوران پهلوی دوم بخشی از آب این رودخانه برای تأمین آب شرب شمال تهران اختصاص داده شد و وظیفه تأمین بخش بزرگی از آب مجموعه بر عهده قنات‌های سنتی و جدید قرار گرفت. از مهم‌ترین قنات‌های کاخ سعدآباد می‌توانیم به فهرست زیر اشاره کنیم:

  • هراش آباد
  • کاخ شمس
  • خوابگاه
  • قوام‌الدوله
  • کاخ سنگی
  • جعفرآباد
  • آب‌نما
  • کاخ سفید
  • جوادیه
  • گلخانه

بخوانید از: زیارتی دلنشین در امام زاده صالح (ع) تجریش، عبادتگاه تهرانی‌ها

دروازه‌های کاخ سعدآباد

دروازه‌های کاخ سعدآباد
کاخ سعدآباد 8 دروازه دارد.

همان‌طور که گفتیم، کاخ سعدآباد 8 دروازه دارد که در حال حاضر 2 مورد از آن‌ها به روی گردشگران باز است. در ادامه با تمامی دروازه‌های کاخ سعدآباد آشنا می‌شوید:

  • دروازه نظامیه (مسیر رفت‌وآمد محمدرضا شاه)
  • دروازه میدان دربند
  • دروازه زعفرانیه
  • دروازه خیابان دربند (مسیر رفت‌وآمد محمدرضا شاه)
  • 2 دروازه در جعفرآباد
  • دروازه رودخانه
  • دروازه کاخ سفید

پوشش گیاهی و جانوری کاخ سعدآباد

پوشش گیاهی کاخ سعدآباد زیر سلطه درختان چنار قرار دارد؛ اما درختانی مثل سیدالاشجار، ارغوان، برگ‌بو، شاه‌بلوط هندی، گل یخ و سکویا هم در محوطه کاخ به چشم می‌خورند. همچنین در نزدیکی کاخ‌ها هم درختان زینتی و زیبایی وجود دارند.

بخوانید از: باغ گیاه شناسی ملی ایران، یک طبیعت گردی ناب در غرب تهران

امکانات کاخ سعدآباد

کاخ سعدآباد بزرگ‌ترین مجموعه موزه پایتخت است و به همین دلیل امکانات رفاهی مناسبی در آن وجود دارد. از جمله امکانات این مجموعه می‌توانیم به فهرست زیر اشاره کنم:

  • رستوران
  • کافه
  • نمازخانه
  • سرویس بهداشتی
  • ایستگاه رادیو
  • پارک ورزش
  • باشگاه تنیس
  • سرویس حمل‌ونقل داخلی
  • کتابخانه

جاهای دیدنی نزدیک کاخ سعدآباد

جاذبه‌های نزدیک کاخ سعدآباد
باغ‌موزه هنر ایرانی؛ از جاذبه‌های دیدنی نزدیک کاخ سعدآباد

کاخ سعدآباد در نزدیکی تعدادی از دیدنی‌های زیبای شمال تهران قرار دارد. در فهرست زیر به تعدادی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • بازار تجریش
  • موزه دکتر حسابی
  • باغ فردوس
  • موزه زمان
  • باغ موزه هنر ایرانی

کاخ سعدآباد؛ از اقامتگاه سلطنتی تا یک مجموعه موزه سرگرم‌کننده!

در این مقاله به معرفی کامل کاخ سعدآباد، دیدنی‌های آن، تاریخچه، مسیر دسترسی و بهترین زمان بازدید از آن پرداختیم. اگر می‌خواهید برای بازدید از این مجموعه به تهران سفر کنید و دغدغه اقامتگاه دارید، می‌توانید وارد صفحه اجاره ویلا و سوئیت در تهران شوید و متناسب با بودجه خود، یکی از اقامتگاه‌های متنوع شب در پایتخت را رزرو کنید.

سؤالات متداول درباره کاخ سعدآباد

کاخ سعدآباد کجاست؟

تهران، میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند، مجموعه سعدآباد

قیمت بلیط کاخ سعدآباد 1403 چقدر است؟

قیمت بلیط مجموعه‌های مختلف این کاخ از 15 هزار تا 30 هزار تومان متغیر است.

خرید بلیط اینترنتی کاخ سعدآباد چگونه ممکن است؟

برای خرید بلیط اینترنتی بازدید از این مجموعه، باید وارد سایت آن (sadmu.ir) شوید یا از اپلیکیشن‌هایی مثل آپ استفاده کنید.

نظرتان را ثبت کنید

ایمیل شما با ثبت نظر نمایش داده نمی‌شود

*