راهنمای کامل بازدید از آرامگاه سعدی شیرازی ۱۴۰۳

0

شما را نمی‌دانم ولی من هروقت به یاد روزهای دبستان و کتاب ادبیات آن سال‌ها می‌افتم، ناخودآگاه اولین چیزی که به ذهنم می‌آید اشعار و حکایات سعدی است. و البته داستان‌های کوتاه و پند آموز این شاعر شیرازی که بدون سرزنش، کوچک و بزرگ را به راستی و نیکی دعوت می‌کرد.

اصلا شاید همین پند و اندرزهای بدون قضاوت بود که آثار سعدی را تا این حد ماندگار نگه داشت. آن هم در این زمانه‌ که دیگر کسی به اندازه گذشته، نه کتاب می‌خواند و نه شعر گوش می‌دهد. با این حال ما تصمیم گرفتیم تا به سعدیه یا همان آرامگاه سعدی شیرازی سر بزنیم و با مرور ویژگی‌های این بنای شگفت انگیز، یادی از این شاعر بزرگ ایران کنیم.

برای رزرو سوئیت در شیراز کلیک نمایید

معرفی آرامگاه سعدی

سعدیه
آرامگاه سعدی شیرازی از دوست‌داشتنی‌ترین جاهای دیدنی شیراز است.

آرامگاه سعدی یکی از زیباترین جاهای دیدنی شیراز است که سر زدن به آن نه فقط به اهالی شعر و ادب‌، بلکه به تمام مسافران این شهر دیدنی توصیه می‌شود. بنایی با ستون‌های افراشته، کاشی‌های لاجوردی، حوضی پر از آب و باغی سرسبز و پردرخت که بدون اغراق نظیرش در کمتر جایی وجود دارد.

مساحت سعدیه شیراز به همراه باغ آن به چیزی حدود ۷ هزار و ۷۰۰ متر می‌رسد. زیربنای آرامگاه هم حدود ۲۶۱ متر مربع است که شامل قبر سعدی و دیواره‌های مرمری و نقاشی شده می‌شود. جالب است که بدانید مقبره سعدی در زمان زندگی این شاعر بزرگ، محل زندگی او بود که پس از مرگش به آرامگاه وی تبدیل شد.

آرامگاه سعدی کجاست؟

آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی در شمال شرق شیراز و در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا واقع شده است.

آرامگاه سعدی شیرازی در شمال شرق شیراز و در دامنه کوه قرار دارد و به طور دقیق در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا واقع شده است. مجاورت سعدیه در کنار باغ دلگشا باعث شده است تا این آرامگاه نه تنها از نظر تاریخی بلکه از نظر طبیعت و آب و هوا نیز جاذبه‌ای پرطرفدار و منحصر به فرد باشد.

بخوانید از:‌ بهترین محلات توریستی و مناطق اطراف شیراز (استان فارس)

سعدی شیرازی کیست؟

سعدی شیرازی
سعدی اولین شاعر ایرانی است که شعرهایش به زبان‌های اروپایی ترجمه و منتشر شده است.

اجازه دهید تا پیش از بررسی جزئیات آرامگاه سعدی، کمی با شما درباره زندگی این شاعر بزرگ ایران صحبت کنیم. گرچه سعدی شیرازی در دوره‌ای نابسامان و در میان تغییر حکومت خوارزمشاهیان به دنیا آمد، اما هیچ چیز او را از خواندن درس و یاد گرفتن علم و دانش متوقف نکرد.

به همین دلیل بود که برای یادگیری فقه و کلام و دانش به نظامیه بغداد رفت و سپس به حجاز و سوریه سفر کرد. او همچنین بخشی از عمر خود را صرف جهانگردی نمود و در طول عمرش از خاور نزدیک و خاورمیانه، هندوستان، حبشه، مصر و شمال آفریقا بازدید کرد.

گرچه سعدی در طول سفرهایش پول چندانی نداشت و گهگداری هم با پای پیاده راه میرفت، اما جهانگردیِ پرماجرایش او را بر آن داشت تا تجربیاتش را به شکل حکایات و اشعار و در غالب کتابهای بوستان و گلستان بنویسد. وی سپس به شیراز برگشت و بعد از انتخاب این شهر به عنوان محل اصلی زندگی، سرودن دیگر غزلیات خود را آغاز کرد.

تاریخچه آرامگاه سعدی

تاریخچه آرامگاه سعدی
اولین‌ بار پس از مرگ سعدی، شمس‌الدین محمد جوینی صاحب‌دیوان، وزیر مشهور هلاکو خان برای او مقبره ساخت.

به جز سعدی که زندگی‌اش تاریخچه دور و درازی دارد، آرامگاه این شاعر بزرگ هم در طول تاریخ دستخوش اتفاقات فراوانی شده است. همانطور که گفتیم آرامگاه سعدیه درست در جایی قرار دارد که این شاعر بزرگ در آخرین سال‌های عمرش از آن به ‌عنوان خانقاه استفاده می‌کرد و پس از رحلتش هم در همان جا دفن شد.

پس از مرگ سعدی، «شمس‌الدین محمد جوینی» وزیر مشهور هلاکو خان، برای او مقبره‌ای کوچک ساخت. با این حال چند سال بعد این مقبره به دستور یکی از حکمرانان فارس، یعقوب ذوالقدر، مخروب و با خاک یکسان شد. تا سال‌های بسیار مقبره سعدی هیچ بنا و ساختمانی نداشت و تنها سنگ قبرش محلی برای جمع شدن دوست‌دارانش بود.

 مقبره سعدی شیرازی
بنای مقبره سعدی شیرازی برای بار دوم در دوره قاجاریه (سال ۱۳۰۱) و توسط فتحعلی خان صاحب دیوان مرمت شد.

با روی کار آمدن کریم‌خان زند که حاکمی اهل فرهنگ و ادب بود، آرامگاه سعدی با نهایت امکانات آن زمان و در حد شان و منزلت این شاعر نامدار برپا گشت. ساختمان این آرامگاه تا سال ۱۲۶۲ خورشیدی پابرجا بود و در دوره قاجار هم به دست فتحعلی خان صاحب‌دیوان مرمت شد.

بنای امروزی آرامگاه سعدی شیرازی در سال ۱۳۲۴ طراحی و از سال ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۱ به دست «محسن فروغی» و «علی‌اکبر صادق» به احداث رسید. جالب است که بدانید ساختمان این بنا در سال ۱۳۵۴ به ثبت ملی رسیده است.

جهت مشاهده و اجاره بوم گردی کلیک کنید

معماری آرامگاه سعدی

بنای آرامگاه سعدی در دوران مختلف به دفعات متعددی ساخته و تخریب شده است. با این حال آنچه که از تاریخ درباره معماری این مجموعه به جا مانده، شامل موارد زیر می‌شود:

معماری بنای اولیه آرامگاه سعدی

معماری بنای اولیه آرامگاه سعدی
بنای اولیه آرامگاه سعدی ساختمانی دو طبقه و قدیمی بود که با پنجره‌های بزرگ و حیاطی سرسبز دیده میشد.

بنای قبلی آرامگاه سعدی، ساختمانی دو طبقه بود که با پنجره‌هایی بزرگ و قوس‌دار دیده میشد. در طبقه پایین این عمارت که در دوران کریم‌خان زند به احداث رسیده بود، یک راهرو هم وجود داشت که مراجعان را به طبقه دوم راهنمایی می‌کرد. قبر سعدی نیز در اتاق شرقی طبقه اول قرار گرفته بود و با سازه‌های چوبی احاطه میشد.

معماری این بنای قدیمی به سبک معماری خانه‌های باشکوه زمان زندیه طراحی شده بود. اطراف ساختمان هم با درختان سر به فلک کشیده سرو و چنار به چشم می‌آمد که جلوه‌ای معنوی به این بنا داده بودند. بد نیست که بدانید در سمت غربی این ساختمان هم «شوریده شیرازی»، از شاعران برجسته شیراز دفن شده بود.

معماری جدید آرامگاه سعدی

معماری جدید آرامگاه سعدی
ساخت آرامگاه فعلی سعدی که ما امروزه از آن بازدید می‌کنیم در سال ۱۳۲۷ شروع شد.

ساختمان قدیمی آرامگاه سعدی تا سال ۱۳۲۷ هجری شمسی برپا بود. با این حال طرح احداث بنای جدید آرامگاه در سال ۱۳۲۴ ریخته و از سال ۱۳۲۹ ساخت آن آغاز شد. جالب است که بدانید پس از موافقت برای ساخت بنای جدید سعدیه، آندره گدار که در آن زمان مدیر باستان‌شناسی ایران بود به شیراز سفر کرد و بخشی از طراحی ورودی آرامگاه را برعهده گرفت.

معماری بنای جدید آرامگاه سعدی شیرازی از کاخ چهلستون الهام گرفته شده بود و تلفیقی از معماری قدیم و مدرن ایرانی را در ذهن تداعی می‌کرد. پلان آرامگاه هم زمینی به شکل مکعب بود که از داخل به شکل یک هشت ضلعی به چشم می‌آمد. در داخل آرامگاه هم هفت سنگ نوشته از اشعار سعدی با خط ابراهیم بوذری نوشته و نصب شد.

دیواره‌های داخلی آرامگاه با سنگ مرمر و لاجورد تزئین گشت و هشت ستون ساخته شده از سنگ‌های قهوه‌ای هم در قسمت بیرونی آرامگاه قرار گرفت. سرانجام در اردیبهشت‌ ۱۳۳۱، آرامگاه سعدی شیرازی با حضور دو معمار اصلی خود یعنی «مهندس محسن فروغی» و «مهندس صادق» و به همراهی بخشی از بزرگترین شاعران، نویسندگان و بازرگانان افتتاح شد.

بخوانید از: کامل‌ترین اطلاعات راهنمای سفر به شیراز | اماکن دیدنی، رستوران‌ها و سوغات 

بخش‌های آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه هر یک را به اختصار توضیح می‌دهیم:

محوطه و حیاط سعدیه

محوطه و حیاط سعدیه
گل‌کاری‌ها و حوض‌های مستطیل‌شکل از جمله زیباترین عناصر حیاط سعدیه به حساب می‌آیند.

یکی از زیباترین قسمت‌های آرامگاه سعدی شیرازی، همین حیاط پر دار و درخت و سرسبز است که در تمام روزهای سال چشم شما را به طبیعتی ناب خیره می‌کند. می‌توانید در محوطه و حیاط سعدیه که بیش از ده هزار متر مربع مساحت دارد، شاهد گل‌کاری‌های هنرمندانه و حوض‌های مستطیلی شکل باشید که با نهایت سلیقه در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

حوض سکه آرامگاه سعدی

حوض سکه آرامگاه سعدی
حوض سکه در قدیم جایی برای برآورده کردن آرزوها و حاجات مردم بوده است.

در گذشته‌های نه چندان دور، حوض سکه سعدیه پر آب بود و ماهی‌های قرمز در آن جست و خیز می‌کردند. درست در همان زمان‌ها بود که گردشگران به امید برآورده شدن آروزهایشان، در داخل آب حوض سکه می‌انداختند. این روزها اما آب حوض سعدیه خشک شده و دیگر کسی حتی اگر بخواهد هم نمی‌تواند سکه‌ای به داخل آب بیندازد.

جالب است که بدانید در قدیم، برخی از مردم شیراز در این حوض حمام میکردند چرا که معتقد بودند آب این حوض شفا بخش است و بدن را از بیماری‌ها دور می‌کند. عده دیگری نیز می‌گفتند که آب این حوض سحر و جادو را باطل می‌کند؛ به همین دلیل مقداری از این آب را با خود به خانه می‌بردند و در چهارگوشه حیاط می‌پاشیدند تا سحر و جادو باطل شود.

حوض سکه سعدیه در سمت چپ آرامگاه و در زیرزمینی تاریک قرار دارد. برای رسیدن به این حوض باید چیزی حدود 28 پله پایین بروید تا به یک ساختمان هشت‌ضلعی برسید.

حوض‌های ماهی

حوض‌های ماهی
تقدس حوض‌های ماهی ارامگاه سعدی ریشه قدیمی دارد و مردم این منطقه معتقدند آب حوض ماهی‌ها شفابخش است

در حیاط سعدی چند حوض بزرگ پر آب وجود دارد که اگر به عمق آن دقت کنید، می‌توانید شاهد بازیگوشی‌ ماه گلی‌های قرمز و سفید و مشکی باشید. این حوض‌های پر آب در بهار و تابستان، فضای باغ را زیباتر کرده و طراوت و تازگی را در ذهن تداعی می‌کنند.

جهت مشاهده و اجاره ویلا کلیک کنید

قنات سعدیه

قنات سعدیه
عمر قنات سعدی بیش از هزار و پانصد سال است.

فکرش را بکنید که در سعدیه، یک قنات 1500 ساله وجود دارد که در گذشته برای تامین آب آشامیدنی و کشاورزی منطقه مورد استفاده قرار میگرفته است. بخشی از آبِ قنات سعدیه که در زیر صحن آرامگاه و در عمق 10 متری واقع شده، به حوض ماهی‌ها جاری میشده است.

ساختمان و نمای آرامگاه سعدی

ساختمان و نمای آرامگاه سعدی
بخش ایوان آرامگاه سعدیه از ۸ ستون ساخته شده که یادآور چهل‌ستون اصفهان است.

همانطور که پیش از این گفتیم، ساختمان آرامگاه سعدی با الهام از نمای چهل ستون اصفهان احداث شده است. این بنا یک گنبد فیروزه‌ای- لاجوردی دارد و بخش ورودی آن با ۸ ستون سنگی دیده می‌شود.

بخوانید از: جاهای دیدنی شهر شیراز

داخل آرامگاه سعدی شیراز

داخل آرامگاه سعدی شیراز
دیوارهای داخل سعدیه از جنس مرمر بوده و گنبد آرامگاه نیز فیروزه‌ای است.

گرچه نمای بیرونی سعدیه ساختمانی به شکل مستطیل است؛ ولی داخل آرامگاه این شاعر بزرگ به شکل یک ۸ ضلعی دیده می‌شود. روی هر ضلع از دیواره این بنا هم شعر یا نثری از سعدی نوشته شده است و قبر این شاعر بزرگ هم در زاویه‌ بین دو مستطیل آرامگاه قرار دارد.

کتابخانه سعدیه

کتابخانه سعدیه
در کتابخانه سعدیه بیش از ۱۸ هزار جلد از کتب ایرانی و خارجی نگهداری می‌شود.

کتابخانه سعدیه از آن گنجینه‌های ارزشمند ادبی است که با داشتن بیش از ۱۸ هزار نسخه کتاب اصیل و پانزده هزار عنوان کتاب، امکان مطالعه برای تمام افراد را فراهم کرده است. اگر خواستید به این کتابخانه سر بزنید، به خاطر داشته باشید که روزهای زوج مخصوص بازدیدکنندگان آقاست و روزهای فرد به بازدیدکنندگان خانم اختصاص دارد.

شماره تلفن کتابخانه سعدیه: 07137334239

ساعت کار کتابخانه: 07:00 تا 19:00

ساعات بازدید و بلیط آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی در شب
سعدیه شیراز در همه روزهای سال به‌ جز ایام عزاداری و تعطیلات خاص باز است.

آرامگاه سعدی شیرازی در همه روزهای سال به‌ جز روزهای عزاداری مانند عاشورا و تاسوعای حسینی، رحلت پیامبر، رحلت امام خمینی، شهادت امام علی، شهادت امام جعفر و سایر تعطیلات خاص باز است.

ساعت کاری سعدیه در بهار و پاییز: از ساعت 08:30 تا 22:30

ساعت کاری سعدیه در پاییز و زمستان: از ساعت 08:30 صبح تا 21:00

هزینه بلیط ورودی سعدیه در پاییز 1403

گردشگران ایرانی: 30 هزار تومان

گردشگران خارجی: 250 هزار تومان

بهترین زمان برای بازدید از آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی در بهار
یکی از بهترین زمان‌ها برای بازدید از سعدیه، فصل بهار و اردیبهشت ماه است.

حتما شما هم شنیده‌اید که بهترین فصل سر زدن به شیراز و بازدید از جاهای دیدنی‌اش بهار و اردیبهشت است. ما هم این موضوع را قبول داریم و به شما می‌گوییم که اگر می‌خواهید از عطر بهارنارنج در کوچه و خیابان‌های شیراز و حتی سعدیه لذت ببرید، بهار و اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه را برای سفر انتخاب کنید.

با این حال شیراز و سعدیه در پاییز هم حال و هوای جذابی دارند و با انبوهی از برگ‌های زرد و قرمز و نارنجی به چشم می‌آیند. آب و هوای شیراز در پاییز هم خنک است و پیاده‌روی در کوچه‌های این شهر را به خاطره‌ای خوش تبدیل می‌کند.

بهترین راه دسترسی به آرامگاه سعدی

شهر شیراز به دلیل توریستی بودنش از نظر حمل و نقل و رفت و آمد امکانات مناسبی دارد. بنابراین اگر می‌خواهید به سعدیه بایید، می‌توانید با خیال راحت یکی از راه‌های زیر را انتخاب کنید.

تاکسی

دسترسی به آرامگاه سعدی
برای استفاده از تاکسی‌های داخلی می‌توانید با نشانی بلوار بوستان، باغ دلگشا و سعدیه به راحتی به مقصد برسید.

در هر کجای شیراز که هستید می‌توانید با گرفتن تاکسی‌های خطی یا اینترنتی به مسیرهای بلوار بوستان، باغ دلگشا و یا سعدیه خودتان را به آرامگاه سعدی شیرازی برسانید.

خودرو شخصی

دسترسی به آرامگاه سعدی با خودرو شخصی
اگر با ماشین شخصی خود به سعدیه می روید باید به سمت چهارراه دلگشا و بلوار بوستان در منطقه سه شیراز حرکت کنید.

اگر قرار است با ماشین شخصی راهی سعدیه شوید، باید وارد چهارراه دلگشا و بلوار بوستان شوید و تا انتهای این بلوار رانندگی کنید. خبر خوب برای افرادی که ماشین شخصی دارند این است که در نزدیکی سعدیه یک پارکینگ عمومی هم وجود دارد و شما می‌توانید با خیال راحت در حوالی این آرامگاه ماشین خود را پارک کنید.

اتوبوس

دسترسی به آرامگاه با اتوبوس
اتوبوس‌های شهید دستغیب – بلوار نارنجستان و بلوار نارنجستان – پایانه نمازی، بهترین گزینه برای رسیدن به سعدیه هستند.

اتوبوس‌های پایانه «شهید دستغیب – بلوار نارنجستان» و «بلوار نارنجستان – پایانه نمازی» شما را در ایستگاه سعدیه پیاده می‌کنند. از ایستگاه سعدیه تا آرامگاه سعدی شیرازی هم یک پیاده‌روی کوتاه پنج دقیقه‌ای در پیش خواهید داشت.

مترو

دسترسی به آرامگاه سعدی با مترو
نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به سعدیه ایستگاه مترو ولیعصر است که تنها چند کیلومتر با این آرامگاه فاصله دارد.

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به سعدیه ایستگاه مترو ولیعصر است. البته این ایستگاه چند کلیومتر تا آرامگاه سعدی شیرازی فاصله دارد؛ بنابراین اگر مایل به پیاده‌روی نیستید بهتر است بیخیال مترو شوید و از تاکسی یا اتوبوس کمک بگیرید.

جاهای دیدنی شیراز در اطراف آرامگاه سعدی

حتما می‌دانید که جذابیت‌های شیراز به سعدیه خلاصه نمی‌شود و در شهر علم و ادب تا دلتان بخواهد جای دیدنی برای بازدید وجود دارد. برخی از بهترین جاهای دیدنی شیراز به شرح زیر هستند:

حافظیه

حافظیه
فاصله بین این آرامگاه حافظیه و سعدیه با ماشین تنها حدود ۵ دقیقه است.

مگر می‌شود که به شیراز و سعدیه بروید اما سری به مقبره حافظ نزنید؟ مخصوصا اینکه آرامگاه حافظ در ۴ کیلومتری سعدیه قرار گرفته و فاصله‌اش با این جاذبه دیدنی آنقدر کم است که تنها به ۵ دقیقه رانندگی نیاز دارد! حافظیه علاوه بر محیط دلنشین و فضای دیدنی‌اش، به محلی برای میزبانی منتقدان و علاقمندان ادبیات فارسی تبدیل شده است.

تا جایی که اگر شانس با شما یار باشد، می‌توانید هنگام سر زدن به این بنای تاریخی شاهد نواختن موسیقی سنتی و خواندن اشعار حافظ توسط بزرگان ادب و فرهنگ باشید.

آدرس حافظیه: ورودی شمالی شیراز، خیابان حافظ

بخوانید از: معرفی آرامگاه‌ های تاریخی شیراز

باغ دلگشا

باغ دلگشا
می‌توانید تنها با چند دقیقه پیاده‌روی از سعدیه به باغ دلگشا برسید.

باغ دلگشا از آن دسته جاذبه‌های شیراز است که آرامشی بی وصف و مثال را به شما هدیه می‌دهد. درختان قدیمی، جوی آب روان و سکوتی که در این باغ جریان دارد، هر گردشگری را غرق در فضایی معنوی و خالصانه می‌کند. بیخود نیست که نام این طبیعت پر راز و رمز را باغ دلگشا گذاشته‌اند!

باغ دلگشا همچنین یک یادگار تاریخی از دوران ساسانیان است و با سعدیه تنها چند قدم فاصله دارد. بد نیست که بدانید درختان این باغ اصیل ایرانی بیشتر نارنج هستند که در اردیبهشت عطرشان فضای اطراف را سحرآمیزتر می‌کند.

آدرس باغ دلگشا: سعدیه جنوبی، بلوار دلگشا، بلوار بوستان

بخوانید از: زیباترین باغ‌های شیراز کدامند؟

مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک شیراز
کسجد نصیرالملک یکی از یادگارهای به جا مانده از دوران قاجار است و تاریخ ساختش به صد سال پیش برمیگردد.

مسجد نصیر الملک احتیاجی به معرفی ندارد. اصلا به هرکس که درباره مسجد صورتی شیراز بگویید، به سرعت می‌فهمد که منظور شما همان مسجد نصیرالملک است که نور خورشید با گذر از پنجره‌های رنگی‌اش، همه جا را مثل رنگین کمان رنگی می‌کند.

این مسجد یکی از یادگاریهای به جا مانده از دوران قاجار است و تاریخ ساختش به صد سال پیش برمیگردد. مسجدی که در یکی از قدیمی‌ترین محله‌های شیراز واقع شده و محبوبیت زیادی بین گردشگران داخلی و خارجی دارد.

آدرس مسجد نصیرالملک: محله بیات شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، کوچه نصیرالملک

بخوانید از: معرفی مساجد تاریخی شیراز؛ زیبارویان هزار رنگ و باستانی 

باغ ارم، یکی از زیباترین باغ‌های شیراز

باغ ارم
باغ ارم با بنای تاریخی شگفت انگیزش لقب بهشت ایران را از آنِ خود کرده است.

باغ ارم یک فضای سبز ۱۱۰ هزار متری است که با گیاهان و درختان مختلفی از جمله سرونازهای چند صدساله سر به‌ فلک‌کشیده، یاس امین الدوله، نخل، کاج، نارنج و خرمالو دیده می‌شود. زیبایی این باغ به حدی است که بسیاری به آن لقب «بهشت زمین» داده‌اند.

کاخ این مجموعه از سه طبقه تشکیل و بر اساس معماری دوران صفویه و قاجار ساخته شده است. سقف و نمای بیرونی این بنا هم با کاشی‌های رنگارنگ تزئین شده است که تماشایش بدون شک شما را به یاد فیلم‌های قدیمی می‌اندازد.

آدرس باغ ارم: محله ارم، بلوار ارم

بهترین اقامتگاه های اطراف سعدیه

اقامتگاه های اطراف سعدیه
شیراز از آن دسته شهرهایی است که در هر کوچه و محله‌اش اقامتگاه‌های متنوعی برای مسافران وجود دارد.

برای اقامت در شهر شیراز می‌توانید گزینه‌های مختلفی از خانه‌های بومگردی، سوئیت، آپارتمان و ویلاهای کوچک و بزرگ را پیدا کنید. با این حال فراموش نکنید که شیراز یک شهر توریستی است و در اغلب ماه‌های سال از گردشگران مختلف پذیرایی می‌کند.

بنابراین اگر قصد سفر به شیراز را دارید، بهتر است پیش از هر چیز نسبت به رزرو ویلا، خانه یا اقامتگاه مورد نظرتان اقدام کنید.

بخوانید از: بهترین اقامتگاه‌های بومگردی شیراز

بهترین رستوران‌های شیراز در نزدیکی آرامگاه سعدی

بعد از گشت و گذار در سعدیه و سفر در تاریخ دور و دراز، خوردن یک ناهار خوشمزه و دلچسب دقیقا همان چیزی است که به آن احتیاج دارید. پس ادامه این مطلب را بخوانید و با برخی از بهترین رستوران‌های شیراز که در نزدیکی سعدیه قرار دارند آشنا شوید:

رستوران هفت‌خوان

رستوران هفت‌خوان
به عقیده بسیاری از گردشگران و حتی خود شیرازی‌ها، رستوران هفت‌خوان بهترین رستوران این شهر است!

یکی از کامل‌ترین و متنوع‌ترین رستوران‌های شیراز از نظر غذا، نوشیدنی و مخلفات، رستوران هفت‌خوان است. رستورانی که از هفت طبقه مختلف تشکیل شده و در هر طبقه‌اش یک سبک غذایی منحصر به فرد طبخ و آماده می‌شود. بنابراین شما می‌توانید در رستوران هفت خوان تجربه‌ای بینظیر از انواع غذاهای ایرانی و فرنگی داشته باشید.

انواع غذاهای سنتی شیراز، کباب، پلوخورش، غذاهای دریایی، فرنگی، فست‌فود، قهوه، نوشیدنی‌های گرم و سرد، دسر و کیک تنها برخی از بهترین گزینه‌ها در منوی این رستوران به حساب می‌آیند. با این حال اگر سری به اینجا زدید، فراموش نکنید که حتما یک وعده کلم پلوی شیرازی را در آن امتحان کنید.

آدرس رستوران هفت‌خوان شیراز: شیراز، بلوار جدید قرآن، نبش کوچه هفدهم

تلفن: 07132270000

ساعات کاری: 6:30 صبح تا 12:30 شب

رستوران صوفی

رستوران صوفی
شما می‌توانید انواع غذاهای محلی شیراز را در رستوران صوفی امتحان کنید.

اگر به دنبال یک رستوران قدیمی باکیفیت در شیراز می‌گردید که در آن همه جور غذایی سرو می‌شود، می‌توانید با خیال راحت به رستوران صوفی اعتماد کنید. این رستوران یکی از بهترین غذاخوری‌های شیراز است و به دلیل کیفیت بالایش چندین شعبه در نقاط مختلف شهر دارد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید رستوران صوفی از سال 1361 تا امروز در زمینه پخت و پز و سرو بهترین غذاها فعال بوده است. با وجود قدیمی بودن این رستوران، در اینجا انواع غذاهای مدرن ایرانی و فرنگی به همراه غذاهای محلی شیراز طبخ می‌گردد.

آدرس شعبه مجموعه صوفی: شیراز، خیابان لطفعلی‌خان زند، خیابان 9 دی، روبروی شاهچراغ

تلفن: 07137391122

ساعات کاری: 12 ظهر تا 11 شب

آدرس شعبه مجتمع گردشگری: شیراز، خیابان ستارخان

تلفن: 07136490000

ساعات کاری: 9 صبح تا 12 شب

بخوانید از: بهترین مراکز خرید و بازارهای شیراز

رستوران خانه سنتی پرهامی

رستوران خانه سنتی پرهامی
خانه پرهامی یکی دیگر از بهترین رستورانهای شیراز است که در داخل یکی از خانه‌های قدیمی شیراز فعالیت می‌کند.

خانه پرهامی یک خانه قدیمی در مرکز شیراز است که فضایی به شدت نوستالژیک و جذاب دارد. این خانه بیشتر از آنکه شبیه رستوران باشد، شما را به یاد خانه دوستان قدیمی‌تان میندازد. منوی این رستوران هم جالب و منحصر به فرد است و اغلب غذاهای قدیمی و سنتی شیراز را در بر می‌گیرد.

یکی دیگر از خوبی‌های خانه سنتی پرهامی این است که غذاها در کنار حوضی پر آب، گلدان‌های رنگارنگ و پنجره‌های چوبی سرو می‌شوند. تا یادمان نرفته است بگوییم که این رستوران فقط در وعده ناهار از مهمانان خود پذیرایی می‌کند و برای شام نمی‌توان روی آن حساب کرد.

آدرس رستوران خانه سنتی پرهامی: شیراز، خیابان لطفعلی‌خان زند، روبروی مسجد نصیرالملک، کوچه 4/36، پلاک 10

تلفن: 07132232015

رستوران عمارت شاپوری

رستوران عمارت شاپوری
رستوران شاپوری با طراحی سنتی و فضای باز و طبیعت سبزش، فضایی مطلوب برای میل کردن غذا فراهم کرده است.

رستوران عمارت شاپوری در یک بنای تاریخی صد ساله واقع شده و غذا خوردن در آن بدون شک شما را به سریال‌های قدیمی کلاه پهلوی و کیف انگلیسی می‌اندازد. رستورانی که می‌توانید در آن علاوه بر بهترین غذاهای ایرانی، انواع نوشیدنی‌های تابستانی و زمستانی، بستنی، قهوه و … را در بخش کافی شاپ سفارش دهید.

کیفیت غذای رستوران عمارت شاپوری هم بسیار مناسب است و به دلیل تنوع بالایش هر سلیقه‌ای را از خود راضی نگه می‌دارد. این رستوران در فضای داخلی، تراس و حیاط میزبان گردشگران است و غذاهایش را با چاشنی تاریخ سرو می‌کند.

آدرس رستوران باغ عمارت شاپوری: شیراز، خیابان کریم‌خان زند، خیابان انوری، روبروی خیابان اهلی

تلفن: 07132347491

ساعات کاری: 9 صبح تا 12 شب

بخوانید از: سوغاتی های دوست داشتنی شهر شیراز

کلام آخر

آرامگاه سعدی
آرامگاه سعدی علاوه بر جذابیت‌های گردشگری، برای اهالی شیراز هم مکانی مقدس و قابل احترام است.

در این مطلب سری به سعدیه یا آرامگاه سعدی شیرازی زدیم و با شما از جزئیات این بنای شگفت انگیز صحبت کردیم. جالب است که بدانید آرامگاه سعدی علاوه بر ارزش فرهنگی و تاریخی‌اش، محلی مقدس و قابل احترام در میان شیرازیان است. اگر تصمیم گرفتید که به شیراز سری بزنید و از سعدیه بازدید کنید، می‌توانید برای رزرو هرگونه گزینه اقامتی از سایت شب کمک بگیرید.

 

سوالات متداول

آرامگاه سعدی در کدام شهر است؟

آرامگاه سعدی در شهر شیراز و در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا واقع شده است.

ساعات بازدید از آرامگاه سعدی به چه صورت است؟

ساعت بازدید از آرامگاه سعدی در نیمه اول سال از ساعت ۸:۳۰ صبح الی ۲۲:۳۰ و در نیمه دوم سال از ساعت ۸:۳۰ الی ۲۱ است.

فاصله آرامگاه سعدی تا حافظیه چقدر است؟

آرامگاه این دو شاعر از یکدیگر تنها ۴ کیلومتر فاصله دارد که با رانندگی ۵ دقیقه و با پای پیاده حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد.

نظرتان را ثبت کنید

ایمیل شما با ثبت نظر نمایش داده نمی‌شود

*