مسجد شیخ لطف الله، زیارت در جوار کاشی‌های فیروزه‌ای

0

وارد میدان نقش جهان اصفهان که شوید، چشمتان به گنبد لاجوردی مسجدی می‌افتد که بدون مناره است و مثل فیروزه می‌درخشد. مسجد شیخ لطف الله کجاست؟ مسجد شیخ لطف الله یکی از آثار تاریخی و مذهبی اصفهان است که همانطور که گفتیم در میدان نقش جهان این شهر قرار دارد.

اما چرا مسجد شیخ لطف الله گلدسته ندارد؟ شاید یکی از جالب‌ترین نکات درباره مسجد شیخ لطف الله در نداشتن گلدسته یا مناره خلاصه باشد. اصلا به همین دلیل است که شیخ لطف الله به عنوان یکی از متفاوت‌ترین مساجد ایران شناخته می‌شود. به شما توصیه می‌کنیم تا برای گرفتن پاسخ این پرسش، ادامه مطلب را بخوانید و با این مسجد شگفت انگیز بیشتر آشنا شوید.

برای اجاره سوئیت در اصفهان کلیک کنید

معرفی مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله از معدود مساجد بدون مناره ایران است.

مسجد شیخ لطف الله یک مکان زیارتی به یادگار مانده از دوران صفویان است. مسجدی که به دستور شاه عباس صفوی ساخته شد و احداثش چیزی حدود ۱۸ سال طول کشید. کاشی‌کاری‌های بی‌نظیر و توجه به جزئیات معماری، باعث شده است تا این مسجد نه تنها در فهرست آثار ملی ایران بلکه در صدر گنجینه‌های معماری جهان قرار بگیرد.

تنها این ویژگی‌ها نیست که مسجد شیخ لطف الله را به زیارتگاهی منحصر به فرد تبدیل کرده است. این مسجد نه تنها مناره ندارد بلکه برخلاف دیگر مساجد سنتی، در آن خبری از حیاط چهار ایوانی نیست. یعنی اگر وارد آن شوید تنها شاهد ورودی، یک شبستان و یک محراب خواهید بود.

مسجد شیخ لطف الله همچنین به گونه‌ای ساخته شده است که بازتاب صدا در آن به خوبی مشخص می‌شود. یعنی اگر درون مسجد باشید و با صدای بلند چیزی بگویید، ممکن است ۷ بار صدای خود را بشنوید که در میان دیواره‌های رنگارنگ و لاجوردی پخش می‌شود. پس بعید نیست که هنگام مراجعه به این مسجد شاهد خواندن برخی از بازدید کنندگان خوش ذوق باشید.

بخوانید از:

مسجد شیخ لطف الله کجاست؟

مسجد شیخ لطف ‌الله اصفهان
مسجد شیخ لطف ‌الله در شهر اصفهان و میدان معروف نقش جهان (میدان امام) قرار دارد.

مسجد شیخ لطف ‌الله در میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد و با یک نگاه کوچک قابل تشخیص است. با این حال می‌توانید از نشانی دقیق زیر برای پیدا کردن این مسجد کمک بگیرید:

اصفهان، خیابان استانداری، خیابان سپه، میدان نقش جهان، ضلع غربی میدان

ساعت کاری مسجد شیخ لطف الله اصفهان

هر روز به جز هنگام نماز ظهر

نیمه اول سال از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ و ۱۴ تا ۱۷

نیمه دوم سال از ساعت ۹ صبح تا ۱۱:۳۰ و ۱۳ تا ۱۶:۳۰

بخوانید از:‌ معرفی جاذبه‌های گردشگری و جاهای دیدنی اصفهان

تاریخچه مسجد شیخ لطف الله

تاریخچه مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله در زمان صفویان مختص شاه عباس و خانواده سلطنتی بود و مردم عادی اجازه ورود به آن را نداشتند.

اگر تا حدی تاریخ خوانده باشید، حتما می‌دانید که اصفهان در زمان صفویان پایتخت ایران بود. اصلا در همان زمان بود که آثار تاریخی و معماری شگفت انگیزی مانند میدان نقش جهان، مسجد امام و … در این شهر ساخته شد.

در زمان شاه عباس صفوی، مسجدی خرابه در محل امروزی مسجد شیخ لطف الله وجود داشت که به دستور این شاه صفوی به طور کامل تخریب گشت و طرح ساخت یک مسجد وسیع در آن آغاز شد. «محمدرضا اصفهانی» معمار حاذق آن زمان هم مسئولیت ساخت مسجد را بر عهده گرفت و پس از  ۱۸ سال بنایی شگفت انگیز و هنرمندانه احداث کرد.

با این حال مسجد شیخ لطف الله در زمان صفویان تنها به شاه عباس و خانواده سلطنتی تعلق داشت و مردم عادی اجازه ورود به آن را نداشتند. جالب است که بدانید براساس برخی منابع تاریخی، شاه عباس از زمان افتتاح مسجد تا آخر عمر خود هر روز به آن مراجعه می‌کرد و در آن نماز می‌خواند.

عجایب مسجد شیخ لطف الله

گنبد مسجد شیخ لطف الله
گنبد مسجد شیخ لطف الله مدورترین گنبد جهان است و در طول روز به سه رنگ صورتی، کرمی و آجری در می‌آید.

در معماری مسجد شیخ لطف الله نکات جالب و شگفت انگیزی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

  • گنبد مسجد شیخ لطف الله مدورترین گنبد در میان تمام مساجد جهان است.
  • گنبد این مسجد در طول روز به سه رنگ در می‌آید: با نور صبح به رنگ صورتی، ظهر به رنگ کرمی و نزدیک غروب به رنگ آجری دیده می‌شود.
  • با ورود نور آفتاب به دیواره داخلی مسجد، طرحی از پرهای یک طاووس به چشم می‌آید که گویی با تغییر جهت نور، در حال باز و بسته شدن است.
  • گنبد مسجد شیخ لطف الله در مقایسه با گنبد مساجد دیگر ارتفاع کمتری دارد و همین موضوع باعث شده تا ساخت آن دشوارتر باشد.
  • به گفته برخی از باستان شناسان، یک راهرو یا تونل مخفی از داخل مسجد تا کاخ عالی قاپو وجود داشته که خانواده دربار از آن استفاده می کردند.

بخوانید از:‌ سیر تا پیاز راهنمای سفر به اصفهان

شیخ لطف الله کیست؟

شیخ لطف الله
شاه عباس به‌خاطر ارادتی که به شیخ لطف الله داشت، دستور ساخت مسجد را داد تا مکانی برای تدریس و برگزاری نماز باشد.

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که اصلا این شیخ لطف الله کیست که این مسجد عظیم و شگفت انگیز را به نامش زده‌اند! شیخ لطف الله یکی از عالمان شیعه لبنانی بود که به دعوت شاه عباس اول برای سکونت به ایران آمد. از آنجا که این عالم روحانی در مشهد و قزوین، علم و فقه آموخته بود مورد ارادات و احترام شاه عباس قرار داشت.

به همین دلیل این شاه صفوی دستور داد تا برای بزرگداشت او مسجدی شاهانه بسازند. در حقیقت مسجد شیخ لطف الله بیشتر از هر چیز برای آموزش، تدریس و برگزاری نماز توسط این عالم شیعه مورد استفاده قرار می‌گرفت.

معماری مسجد شیخ لطف الله

معماری مسجد شیخ لطف الله
معماری مسجد شیخ لطف الله گوشه‌ای از نبوغ معماران اصفهانی را به نمایش می‌گذارد.

اگر چیز زیادی از معماری و نقشه کشی و ساخت و ساز هم ندانید، با دیدن مسجد شیخ لطف الله متوجه می‌شوید که چه هنر و نبوغی در ساخت این بنای شگفت انگیز بکار رفته است. تمام جزئیات این مسجد آنقدر ماهرانه در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند که هیچ ضعف و کم کاستی در کوچکترین نقطه آن دیده نمی‌شود.

نقشه و معماری مسجد شیخ لطف الله به شیوه اصفهانی طرح ریزی شده است و در آن رنگ و نور حرف اصلی را می‌زنند. البته گنبد مسجد شیخ لطف الله هم کم از دیگر جذابیت‌های معماری این بنا ندارد و مشابهش در کمتر سازه تاریخی دیده می‌شود.

جالب است که بدانید در طراحی اجزای این مسجد از اصل نسبت طلایی استفاده شده است. نسبت طلایی یکی از مباحث مهم هندسی است که بیشتر از هر چیز روی تقارن و هماهنگی تکیه دارد. اغلب معماران قدیمی ایرانی و هنرمندان جهانی مانند لئوناردو داوینچی و سالوادور دالی در آثار بزرگ خود از این تکنیک استفاده کرده‌اند.

بخوانید از: فرهنگ بومی و آداب و رسوم اصفهان

بخش‌های مختلف مسجد شیخ لطف الله

برای اینکه با معماری و هنر مسجد شیخ لطف الله اصفهان بیشتر آشنا شوید، لازم است که بخش‌های مختلف آن را تا حد مختصری بشناسید. در ادامه هر یک از بخش‌های این مسجد را به شما معرفی می‌کنیم:

ورودی مسجد

ورودی مسجد شیخ لطف الله
فضای ورودی مسجد شیخ لطف الله از ضلع شرقی میدان نقش جهان آغاز می‌شود.

اولین فضایی که هنگام بازدید مسجد شیخ لطف الله از آن دیدن می‌کنید ورودی است. این ورودی از ضلع شرقی میدان نقش جهان آغاز می‌شود و با دیواره‌هایی از کاشی‌های هفت رنگ و نقوش گل و گلدان به چشم می‌آید. روی سر در ورودی هم یک کتیبه نصب شده است که بر سطحش «سال ۱۰۱۲ هجری قمری» نشان داده می‌شود.

آنطور که کتاب‌های تاریخی می‌گویند، بخشی از کاشی‌کاری‌های سردر مسجد شیخ لطف الله در دوره پهلوی اول ترمیم و بازسازی شده است. یک نکته جالب دیگرِ ورودی این مسجد، درب‌های چوبی آن است که عمرش به ۴۰۰ سال پیش می‌رسد. این درب چوبی از جنس چنار یک پارچه ساخته شده و هنوز رنگ و شکل خود را به خوبی حفظ کرده است.

راهروی ورودی

راهروی ورودی مسجد شیخ لطف الله
راهرو پر نور و رنگ مسجد با ایجاد حس آرامش، گردشگران را برای راز و نیاز با معبود آماده می‌کند.

بعد از آنکه از ورودی گذشتید، به راهروی نسبتا طولانی می‌رسید که ابتدا به چپ و بعد به ‌سمت راست می‌چرخد و در نهایت شما را به محوطه اصلی زیر گنبد می‌رساند. عده‌ای معتقدند که چرخش این راهروی ورودی، نمادی از طواف است تا زائران را به دور صحن اصلی بگرداند.

طول راهروی ورودی حدود ۲۸ متر است و نور نسبتا کمی در آن جریان دارد. وقتی که از این راهرو عازم صحن مسجد می‌شوید، پیش از رسیدن به دومین پیچ چشمتان به دری قدیمی می‌خورد که شما را به یک شبستان کوچک هدایت می‌کند. این شبستان که اتاقی کم ارتفاع و ساده است، در زمستان‌های قدیم برای نماز خواندن مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

۱۴ متر از راهرو را که پیاده‌روی کنید، باید به‌ سمت راست بپیچید و وارد پیچ دوم شوید. در اینجا یک پنجره مشبک وجود دارد که نور را با ملایمت به داخل راهرو هدایت می‌کند. نوری که بسیار ضعیف است اما به تدریج چشم شما را به دیدن طرح و نقش‌های روی دیوار در فضایی کم نور عادت می‌دهد.

شبستان اصلی

شبستان اصلی مسجد شیخ لطف الله
شبستان اصلی مسجد شیخ لطف الله نقطه اوج شکوه و زیبایی این مسجد است که شما را مبهوت هنر و معنویت خود می‌کند.

شبستان مسجد شیخ لطف الله همان صحن اصلی است که بخش عظیمی از زیبایی‌های این بنا را در خود جا داده است. پلان دیواره‌های مسجد در بخش‌های پایینی به شکل مربع است که بعد از فاصله گرفتن از سطح زمین به هشت ضلعی تبدیل می‌شود و بعد از نزدیک شدن به گنبد، به شکل یک دایره در می‌آید.

این تغییر زاویه دیواره‌ها از مهم‌ترین ویژگی‌های معماری مسجد شیخ لطف الله است که بسیاری ابداعش را به زمان ساسانیان نسبت می‌دهند. روی دیواره‌ها هم تا دلتان بخواهد نقوش هندسی، طرح‌های گل و بته و نوشته‌هایی از خط نستعلیق و نسخ وجود دارند که فضای داخل مسجد را به یک شاهکار هنری تبدیل کرده‌اند.

بخوانید از:‌ بهترین مراکز خرید و بازارهای اصفهان به همراه سوغات خاص آن 

چرا مسجد شیخ لطف الله مناره ندارد؟

 مسجد شیخ لطف الله
یکی از نکات جالب که در نگاه اول به مسجد شیخ لطف الله جلب توجه می‌کند، نبود مناره است.

حتما می‌دانید که در معماری مساجد ایرانی، مناره یکی از اجزای اصلی بنا به حساب می‌آید. پس چرا مسجد شیخ لطف الله با این همه دقت نظر در ساخت، بدون مناره احداث شده است؟

یکی از کارکردهای مناره، استفاده از آن به عنوان محلی برای اقامه اذان است. از آنجا که این مسجد جنبه خصوصی داشت و برای عبادت شاه و خاندانش ساخته شده بود، نیازی نبود که برای اقامه اذان در آن مناره‌ای احداث کنند. به همین دلیل ساخت بنا تنها با یک گنبد شروع شد و بدون مناره به اتمام رسید.

گنبد مسجد شیخ لطف الله

گنبد مسجد شیخ لطف الله
۱۶ پنجره مشبک روی گنبد مسجد ساخته شده است تا نور و هوا به راحتی به داخل مسجد نفوذ کنند.

گنبد مسجد شیخ لطف الله از دو پوسته داخلی و بیرونی تشکیل شده است. گنبدی که در مقایسه با مساجد دیگر، ارتفاع کمتری دارد و همین موضوع باعث شده تا ساخت آن زمان بیشتری طول بکشد. در حقیقت معمار این بنا دیواره‌های مسجد را قطورتر ساخته بود تا بتوانند وزن گنبد را به خوبی تحمل کنند.

گنبد مسجد روی هشت طاق جناغی قرار گرفته که در بالای این طاق‌ها، ۱۶ پنجره مشبک کوچک به چشم می‌خورد. این پنجره‌ها نه تنها به تهویه هوا کمک می‌کنند بلکه در طول روز باعث تابش نور آفتاب به فضای داخلی مسجد می‌شوند. در فاصله هر کدام از این پنجره‌ها هم نقوش گل و بته و کاشی‌‌‌های لاجوردی به زیبایی هرچه تمام‌تر قرار گرفته‌اند.

طرح گنبد مسجد هم به ‌شکل یک‌ ستاره‌ هشت‌گوش‌ ساخته‌ شده‌ است که با شیب ملایمی به راس گنبد می‌رسد. در بدنه خارجی گنبد هم می‌توانید شاهد کاشی‌های نخودی رنگی باشید که روی بخشی از آنها معرق کاری شده و روی قسمت‌های دیگرش کتیبه‌هایی از سوره‌های قرآن به خط ثلث دیده می‌شود.

محراب مسجد شیخ لطف الله

محراب مسجد شیخ لطف الله
محراب مسجد شیخ لطف الله به‌ لطف کاشی‌کاری‌های معرق و مقرنس‌های ظریف، چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند.

محراب مسجد شیخ لطف الله هم مانند دیگر بخش‌های این بنا از کاشی‌کاری‌های معرق، خطوط اسلیمی و مقرنس‌های ظریف تشکیل شده است. به لطف منافذ بالای شبستان، فضای محراب در ساعات مختلف روز به تابش نور آفتاب مزین شده و جلوه‌ای روحانی و معنوی به خود می‌گیرد.

بخوانید از: جاذبه‌های مذهبی- تاریخی ایران

راهروی زیرزمینی مسجد شیخ لطف الله

راهروی زیرزمینی مسجد شیخ لطف الله
راهرویی زیرزمینی در زیر میدان نقش جهان وجود دارد که عالی قاپو و مسجد شیخ لطف الله را به یکدیگر متصل می‌کند.

هیچ می‌دانستید که یک راهروی مخفی در زیر میدان نقش جهان وجود دارد که عالی قاپو و مسجد شیخ لطف الله را به یکدیگر متصل می‌کند؟ به اعتقاد مورخان این راهروی زیرزمینی برای عبور بانوان از مسجد به عالی قاپو و بالعکس ساخته شده بود. در حال حاضر به دلیل ساخت حوض بزرگ در میدان نقش جهان، این دو راهرو دیگر به هم متصل نیستند.

نور در مسجد شیخ لطف الله

نور در مسجد شیخ لطف الله
در معماری مسجد شیخ لطف الله به نورپردازی اهمیت ویژه‌ای داده شده است.

بازی نور از آن دسته عواملی است که مسجد شیخ لطف الله را به یک بنای خاص و شگفت انگیز تبدیل کرده است. آنطور که مورخان می‌گویند، معمار این بنا یعنی محمدرضا اصفهانی به مبحث نور تسلط مناسبی داشت و همین موضوع باعث شد تا با استفاده از تابش نور به داخل مسجد، به این مکان زیارتی حال و هوای معنوی و روحانی ببخشد.

کم شدن نور در راهروی ورودی و تابش شدید آن در صحن مسجد، باعث شوک بصری شده و جزئیات هنری و کاشی‌کاری‌ دیواره‌ها را به شکل دیگری در برابر چشمان جستجوگر تماشاگران نشان می‌دهد. یک نکته جالب دیگر، ظاهر شدن آیات مختلف قرآن با توجه به تابش نور آفتاب است.

از آنجا که آیات قرآنیِ دیواره بیرونی مسجد کاملا در تناسب با زوایای نور و تابش خورشید هستند؛ با تابش نور آفتاب در هر ساعت از روز، یک آیه نمایش داده می‌شود و در ادامه روز، نور آفتاب روی سایر آیات قرآنی می‌تابد.

بخوانید از: معرفی محله جلفای اصفهان؛ اروپای کوچک در نصف جهان

کاشی‌کاری مسجد شیخ لطف الله

کاشی‌کاری مسجد شیخ لطف الله
کاشی‌کاری مسجد شیخ لطف الله از شگفتی‌های معماری عصر صفوی است که چشم هر بیننده‌ای را می‌نوازد.

اغلب بخش‌های مسجد شیخ لطف الله به کاشی‌کاریهای رنگارنگ و پر نقش و نگار مزین شده است. تا جایی که به هر طرف سر بچرخانید کاشی‌های هفت رنگ و معرقی را می‌بینید که در نهایت سلیقه در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. رنگ غالب کاشی‌های‌ مسجد هم آبی و فیروزه‌ای و لاجوردی است که در ساعات مختلف روز و در هر بازه زمانی، جلوه متفاوتی پیدا می‌کنند.

فصل مناسب برای بازدید از مسجد شیخ لطف الله چه زمانی است؟

پرتوهای نور مسجد شیخ لطف الله
بهتر است ساعات بعداز ظهر را برای دیدن مسجد اختصاص دهید تا تابش نور به داخل و بیرون مسجد در بهترین حالت ممکن باشد.

درست است که اصفهان در اوایل بهار و ایام نوروز آب و هوای خوبی دارد، اما این شهر کویری یک مقصد مناسب برای گشت و گذار در پاییز است. در حقیقت اگر می‌خواهید از شلوغی فصل‌های پرگردشگر اصفهان در امان باشید و در خلوتی و آرامش از مسجد شیخ لطف الله بازدید کنید، ما به شما سفر در همین روزهای پاییزی را پیشنهاد می‌کنیم.

علاوه بر این بهتر است که برای سر زدن به مسجد شیخ لطف الله اصفهان، ساعات بعداز ظهر را انتخاب کنید تا تابش نور به داخل و بیرون مسجد را در زیباترین حالت خود مشاهده نمایید.

بخوانید از: معرفی محله چهارباغ اصفهان؛ شانزه‌لیزه نصف جهان کجاست؟

چگونه به مسجد شیخ لطف الله برویم؟

یکی از میدان های اصفهان
برای دسترسی به مسجد شیخ لطف الله می‌توانید از تاکسی، اتوبوس یا خط متروی اصفهان کمک بگیرید.

از آنجا که مسجد شیخ لطف الله در میدان نقش جهان واقع شده و یکی از جاذبه‌های اصلی اصفهان به حساب می‌آید، مسیرهای متعددی برای دسترسی به آن ساخته شده است. شما در وهله اول می‌توانید از هر نقطه شهر با گرفتن تاکسی به این میدان بیایید و از مسجد شیخ لطف الله بازدید کنید.

استفاده از خودروی شخصی از دیگر روش‌های رسیدن به میدان نقش جهان و مسجد شیخ لطف الله است. با این حال نباید فراموش کرد که در نزدیکی این جاذبه شگفت انگیز، جای پارک وجود ندارد و ممکن است مجبور شوید که خودروی خود را کمی دورتر پارک کنید.

نزدیک‌ترین اتوبوس‌ها و خط متروی اصفهان به مسجد، مسافران را در ایستگاه امام حسین پیاده‌ می‌کنند. از این ایستگاه تا میدان نقش جهان تنها ۸۰۰ متر فاصله وجود دارد که با یک پیاده‌روی ده دقیقه‌ای به مقصد خواهید رسید.

بخوانید از: میدان نقش جهان اصفهان؛ سوگلی دیدنی‌های نصف جهان

در نزدیکی مسجد شیخ لطف الله از کدام جاذبه های دیدنی دیگر می توان بازدید کرد؟

مسجد شیخ لطف الله در میدان نقش جهان قرار گرفته و همین موضع باعث شده است تا دوروبرش پر از مکان‌های دیدنی برای سر زدن باشد. برخی از جاذبه‌های نزدیک به مسسجد شیخ لطف الله اصفهان به شرح زیر هستند:

عمارت عالی قاپو اصفهان

عمارت عالی قاپو اصفهان
کاخ عالی قاپو در میدان نقش جهان اصفهان از زیباترین نمونه‌های معماری دوره صفویان به شمار می‌آید.

کاخ عالی قاپو تنها چند قدم با مسجد شیخ لطف الله فاصله دارد و درست مانند این مسجد، با معماری برجسته و تزئینات قابل‌توجه ساخته شده است. این عمارت از تالارهای مجلل، ستون‌های چوبی و راهروهای قدیمی تشکیل شده و شما را با یک نگاه به یک سفر تاریخی هیجان انگیز می‌برد.

آدرس عمارت عالی قاپو: اصفهان، خیابان استانداری، خیابان سپه، میدان نقش جهان، ضلع غربی میدان

بخوانید از: معرفی کاخ چهلستون؛ ساختمان زیبایی که از مرگ برگشت

سی و سه پل

سی و سه پل
این پل قوسیِ سنگیِ دوطبقه، چیزی حدود ۳۰۰ متر طول دارد و تاریخ ساختش به دوران صفویان برمی‌گردد.

مگر می‌شود که تا اصفهان و مسجد شیخ لطف الله بیایید و سری به سی و سه پل نزنید؟ معروف‌ترین پل اصفهان که از روی رودخانه زیبای زاینده‌رود می‌گذرد. این پل سنگیِ دوطبقه، چیزی حدود ۳۰۰ متر طول دارد و تاریخ ساختش به دوران صفویان برمی‌گردد.

اگر هوس کردید تا از سی و سه پل دیدن کنید، به شما توصیه می‌کنیم که حتما در ساعات پایانی روز راهی آن شوید تا دالان‌های این پل را در تاریکی شب و با نورپردازی‌های متفاوت تماشا کنید. سی و سه پل تا مسجد شیخ لطف الله حدود ۱.۵کیلومتر فاصله دارد و دسترسی به آن پنج دقیقه طول می‌کشد.

آدرس سی و سه پل: اصفهان، عباس آباد، میدان انقلاب

باغ پرندگان

باغ پرندگان
در باغ پرندگان اصفهان بیش از چهار هزار گونه پرنده زندگی می‌کنند.

باغ پرندگان اصفهان فضایی سبز و منحصر به فرد است که در آن بیش از ۴۰۰۰ پرنده زیبا نگهداری می‌شود. این باغ علاوه بر داشتن پرندگان زیبا و رنگارنگ، طبیعتی سرسبز و دیدنی دارد و با برکه‌های پر آب، درختان پر شاخ و برگ و گل‌ها و گیاهان کوچک و بزرگ به چشم می‌آید.

اصلا همین طبیعت سرسبز است که این باغ را به یکی از مناسب‌ترین مکان‌ها برای نگه‌داری پرندگان تبدیل کرده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بخشی از این باغ به مرکزی برای بررسی دانش‌پژوهان و محققان تبدیل شده و در آن آزمایش‌های مختلفی روی گونه‌های پرندگان صورت می‌گیرد.

آدرس باغ پرندگان: میدان سهروردی، خیابان الفت (غرب به شرق)، پارک جنگلی ناژوان، مجموعه تفریحی گردشگری باغ پرندگان

بخوانید از: باغ پرندگان اصفهان کجاست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

کلیسای وانک

کلیسای وانک
کلیسای وانک یک جاذبه تاریخی، مذهبی و البته هنری است که با نقاشی‌های دیواری و تابلوهای نفیس به چشم می‌آید.

درست در ۶ کیلومتری مسجد شیخ لطف الله، کلیسای وانک واقع شده است. یک جاذبه تاریخی، مذهبی و البته هنری که از دوران صفویان به یادگار مانده و با نقاشی‌های دیواری و تابلوهای نفیس به چشم می‌آید. کلیسای وانک در محله جلفای اصفهان قرار گرفته و یکی از عبادتگاه‌های محبوب ارامنه اصفهان به حساب می‌آید.

آدرس کلیسای وانک: اصفهان، محله جلفا، خیابان نظر شرقی، کوچه کلیسای وانک

بخوانید از: معرفی کلیسای وانک

اقامت در نزدیکی مسجد شیخ لطف الله

اقامتگاه سنتی در نزدیکی مسجد شیخ لطف الله
در اصفهان انواع خانه‌های بومگردی، اقامتگاه‌های سنتی و سوئیت و آپارتمان برای شب‌مانی مسافران فراهم شده است.

خیالتان از بابت پیدا کردن اقامتگاه در اصفهان راحت باشد! از آنجا که اصفهان یک شهر توریستی و پر مسافر است در آن انواع اقامتگاه، هتل، هتل آپارتمان، خانه‌های بومگردی و سوئیت وجود دارد. با این حال به دلیل شلوغ بودن شهر ممکن است نتوانید به راحتی با ظرفیت خالی اقامتگاه محبوبتان مواجه شوید.

پس بهتر است پیش از سفر، اقامتگاه مورد نظر خود را از وبسایت‌هایی مانند وبسایت شب رزرو کرده و با خیال راحت راهی این شهر جذاب تاریخی شوید.

چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک به مسجد شیخ لطف الله هستند؟

قبول دارید که نصف لذت سفر رفتن به خوردن و چشیدن غذاهای خوش عطر و طعم شهر مقصد است؟ اصلا چرا راه دور برویم! خیلی‌ها به بهانه امتحان کردن همین غذاهای بومی و محلی است که بار سفر می‌بندند و چند روزی مهمان شهر مورد نظرشان می‌شوند.

اصفهان یکی از همین شهرهاست که مسافران بسیاری را نه فقط به خاطر آثار باستانی و تاریخی، بلکه به دلیل رستوران‌های سنتی خوش آب و رنگش به سمت خود می‌کشاند. رستوران‌هایی که در آنها از دوغ و گوشفیل و بریانی گرفته تا خورش ماست و آش شوربا سبزی، همگی با عطر و بویی وسوسه انگیز برای مسافران طبخ می‌گردند.

در ادامه برخی از بهترین رستوران‌های سنتی اصفهان که به مسجد شیخ لطف الله نزدیک هستند را به شما معرفی می‌کنیم:

بخوانید از: معرفی بهترین کافه‌ها و رستوران‌های اصفهان

رستوران بریانی اعظم، رستوران صد ساله اصفهان

رستوران بریانی اعظم
رستوران بریانی اعظم، یک رستوران صد ساله اصفهانی است که به‌طور تخصصی انواع بریانی‌ها را طبخ و آماده می‌کند.

حتما می‌دانید که یکی از معروف‌ترین غذاهای اصفهان بریانی است! حالا تصور کنید که رستورانی در اصفهان وجود دارد که امضای اصلی‌اش این غذای لذیذ و چرب و نرم است؛ آن هم نه برای یک سال و دو سال بلکه برای نزدیک به صد سال! رستوران بریانی اعظم، یک رستوران صد ساله است که به‌طور تخصصی انواع بریانی‌ها را طبخ و آماده می‌کند.

کیفیت بالا و خوشمزگی بی‌اندازه غذاهای اینجا باعث شده است تا این رستوران سه شعبه دیگر هم در نقاط مختلف شهر دایر نماید؛ شعبه‌هایی که در بیشتر روزهای سال شلوغ و پر از مسافر هستند. اگر دوست دارید تا این غذای سنتی و ناب اصفهان را با بهترین کیفیت نوش جان کنید، سر زدن به رستوران بریانی اعظم را در لیست اول برنامه‌های سفرتان بگنجانید.

  • آدرس شعبه ۱: اصفهان، ۴ باغ پایین، دروازه دولت
  • آدرس شعبه ۲: اصفهان، مسجد سید
  • آدرس شعبه ۳: اصفهان، کمال اسماعیل، پل خواجو
  • آدرس شعبه ۴: اصفهان، ۴ باغ بالا

شماره‌های تماس: ۰۳۱۳۲۲۰۲۰۷۰ / ۰۳۱۳۳۳۸۳۰۷۰ / ۰۳۱۳۲۱۲۵۷۳۰ / ۰۳۱۳۶۲۸۰۹۳۹

ساعت کاری: ۱۱:۳۰ الی ۱۶ و  ۲۰ الی ۲۲:۳۰

رستوران شهرزاد، نوستالژیک و منحصر به فرد

رستوران شهرزاد
شهرزاد رستورانی با پنجره‌های رنگارنگ و ظاهری نوستالژیک است که بدون شک شما را به یاد غذاخوری‌های قدیم می‌اندازد.

به شما قول می‌دهیم که بعد از سر زدن به رستوران شهرزاد به مشتری پروپاقرص و همیشگی‌اش تبدیل می‌شوید. رستورانی با پنجره‌های رنگارنگ و ظاهری نوستالژیک که بدون شک شما را به یاد غذاخوری‌های قدیم می‌اندازد. البته که این تمام ماجرا نیست! در رستوران شهرزاد غذاهای سنتی اصفهان و سایر غذاهای ایرانی با بهترین کیفیت آماده و طبخ می‌گردد.

درست است که در رستوران شهرزاد همه جور غذایی سرو می‌شود اما توصیه می‌کنیم که اگر گذرتان به اینجا افتاد، بیخیال غذاهای همیشگی مثل چلوکباب شوید و وعده اصلی‌تان را به غذاهای سنتی اصفهان مثل خورش ماست و ته چین اختصاص دهید!

  • آدرس: اصفهان، خیابان چهارباغ ‌عباسی، ابتدای خیابان عباس‌آباد
  • شماره تماس: ۰۳۱۳۲۲۰۲۸۷۱
  • ساعت کاری: ۱۱ الی ۲۳

رستوران جارچی باشی، یادگار دوران صفویان

رستوران جارچی باشی
رستوران جارچی باشی یک حمام ۴۰۰ ساله است که با نقاشی‌ها و کاشی‌کاری‌های جذاب و منحصر به فرد به چشم می‌آید.

غذا خوردن در یکی از حمام‌های قدیمی شهر، احتمالا چیزی شبیه به یک شوخی است! با این حال ما کاملا جدی هستیم و در اینجا هم با کسی شوخی نداریم! رستوران جارچی باشی از جمله رستوران‌های محبوب و سنتی اصفهان بوده که در یکی از حمام‌های عمومی شهر برپا شده است! البته نه از آن حمام‌های همیشگی و مرسومی که ما در ذهن داریم! این حمام، یک بنای ۴۰۰ ساله است که با نقاشی‌ها و کاشی‌کاری‌های جذاب و منحصر به فرد به چشم می‌آید. سقف‌‌های هلالی و دیوارنگارهای رستوران کمتر کسی را به این فکر می‌اندازد که اینجا روزگاری یک حمامی قدیمی بوده است!

به جز معماری جذاب و هنرمندانه این رستوران، غذاهای اینجا هم بسیار خوش عطر و طعم و باکیفیت هستند. مخصوصا مرصع پلو، شیرین پلو و کباب کوبیده این رستوران که دست دیگر غذاهایش را از پشت بسته و سفارش اغلب مسافران به حساب می‌آیند.

  • آدرس: خیابان سپه، خیابان حکیم، کوچه باغ قلندرها (هفتم)
  • شماره تماس: ۰۳۱۳۲۲۰۷۴۵۳
  • ساعت کاری: ۱۲ الی ۲۳

سخن پایانی

مسجد شیخ لطف الله در عصر
نور در مسجد شیخ لطف الله می‌تابد و زیبایی‌های این اثر تاریخی کاشی‌کاری شده را به بهترین نحو به تصویر می‌کشد.

مسجد شیخ لطف الله اصفهان آنقدر زیبا و دیدنی است که نوشتن یک مطلب کوتاه، به درستی حق را درباره آن ادا نمی‌کند. این بنای تاریخی، رنگین کمانی از رنگ‌های لاجوردی و سفید و طلایی و سرخ و سبز و آبی است و آنقدر هنرمندانه بنا شده که به عنوان یکی از شاهکارهای معماری در سراسر جهان نام برده می‌شود.

اگر قصد دارید که این پاییز به اصفهان سر بزنید و از شاهکار هنر و معماری این مسجد بازدید کنید، می‌توانید برای رزرو هرگونه گزینه اقامتی از سایت شب نیز کمک بگیرید.

 

پرسش‌های متداول

چرا مسجد شیخ لطف الله مناره ندارد؟

اغلب مناره‌ها برای اقامه اذان ساخته می‌شوند. از آنجا که مسجد شیخ لطف الله برای مردم عادی ساخته نشده بود و فقط شاه عباس و خاندانش می‌توانستند از آن استفاده کنند، نیازی به ساخت مناره برای آن نبود.

مسجد شیخ لطف الله کجاست؟

مسجد شیخ لطف ‌الله در میدان نقش جهان اصفهان و روبه‌روی بنای عالی قاپو قرار دارد و با یک نگاه کوچک قابل تشخیص است.

چرا مسجد شیخ لطف الله ساخته شد؟

شیخ لطف الله یکی از عالمان شیعه لبنانی بود که به دعوت شاه عباس اول برای سکونت به ایران آمد. از آنجا که این عالم روحانی در مشهد و قزوین، علم و فقه آموخته بود مورد ارادات و احترام شاه عباس قرار داشت. به همین دلیل این شاه صفوی دستور داد تا برای بزرگداشت او مسجدی شاهانه بسازند.

نظرتان را ثبت کنید

ایمیل شما با ثبت نظر نمایش داده نمی‌شود

*