همه چیز درباره دریاچه مهارلو، سرخ‌ترین دریاچه ایران

0

تا به حال برایتان پیش آمده است که با هواپیما به شیراز سفر کنید؟ اگر جوابتان بله است، پس حتما از پنجره هواپیما توجه‌تان به دریاچه سرخ رنگی جلب شده است که در لحظات آخر و از میان ارتفاعات به چشم می‌آید! این دریاچه، دریاچه مهارلو است که بسیاری آن را با نام دریاچه صورتی نیز معرفی می‌کنند. پدیده‌ای شگفت انگیز که نظیرش در کمتر جایی از دنیا پیدا می‌شود.

در این مطلب سری به این دریاچه اسراسر آمیز می‌زنیم و به شما می‌گوییم که چرا دریاچه مهارلو تا این حد سرخ رنگ و متفاوت است!

برای رزرو سوئیت در شیراز کلیک نمایید

درباره دریاچه مهارلو

دریاچه مهارلو
دریاچه مهارلو در نزدیکی شهر سروستان و در جنوب شرقی شیراز واقع شده است.

دریاچه مهارلو یک جاذبه شگفت انگیز در جنوب شرقی شیراز است که ۶۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و وسعتش به چیزی حدود ۲۵ هزار هکتار می‌رسد. به دلیل همجوار بودن دریاچه به روستای مهارلو، اغلب افراد آن را با عنوان دریاچه مهارلو می‌شناسند.

آبِ دریاچه مهارلو از بارش‌های فصلی و جاری شدن سه رودخانه «خشک شیراز»، «سلطان‌آباد» و «سروستان» تامین می‌شود. این آب سرشار از کلرید سدیم، نمک پتاسیم و انواع دیگر نمک و آلاینده‌های مضر است و به همین دلیل نمی‌توان آن را برای آشامیدن مصرف کرد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید دریاچه مهارلو عمق چندانی ندارد! عمیق‌ترین بخش این دریاچه، قسمت میانی آن است که عمقش به حدود ۳ متر می‌رسد. با این حال زیبایی بی‌ حد و حصر اینجا باعث شده است تا دریاچه مهارلو یکی از مقاصد اصلی مسافران داخلی و حتی خارجی باشد.

دریاچه مهارلو کجاست؟

دریاچه مهارلو
اگر با هواپیما راهی شیراز شوید، حتما از میان پنجره می‌توانید دریاچه سرخ رنگ مهارلو را مشاهده کنید.

دریاچه مهارلو از توابع شهرستان سروستان استان فارس محسوب می‌شود. این دریاچه صورتی در حدود ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز و در نزدیکی روستای مهارلو واقع شده است.

جهت مشاهده و رزرو ویلا و سوئیت در مهارلو کلیک کنید

تاریخچه دریاچه مهارلو

دریاچه صورتی
عمر دریاچه مهارلو به ۲۰ هزار سال می‌رسد و از هزار سال پیش، نمک‌های این دریاچه شروع به انباشت کرده است.

دریاچه مهارلو یک دریاچه بسیار قدیمی است و قدمتش به هزاران سال قبل برمی‌گردد. بسیاری از مورخان می‌گویند که این دریاچه حدود ۲۰ هزار سال قبل و به کمک جریان‌های سطحی آب و بارش باران بوجود آمد. از حدود هزار سال پیش، نمک‌های این دریاچه شروع به انباشت کرد تا جایی که امروز دریاچه زیبای مهارلو به دو حالت آبی و دریاچه نمک دیده می‌شود.

علت صورتی بودن دریاچه مهارلو

دریاچه مهارلو
علت صورتی بودن دریاچه مهارلو، وجود جلبک خاصی است که با ترشح یک ماده سرخ باعث تغییر رنگ آب می‌شود.

حتما برای شما هم این سوال پیش آمده است که چرا رنگ این دریاچه سرخ و گاهی صورتی است و چه دلیلی باعث این تغییر رنگ عجیب و غریب شده است! دلیل صورتی بودن دریاچه زیبای مهارلو، به یک جلبک نه چندان بزرگ مربوط می‌شود که به تعداد بسیار زیاد در کفِ دریاچه وجود دارد.

جلبک «دونالیلا سالینا»، ماده‌ای رنگی از خود ترشح می‌کند که باعث صورتی یا قرمز شدن دریاچه می‌شود. تا یادمان نرفته است بگوییم که این جلبک و ماده‌ای که از خود ترشح می‌کند، هیچ خطری برای محیط زیست ندارد.

دلیل رشد این جلبک هم کاملا به آب و هوای اینجا بستگی دارد. مثلا در تابستان و با تبخیر آب و تابش نور آفتاب، غلظت نمک دریاچه افزایش یافته و این جلبک شرایط مناسبی برای رشد و ترشح پیدا می‌کند. به همین دلیل است که رنگ صورتی‌ دریاچه بیشتر از هر زمان دیگری در تابستان خود را نشان می‌دهد.

دلیل نامگذاری دریاچه

روستای مهارلو
علت نامگذاری دریاچه مهارلو به‌خاطر مجاور بودنش با روستایی به همین نام است.

همانطور که گفتیم نام این دریاچه برگرفته از نام روستای مهارلو است که در نزدیکی آن قرار دارد. در متون قدیمی، این دریاچه با نام‌های دیگری مانند «جنکال»، «مهلو»، «مهلویه» و «ماهلویه» نیز شناخته میشده است. برخی از مردم محلی اینجا نیز این دریاچه را با نام «دریاچه صورتی» معرفی می‌کنند.

بخوانید از: بهترین اقامتگاه‌های بومگردی شیراز

نشانی دریاچه مهارلو

دسترسی به دریاچه مهارلو
دسترسی به دریاچه مهارلو از طریق جاده فسا امکان پذیر است.

دسترسی به دریاچه مهارلو از طریق جاده فسا امکان پذیر است.

آدرس دقیق دریاچه مهارلو به شرح زیر است:

استان فارس، شهرستان سروستان، بخش کوهنجان، ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز، دهستان و روستای مهارلو

ساعت فعالیت: ۲۴ ساعته

هزینه بازدید: رایگان

طبیعت دریاچه مهارلو

طبیعت دریاچه مهارلو
دریاچه مهارلو پناهگاه حیات‌وحش و زیستگاه پرندگان مهاجر به شمار می‌رود.

دریاچه زیبای مهارلو به دلیل ویژگی‌های طبیعی منحصر به فردش، تنوع زیستی جالبی دارد! مثلا هر سال دسته‌های زیادی از فلامینگوها به نزدیکی این دریاچه مهارجت می‌کنند. به دلیل شور بودن آبِ دریاچه، نوعی میگو به نام «آرتیما» در آبهای این منطقه زندگی می‌کند. موجودی که غذای اصلی فلامینگوها است و باعث مهاجرت این پرنده به این حوالی می‌شود.

البته به جز فلامینگو، پرندگان دیگری نیز در اطراف دریاچه زیبای مهارلو زندگی می‌کنند. پرندگانی مانند آنقوت، تنجه، کاکایی، گیلانشاه بزرگ، سلیم کوچک، آبچلیک‌، حواصیل، اردک سرسبز و مرغابی که اگر خوش شانس باشید می‌توانید آنها را در اطراف دریاچه ببینید.

فرموش نکنید که منطقه دریاچه مهارلو شیراز از بخش‌های شکار ممنوع استان فارس به حساب می‌آید.

چرا دریاچه مهارلو مهم است؟

دریاچه مهارلو
این دریاچه از مهم‌ترین منابع تأمین کننده نمک خوراکی و صنعتی استان فارس است.

جدا از زیبایی شگفت انگیز دریاچه مهارلو، این منطقه به دلایل اقتصادی و تجاری نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. دریاچه زیبای مهارلو مهم‌ترین منبع تأمین کننده نمک خوراکی و صنعتی استان فارس است. علاوه بر این جلبکی که باعث صورتی شدن این دریاچه می‌شود، برای استفاده در رنگدانه‌های لوازم آرایشی و مصرف در صنعت غذایی و تولید دارو به‌کار می‌رود.

همانطور که گفتیم، نوعی میگو به نام آرتیما هم در این دریاچه زندگی می‌کند که غذای اصلی فلامینگوها است. این میگو در صنعت پرورش ماهی اهمیت بالایی داشته و یک گزینه ارزشمند در صادرات مواد غذایی دریایی به شمار می‌رود.

جهت مشاهده و اجاره بوم گردی کلیک کنید

آیا امکان اقامت در اطراف دریاچه مهارلو وجود دارد؟

اطراف دریاچه مهارلو
در اطراف دریاچه مهارلو امکان اقامت وجود ندارد.

سکونت در اطراف دریاچه صورتی مهارلو ممنوع است. زیرا این منطقه اکوسیستم متفاوتی دارد و در آن گونه‌های جانوری و گیاهی متعددی زندگی می‌کنند. علاوه بر این به دلیل آب و هوا و اقلیم خاص این منطقه، محیط اطراف دریاچه محل مناسبی برای کمپ یا اقامت نیست.

با این حال می‌توانید برای مستقر شدن در این منطقه، به سراغ گزینه‌های اقامتی روستای مهارلو و یا دیگر شهرهای نزدیک مانند شیراز بروید و نسبت به پیدا کردن و رزرو سوئیت، ویلای لاکچری، آپارتمان و اقامتگاه‌های اقتصادی و بوم‌گردی در این حوالی اقدام نمایید.

جاهای دیدنی اطراف دریاچه مهارلو

اگر وقت اضافه دارید، می‌توانید بعد از گشت و گذار در اطراف دریاچه صورتی مهارلو به سراغ دیگر دیدنی‌هایی بروید که در این حوالی قرار دارند:

چشمه آب گوگرد مهارلو

چشمه آب گوگرد مهارلو
چشمه آب گوگرد مهارلو در اصل یک بنای خشتی کوچک است که در داخل روستای مهارلو قرار دارد.

حتما می‌دانید که چشمه‌های آب گوگرد خواص درمانی متعددی دارند. خبر خوب این است که در روستای مهارلو و درست در چند کیلومتری دریاچه صورتی، یک چشمه آب گوگرد وجود دارد که هم خانم‌ها و هم آقایان می‌توانند از آن استفاده کنند. این چشمه در اصل در یک بنای خشتی قرار گرفته و آبِ آن سرد است.

آدرس چشمه آب گوگرد مهارلو

شهرستان سروستان، ۵۷ کیلومتری جنوب شرقی شیراز، روستای مهارلو، جاده اربابی علیا

کاخ ساسانی سروستان

کاخ ساسانی سروستان
قدیمی‌ترین گنبد خشتی ایران به کاخ سروستان تعلق دارد.

بگذارید تا شما را با یکی از شگفت انگیزترین بناهای تاریخی آشنا کنیم! منظورمان کاخ سروستان است که قدمتش به دوران ساسانیان و بهرام گور برمی‌گردد. مورخان اعتقاد دارند که این کاخِ ۲۵ هکتاری، به عنوان شکارگاه بهرام گور مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

کاخ ساسانی سروستان حدود ۲ ساعت تا شیراز و یک ساعت تا دریاچه مهارلو فاصله دارد و بهترین زمان سر زدن به آن بهار و اوایل پاییز است.

آدرس کاخ ساسانی سروستان

استان فارس، شهرستان سروستان، ۱۴ کیلومتری جنوب شهر سروستان، جاده شیراز-فسا

بخوانید از:‌ بهترین محلات توریستی و مناطق اطراف شیراز (استان فارس)

حافظیه

حافظیه
آرامگاه حافظ این شاعر بزرگ در فروردین و اردیبهشت میزبان منتقدان و علاقمندان ادبیات فارسی می‌شود.

مگر می‌شود ایرانی باشید و حافظیه را نشناسید؟ آرامگاه حافظ، شاعر بزرگ ایرانی که در کنار درختان و باغ‌های اطرافش، درست مانند بهشت روی زمین است! شاید برایتان جالب باشد که بدانید طراح این آرامگاه یک معمار فرانسوی به نام آندره گدار است که به فرهنگ و هنر ایران علاقه خاصی داشت و حدود ۳۲ سال در ایران زندگی ‌کرد.

از آنجا که از شیراز تا دریاچه مهارلو مسیری ۴۰ دقیقه‌ای در پیش دارید، توصیه می‌کنیم که حتما بعد از گشت و گذار در این دریاچه صورتی، راهی حافظیه شوید.

آدرس حافظیه

استان فارس، شهرستان شیراز، حد فاصل چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه، روبه‌روی ورزشگاه حافظیه

بخوانید از: معرفی آرامگاه‌ های تاریخی شیراز

سعدیه

سعدیه
آرامگاه سعدی یکی دیگر از جاذبه‌های نزدیک به درایچه مهارلو است که با انبوهی از گل‌ها و گیاهان رنگارنگ به چشم می‌آید.

آرامگاه سعدی یکی دیگر از جاذبه‌های نزدیک به دریاچه مهارلو است که در اغلب روزهای سال با انبوهی از گل‌ها و گیاهان رنگارنگ به چشم می‌آید. بنایی سرشار از آرامش که به حق تاریخ، معماری و هنر ایرانی را در کنار هم گرد آورده است. سعدیه در کنار طبیعت و باغ زیبایش با حوضچه‌های متعدد و کوچک و بزرگ دیده می‌شود. یکی از این حوضچه‌ها، چشمه آرزو نام دارد که گردشگران به امید برآورده شدن آرزویشان در داخل آن سکه می‌اندازند.

فاصله دریاچه مهارلو تا سعدیه حدود ۳۵ کیلومتر است و دسترسی به آن از این دریاچه حدود ۴۰ دقیقه با خودرو طول می‌کشد.

آدرس سعدیه

استان فارس، شهرستان شیراز، انتهای خیابان بوستان، جنب باغ دلگشا

بخوانید از:‌ راهنمای سفر به دشت ارژن؛ طبیعت‌گردی در دشتی باستانی

باغ موزه عفیف آباد

باغ موزه عفیف آباد
بسیاری باغ عفیف آباد را بزرگترین باغ شیراز معرفی می‌کنند.

بسیاری باغ عفیف آباد را بزرگترین باغ شیراز معرفی می‌کنند. باغی که از قدیم کاربردهای مختلفی داشته و امروز بخشی از آن به عنوان موزه نظامی تغییر کاربری داده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در این باغ سرسبز و پر دار و درخت، انواع اسلحه از نوع سرد یا گرم، سپر، شمشیر و اسلحه‌های خودکار و نیمه خودکار از دوران صفویه نگهداری می‌شود.

دریاچه مهارلو تا باغ عفیف آباد ۴۰ کیلومتر فاصله دارد و دسترسی به آن با خودرو حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.

آدرس باغ موزه عفیف آباد

استان فارس، شهرستان شیراز، انتهای خیابان عفیف آباد

بخوانید از: زیباترین باغ‌های شیراز کدامند؟

پاسارگاد

پاسارگاد
آرامگاه کوروش یا پاسارگاد در شمال شرقی شیراز و بالاتر از تخت جمشید قرار دارد.

کوروش نماد پادشاهی نوع دوست و درستکار بود که هیچگاه با ویرانی و یا تعرض در جنگ‌هایش به پیروزی نرسید. به همین دلیل است که روز هفتم آبان ماه را روز کوروش نام نهادند و هر سال در پاسارگاد، محلی که دفن شده است به دور یکدیگر جمع می‌شوند.

آرامگاه کوروش یا پاسارگاد در شمال شرقی شیراز و بالاتر از تخت جمشید قرار دارد. این مجموعه تاریخی در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از دریاچه مهارلو واقع شده و دسترسی به آن حدود ۱ ساعت و نیم طول می‌کشد.

آدرس پاسارگاد

سعادت شهر، روستای مادرسلیمان، آرامگاه کوروش کبیر

آب‌وهوای دریاچه و بهترین فصل سفر به دریاچه مهارلو

بهترین فصل سفر به دریاچه مهارلو
دریاچه مهارلو یک دریاچه فصلی است و بیشتر آب آن در تابستان بخار می‌شود.

حتما میدانید که استان فارس به لحاظ اقلیم جغرافیایی، در دسته مناطق گرم و خشک قرار می‌گیرد. به همین دلیل آب و هوای دریاچه مهارلو حتی در زمستان هم آنقدر سرد و سوزناک نیست. با این حال دریاچه صورتی مهارلو یک دریاچه فصلی است و میزانی آبِ آن بسته به بارش باران و جاری شدن رودخانه‌ها فرق می‌کند.

به دلیل بارش باران و برف، سطحِ آب دریاچه مهارلو از پاییز تا اردیبهشت بالا می‌رود. پس اگر دوست دارید که این دریاچه را با آب فراوان ببینید و حتی در آن قایق سواری کنید، بهتر است که پاییز، زمستان و اوایل بهار راهیِ آن شوید. از طرفِ دیگر در اواخر بهار و تابستان، آب مهارلو به دلیل گرمای هوا و تابش شدید آفتاب بخار شده و صورتی بودن دریاچه بیشتر از قبل مشخص می‌شود.

بنابراین اگر هدف شما از سفر به دریاچه مهارلو این است که آن را در سرخ‌ترین حالت ممکنش ببینید، باید خودتان را آماده سفر در بهار و تابستان کنید.

بخوانید از:‌ روستای قلات کجاست؟ ییلاقی تاریخی و زیبا در نزدیکی شیراز

وضعیت فعلی دریاچه مهارلو

دریاچه مهارلو در حال حاضر
رنگ دریاچه مهارلو بسته به فصل و وضعیت آب و هوایی متفاوت است.

متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی و کاهش باران، آبِ دریاچه مهارلو رو به کاهش رفته و دیگر مانند قدیم پر آب نیست. وضعیت خشکسالی مهارلو به حدی است که در چند سال گذشته، آبِ آن به طور کامل خشک شد و تنها توده‌های نمک از آن به یادگار باقی ماند.

با این حال به دلیل باران‌های پی‌درپی در یکی دو سال اخیر، آب دریاچه صورتی مهارلو دوباره احیا شد و زندگی در آن از سر گرفت. از دیگر خطراتی که وضعیت دریاچه را تهدید می‌کند ورود آلاینده‌ها، فلزات سنگین و سربی است که از رودخانه‌های دیگر به این دریاچه جاری می‌شود.

بخوانید از: راهنمای سفر به شیراز

تفریحات اطراف دریاچه مهارلو

اما بگذارید به شما بگوییم که علاوه بر تماشای آبِ سرخ رنگ دریاچه مهارلو، می‌توانید در اینجا با چه تفریحات دیگری سرگرم شوید:

عکاسی و تماشای گونه‌های جانوری

تفریحات اطراف دریاچه مهارلو
یکی از مهم‌ترین تفریحات دریاچه مهارلو، عکاسی از چشم اندازهای اطراف است.

در اطراف دریاچه صورتی مهارلو تا دلتان بخواهد سوژه‌های ناب برای تماشا و عکاسی وجود دارد. مثلا می‌توانید از فلامینگوهایی که روی آب مشغول استراحتند عکاسی کنید و یا به تماشای پرندگان کوچکی که در نزدیکی آب جست و خیز می‌کنند مشغول شوید.

قایق‌سواری روی دریاچه مهارلو

قایق‌سواری روی دریاچه مهارلو
اگر سطح آب دریاچه در حد قابل‌قبولی قرار داشت، می‌توانید با کرایه قایق پدالی، از قایق‌سواری روی دریاچه لذت ببرید.

اگر خبری از خشکسالی نبود و آب دریاچه مهارلو در سطح مناسبی قرار داشت، می‌توانید با کرایه کردن قایق‌های کوچک پدالی روی آبهای صورتی رنگ قایق‌سواری کنید و یک تجربه ناب را به خاطرات سفرتان اضافه نمایید.

اسب‌سواری

اسب‌سواری در اطراف دریاچه مهارلو
یکی از تفریحات هیجان انگیز دریاچه مهارلو اسب سواری است.

در حوالی دریاچه صورتی و در نزدیکی روستای مهارلو، برخی از اهالی بومی با کرایه اسب، لذت اسب سواری را برای مسافران فراهم می‌کنند. در این حوالی همچنین امکاناتی برای پاراگلایدرسواری فراهم شده و علاقه‌مندان می‌توانند به کمک این تفریح هیجان انگیز، شاهد منظره شگفت انگیز دریاچه مهارلور از اتفاعات باشند.

جهت مشاهده و اجاره ویلا کلیک کنید

موقعیت جغرافیایی دریاچه

دریاچه صورتی مهارلو
هیچ جزیره و خشکی در دل دریاچه مهارلو وجود ندارد.

دریاچه صورتی مهارلو در جنوب شرقی شیراز واقع شده و در آن هیچ جزیره و خشکی وجود ندارد. این دریاچه در شرقی‌ترین بخش جلگه شیراز و غرب دریاچه بختگان (که اکنون خشک شده) قرار گرفته و ۱۴۶۱ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

مسیرهای دسترسی به دریاچه

دسترسی به دریاچه
برای رسیدن به دریاچه مهارلو مسیرهای متعددی وجود دارد.

برای دسترسی به دریاچه دیدنی مهارلو باید پیش از هر چیز خودتان را به شهر زیبای شیراز برسانید. سپس از شیراز به سمت جاده فسا حرکت کرده و بعد از حدود ۶۰ کیلومتر، وارد خروجی روستای مهارلو یا دشتِ گُل شوید. از آنجا نیز می‌توانید به کمک جاده خاکی، مسیر دریاچه را پیش بگیرید.

نکات لازم برای سفر به دریاچه مهارلو

سفر به دریاچه مهارلو
محبوب‌ترین تفریح در این دریاچه، قدم زدن و عکاسی است. پس حتماً کفش مناسب بپوشید.

از شما می‌خواهیم که پیش از سفر به دریاچه مهارلو به نکات زیر توجه کنید:

  • طیف رنگی دریاچه مهارلو در فصول مختلف تغییر می‌کند و همیشه صورتی نیست. بسته به اینکه در چه فصلی از دریاچه مهارلو بازدید می‌کنید، ممکن است آن را به رنگ صورتی، یاسی، قرمز یا آبی ‌ببینید.
  • پیش از سفر به دریاچه حتما وضعیت آب و هوا و جاده‌ها را بررسی کنید.
  • قدم‌زدن در ساحل این دریاچه یکی از تفریحات محبوب آن به حساب می‌آید؛ پس همراه داشتن کفش مناسب را فراموش نکنید.
  • از شنا کردن و نوشیدن آب در دریاچه بپرهیزید.
  • در روزهای گرم سال کلاه، کرم ضدآفتاب و عینک آفتابی خود را همراه داشته باشید.
  • از حیات وحش دریاچه مهارلو مراقبت کنید.
  • در حوالی دریاچه هیچ بوفه یا مکانی برای تهیه خوراکی وجود ندارد. بنابراین در شهرهای اطراف نسبت به خرید آب‌ آشامیدنی و خوراکی اقدام کنید.
  • فراموش نکنید که جلبک‌‌های موجود در دریاچه هیچ خطری برای سلامتی گردشگران ندارند.
  • به محیط زیست احترام بگذارید و پس از طبیعت‌گردی، چیزی از خود به جا نگذارید.
  • برخی نقاط جاده خاکی منتهی به دریاچه، ناهموار است؛ هنگام رانندگی دقت لازم را داشته باشید.
  • اگر قرار است در شیراز ساکن شوید و برنامه سفرتان محدود است، بهتر است از قبل نسبت به رزرو اقامتگاه اقدام نمایید.

فاصله دریاچه مهارلو تا شیراز

شیراز
فاصله شیراز تا دریاچه مهارلو حدود ۳۰ کیلومتر است.

فاصله شیراز تا دریاچه زیبای مهارلو حدود ۳۰ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو) است. این جاذبه در ۴۰ کیلومتری جاده شیراز به فسا و ۹۳۰ کیلومتری جنوب تهران (۱۰ ساعت با خودرو) قرار دارد.

بخوانید از: جاهای دیدنی شهر شیراز

بازدید از روستای مهارلو حوالی دریاچه

روستای مهارلو
مهارلو یکی از قدیمی‌ترین و سرسبزترین روستاهای اطراف شیراز است.

صرفا جهت اطلاعتان بگوییم که روستای مهارلو یکی از قدیمی‌ترین روستاهای نزدیک به شیراز است. روستایی که با نام «دشت گل» نیز شهرت دارد و آثار تاریخی به جا مانده در آن، قدمتش را به دوران صفویان نسبت می‌دهد. این روستا در ارتفاع و دامنه کوه و در منطقه‌ای سرسبز واقع شده و آب و هوایش حسابی دلپذیر است.

بافت قدیمی روستا هم اغلب با خانه‌های ساخته شده از گل، خشت و چوب به چشم می‌آید. خانه‌هایی که هنوز معماری سنتی و قدیمی خود را حفظ کرده‌اند و از طاق‌های بلند و پنجره‌های قوسی‌شکل تشکیل شده‌اند. مانند دیگر روستاهای استان فارس، اغلب اهالی روستای مهارلو نیز به زراعت، تولید صنایع دستی و دامداری مشغولند.

گندم، جو، انجیر، بادام، پشم گوسفند، انواع لبنیات و قالی‌های ارزشمند دستبافت از مهم‌ترین سوغات روستای مهارلو به شمار می‌روند.

آدرس روستای مهارلو

استان فارس، شهرستان سروستان، بخش کوهنجان، دهستان مهارلو

فاصله دریاچه مهارلو تا روستای مهارلو: حدود ۱۰ کیلومتر (۱۰ دقیقه با خودرو)

بخوانید از:‌ معرفی تنگه رغز فارس؛ عروس دره‌های ایران

کلام آخر

دریاچه مهارلو استان فارس
دریاچه مهارلو از زیباترین جاذبه‌های استان فارس است.

در این مطلب با شما سری به دریاچه صورتی رنگ شیراز، دریاچه مهارلو زدیم و به شما گفتیم که این رنگ جذاب و منحصر به فرد دقیقا از کجا سرچشمه می‌گیرد. فراموش نکنید که برای دیدن صورتی جذاب این دریاچه، بهتر است اواخر بهار و تابستان را برای سر زدن به این منطقه انتخاب کنید.

تا یادمان نرفته است بگوییم که در صورت سفر به دریاچه زیبای مهارلو می‌توانید با مراجعه به وبسایت شب، نسبت به مشاهده و رزرو هرگونه اقامتگاه در نزدیکی دریاچه و شهر شیراز اقدام نمایید.

 

سوالات متداول

دریاچه مهارلو کجاست؟

دریاچه مهارلو از جاذبه‌های طبیعی استان فارس محسوب می‌شود است که در حدود ۳۰ کیلومتری شهر شیراز (۳۵ دقیقه با خودرو) در شهرستان سروستان قرار دارد. این دریاچه در ۹۳۰ کیلومتری جنوب تهران (۱۰ ساعت با خودرو) واقع شده است.

دریاچه مهارلو چه زمانی صورتی است؟

در اواخر بهار و تابستان، آب مهارلو به دلیل گرمای هوا و تابش شدید آفتاب بخار شده و صورتی بودن دریاچه بیشتر از قبل مشخص می‌شود. بنابراین اگر هدف شما از سفر به دریاچه مهارلو این است که آن را در سرخ‌ترین حالت ممکنش ببینید، باید خودتان را آماده سفر در بهار و تابستان کنید.

چرا دریاچه مهارلو صورتی است؟

دلیل صورتی بودن دریاچه مهارلو، به یک جلبک نه چندان بزرگ مربوط می‌شود که به تعداد بسیار زیاد در کفِ دریاچه وجود دارد. این جلبک ماده‌ای رنگی از خود ترشح می‌کند که باعث صورتی یا قرمز شدن دریاچه مهارلو می‌شود.

نظرتان را ثبت کنید

ایمیل شما با ثبت نظر نمایش داده نمی‌شود

*